Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο « Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου» από τον Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του, «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου», από τη New Star.


 

Συνέντευξη τύπου

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 , στις 12:00  στo  «ΑΛΚΥΟΝΙΣ  new star art cinema» (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας).

Εκδηλώσεις

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν με τίτλο:

«Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου».

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 , στις 7:00 μμ,  στην ΑΛΚΥΟΝΙΣ   new star art cinema.

 

Διάλεξη του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν , στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ», την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στις 7:00μμ, σε φοιτητές, με τη συμμετοχή των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη, Μιχάλη Λυμπιεράτου,  στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

castro2

Εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, στον κινηματογράφο  Studio new star art cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής)  την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015,  στις  7μμ.

Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Νίκος  Καρανδρέας και ο Αλεχάντρο Κάστρο. Θα προβληθεί η ταινία   Kangamba για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε ως εθελοντής ο Αλεχάντρο Κάστρο.

Θ’ ακουστούν τραγούδια για τη διεθνή αλληλεγγύη σε ποίηση του Φώντα Λάδη και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Στο πιάνο ο Γιώργος Καμπογιάννης. Τραγουδούν η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο Δημήτρης  Κάσσαρης.

 

Επισκέψεις

Ο Αλεχάντρο Κάστρο θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  θα επισκεφτεί ιστορικούς χώρους, που συμβολίζουν την αντίσταση σε διαφορετικές εποχές, μεταξύ αυτών την Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το Χάνι της Γραβιάς,  το πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ, το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης .

Θα επισκεφθεί επίσης το Ηράκλειο Κρήτης, το Ναύπλιο, την Επίδαυρο, το Άργος την Λαμία.

Φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου προς τιμην των  56 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης

Από από τις  8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2015, στον κινηματογράφο STUDIO  new star art cinema θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου, προς τιμήν των 56 χρόνων της Κουβανικής Επανάστασης, που διοργανώνει η NEW STAR σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας ( ICAIC) .

cuba

Θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας
(ICAIC), που ιδρύθηκε αμέσως μετά την επανάσταση, κατάφερε να ενσωματώσει την Κουβανική και Λατινοαμερικάνικη διανόηση δημιουργώντας έναν πραγματικά αυτόχθονα κινηματογράφο με έντονο διδακτικό χαρακτήρα, που έδινε στους δημιουργούς τη δυνατότητα απεριόριστης καλλιτεχνικής ελευθερίας. Το σημαντικό δεν ήταν η εκμάθηση της τεχνικής αλλά η ανάπτυξη του ταλέντου. Οι ταινίες αντιμετωπίζονταν ως εργαλεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο. Ήταν ένα φυτώριο ιδεών και συζητήσεων.

 

Η εμπορευματοποίηση και ο λαϊκισμός είχαν απορριφθεί και το ζητούμενο ήταν οι ταινίες ποιότητας να είναι ταυτόχρονα και δημοφιλείς. Η ανάπτυξη που γνώρισε ο κουβανικός κινηματογράφος  οδήγησε στην παραγωγή σημαντικών ταινιών ποιότητας και αύξησε κατακόρυφα το κοινό του κάνοντάς τον πιο προσιτό.

 

«Μια ταινία δεν μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο, αλλά πρέπει να την δημιουργούμε σαν να μπορούσε να το κάνει».

Julio García-Espinosa

Σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος του ICAIC.

 

Με εκτίμηση,

Βελισσάριος Κοσσυβάκης

6980 328 751

 

Επικοινωνία:

E-mail:  newstareditions@gmail.com

Αναστασία Βούλγαρη 6972 403 410

Νάσος Μπράτσος        6975 885 364

 

Αλεχαντρο Καστρο Εσπίν

Μηχανικός με Master στις Διεθνείς Σχέσεις και  ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα –το κύριο θέμα της διδακτορικής του διατριβής.  Παρακολούθησε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και δημοσίευσε εργασίες πάνω στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, πολιτικής επιστήμης, παγκόσμιας οικονομίας και οικονομικών, διπλωματίας και ιστορίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας στη συλλογή πληροφοριών και παραγωγή αναλύσεων σε διάφορα γνωστικά πεδία καθώς και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

Διαδικασία διαπίστευσης :

Όσα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  7 Ιανουαρίου 2015, στις 2:00μμ να αποστείλουν τη συνημμένη  φόρμα στο  email  newstareditions@gmail.com .

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

«Επισκέφθηκα το Μουσείο της Ακρόπολης και διαπίστωσα πόσα αντίγραφα βρίσκονται στο Μουσείο, τόσο των αγαλμάτων όσο και από τις μετώπες του Παρθενώνα, που αποτελούν...