Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Παρουσίαση του προγράμματος «Euronet 50/50max» στην Φιλανδία από την Περιφέρεια Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Περιφέρεια Κρήτης, συντονίζοντας 500 και πλέον σχολεία από 13 Ευρωπαϊκές χώρες για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50max, συμμετέχει σε συνάντηση εργασίας του Προγράμματος στην Φινλανδία, παρουσιάζοντας την εφαρμογή του σε 100 σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια) στην Κρήτη.


 

Θέματα συζήτησης των εταίρων του Προγράμματος αποτελούν επίσης: Η πρόοδος στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία, η εφαρμογή του Προγράμματος σε 48 ακόμη άλλα δημόσια κτίρια στην Ευρώπη (6 από τα οποία επιλέχθηκαν στην Κρήτη), καθώς και η αξιοποίηση της δυνατότητας αυτής σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την συμβολή στην επίτευξη της στρατηγικής για το 2020 ως προς την εξοικονόμηση της ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Περιφέρεια Κρήτης παράλληλα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη υλοποίηση του Euronet 50/50max, αναπτύσσει δραστηριότητες και επικοινωνία με δημόσιους φορείς για τη διάδοση της φιλοσοφίας του Προγράμματος.

Photo2

 

Στην προσπάθεια μεταφοράς της εμπειρίας της από την υλοποίηση του Euronet 50/50max, η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί την εφαρμογή της μεθοδολογίας του Προγράμματος σε ευρύ δίκτυο σχολείων (νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων) στο Δήμο Αθηναίων και υλοποιεί προγραμματισμένες παρουσιάσεις κατόπιν ανάλογων προσκλήσεων από σχολεία, δήμους και φορείς εκτός της χωρικής της εμβέλειας, συντελώντας ταυτόχρονα και στη διεύρυνση του πανευρωπαϊκού δικτύου των σχολείων και λοιπών δημοσίων κτιρίων που συμμετέχουν.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί στη συνάντηση εργασίας, η Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euronet 50/50max, Δρ Ε. Χατζηγιάννη, Αν Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

ΚΡΗΤΗ

Λ. Αυγενάκης: «Η αγανάκτηση των γονέων τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου


«“Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή” φωνάζουν οι γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο και απευθύνοντας έκκληση συμπαράστασης στους μαθητές.  

Η αγανάκτηση των γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου οδηγεί γονείς και μαθητές στους δρόμους και σε κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, αφού μεταξύ των 170 σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, όλα τα κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Hαδιαφορία και οι καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα. Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που πρέπει να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν. Το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι “η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας.

Μάλιστα, τα θέματα αυτά και πολύ περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο «Hotel Ibis Style»), στην εκδήλωση με θέμα «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία», όπου θα παρουσιασθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία και τους νέους από τον Γραμματέα ΠΕ ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την πρώηνΥπουργό Παιδείας και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Μαριέττα Γιαννάκου».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυλαία στην αναζήτηση – Και οι τέσσερις ανασύρονται νεκροί μέσα από το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι τέσσερις αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αυτή την στιγμή ανασύρεται ο πρώτος νεκρός και με μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνέψουν και οι διασώστες θα ανασύρουν και τους άλλους τρεις.

Στο σημείο έχει φτάσει μπουλντόζα, ώστε να γίνει εφικτό να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από το σημείο.


ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανασύρθηκαν οι σοροί των δυο αγνοούμενων στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανέλκυσης του αυτοκινήτου των τεσσάρων αγνοούμενων από τον Γεροπόταμο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αρχικά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από το όχημα οι δύο από τους αγνοούμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης του οχήματος. Το ότι τα νερά είναι θολά δυσκολεύει τους διασώστες να δουν μέσα το όχημα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη