Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Παρουσίασε τον συνδυασμό του ο Σταύρος Ξυλούρης

Δημοσιεύτηκε

στις

Παρουσίασε τον συνδυασμό του στα εγκαίνια του εκλογικού του γραφείου στους Αγίους Δέκα


Μπροστά σε πλήθος κόσμου, φίλων, υποστηρικτών του συνδυασμού ακόμα και πολιτικών στελεχών άλλων συνδυασμών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση δίνοντας με τη στάση τους παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού, η παράταξη “ΕΛΛΩΤΙΣ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ” με επικεφαλή τον Σταύρο Ξυλούρη παρουσίασε τον συνδυασμό του στα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού γραφείου που πραγματοποιήθηκαν στους Αγίους Δέκα.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό ο κ. Ξυλούρης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους το πρόγραμμα της παράταξης και στην συνέχεια παρουσίασε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Φυσικά τη διαφορά έκαναν οι μαντινάδες που ήταν αφιερωμένες στον αρχηγό από τη Δέσποινα Σπαντιδάκη και τον Ευθύμη Ζαχαριουδάκη όπως και η ομιλία του πρώην Δημάρχου Γόρτυνας Ηλία Μακρυγιαννάκη.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ

Φίλες και Φίλοι, 
Συνδημότες και Συνδημότισσες της Γόρτυνας,

Σας καλωσορίζω απόψε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού ΕΛΛΩΤΙΣ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ 
και με την ευκαιρία να ευχηθώ 
σε όλες και όλους τους υποψηφίους μας, 
στον καθένα ξεχωριστά, 
Καλή Δύναμη, 
Καλό Αγώνα και 
Καλή Επιτυχία στην προσπάθειά σας!

Είναι κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό ΝΙΚΗΣ, 
ένα συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ,
ένα συνδυασμό ικανό να φέρει μια ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και μια ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στο Δήμο της Γόρτυνας!

Στο πολύ απλό ερώτημα γιατί να ψηφίσουν οι Γορτύνιοι πολίτες το συνδυασμό μας, τους απαντάμε με ειλικρίνεια.

Μα, γιατί είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! 
Είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός ηλικιακά, αφού σε αυτόν συνυπάρχουν όλες οι ηλικίες και ίσως για πρώτη φορά έχουμε κατορθώσει να δώσουμε το κίνητρο και την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να διεκδικήσουν μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχοντας ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το αύριο αυτού του τόπου.

Είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός κοινωνικά και μορφωτικά καθώς σε αυτόν συνυπάρχουν άνθρωποι της αγροτιάς, του μόχθου και της εργατιάς, άνθρωποι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, άνθρωποι μορφωμένοι, καταξιωμένοι επαγγελματικά, δραστήριοι και δημιουργικοί, με διάθεση προσφοράς για τον τόπο.

Ο συνδυασμός μας είναι ο πιο ενωτικός, καθώς στις τάξεις του βασιλεύει η ομόνοια, η συνεργατικότητα, ο σεβασμός και η αλληλοϋποστήριξη. 
Είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων και όλοι δίνουμε έναν όμορφο αγώνα με ήθος, με αξιοπρέπεια, μακριά από διχαστικές πρακτικές, από έριδες και φιλονικίες.

Είμαστε ΟΜΑΔΑ, είμαστε ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ που αποφασίσαμε να συμπορευθούμε σε ένα κοινό αγώνα για να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο της Γόρτυνας, για να βγούμε από το τέλμα και την αδράνεια, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε όλα όσα μας αξίζουν. 
Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι οι τακτικές της αντιπαλότητας, του μίσους, του ανταγωνισμού, της κατασυκοφάντησης του αντιπάλου είναι απαξιωμένες από τους ίδιους τους πολίτες, που θέλουν να κοιτούν ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ και ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ που τους ΚΡΑΤΑ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ.

Πολίτες της Γόρτυνας,
Μας γνωρίζετε καλά. 
Δεν ήρθαμε από το πουθενά. 
Ζούμε οι περισσότεροι από εμάς εδώ, σε αυτόν τον Δήμο που ζητάμε με την ψήφο σας να τον υπηρετήσουμε. 
Δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά σε αυτόν τον Δήμο και βιώνουμε καθημερινά τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε και εσείς για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας.
Τα παιδιά μας φοιτούν στα ίδια σχολεία που φοιτούν και τα δικά σας! 
Αγωνιούμε το ίδιο όπως και εσείς για τις υποδομές της υγείας, που φθίνουν καθημερινά και για τις υπηρεσίες που κλείνουν και συρρικνώνονται. 
Κυκλοφορούμε στο ίδιο άθλιο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο και αισθανόμαστε την ίδια αγανάκτηση για την εγκατάλειψη της υπαίθρου για την ανισότητα του Βορρά με το Νότο και για το τεράστιο έλλειμμα σε έργα ανάπτυξης και υποδομές. 
Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε, για να απαιτήσουμε όλα όσα μας αξίζουν και που δικαιωματικά μας ανήκουν.

Αποφασίσαμε στη σημερινή ομιλία να μην σας κουράσουμε με βαρυσήμαντες εξαγγελίες και με βαθυστόχαστους λόγους για όσα σκοπεύουμε να πράξουμε αν θα έχουμε την ευκαιρία να διαχειριστούμε εμείς το ΑΥΡΙΟ αυτού του Δήμου.

Εξάλλου το γνωρίζετε καλά ότι τα λόγια και οι υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα σε έργα δεν έχουν καμιά αξία!

Εμείς εδώ απόψε δεν ήρθαμε ευκαιριακά, παραμονές των εκλογών για να υφαρπάξουμε την ψήφο σας! 
Εμείς είμαστε καθημερινά ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ!
Ήρθαμε για να σας κοιτάξουμε στα μάτια, για να σας σφίξουμε το χέρι, για να σας πούμε στην πιο απλή και κατανοητή γλώσσα ότι Ήμασταν, Είμαστε και Θα Είμαστε Παρών στα προβλήματα και τις ανάγκες σας και Σήμερα και Αύριο και Πάντα 
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ 
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ 
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ

Σας καλώ από αυτό το βήμα να μας εμπιστευθείτε 
Να αξιολογήσετε πρόσωπα και στάσεις ζωής

Να δώσετε με τη δύναμη της ψήφου σας την ευκαιρία στους άξιους να σας υπηρετήσουν με συνέπεια και επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουν!

Σας προσκαλώ όλοι μαζί να πάμε το Δήμο Γόρτυνας Μπροστά!

Είναι στο χέρι σας!
Η ψήφος σας είναι η δύναμή σας!
Μην την αφήσετε να πάει χαμένη!

 

ΘΕΜΑ

Τρεις τραυματίες μετά από συμπλοκή στις φυλακές

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ Αλβανών και Πακιστανών κρατούμενων


Το περιστατικό σημειώθηκε στις φυλακές της Αγυιάς σήμερα το μεσημέρι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια, ενώ χρησιμοποίησαν και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οι τρεις κρατούμενοι –ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Μετά την επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους και επικράτησε ηρεμία, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Υλοποίηση σεμιναρίου «ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ» στο Βυζάρι Αμαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των χρηστών του αρδευτικού νερού του έργου του ΤΟΕΒ


Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) σε συνεργασία με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Βυζαρίου-Πετροχωρίου-Λαμπιωτών και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ρεθύμνης, υλοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ» στο Βυζάρι του Δήμου Αμαρίου, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο).

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των χρηστών του αρδευτικού νερού του έργου του ΤΟΕΒ προκειμένου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της άρδευσης και να είναι σε θέση να εφαρμόζουν σύγχρονες πρακτικές βάσει των πραγματικών αναγκών των καλλιεργειών, μειώνοντας την κατανάλωση και μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα. 

Την έναρξη του σεμιναρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παντελάκης Γεώργιος ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την οργάνωση του σεμιναρίου στην έδρα του ΤΟΕΒ και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της προστασίας του υδατικού δυναμικού της περιοχής από κοινού με τους χρήστες, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις λόγω της κλιματικής κρίσης.
Η κα Βιδάκη Ευθυμία, Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο&Κ) – Π.Ε. Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και στην αλλαγή νοοτροπίας των χρηστών του νερού άρδευσης, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των δικτύων, μειώνοντας τη σπατάλη νερού καθώς και το κόστος συντήρησης και λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων.
Στη συνέχεια η κα Φραγγελάκη Αλεξάνδρα, αρμόδια σε θέματα ΤΟΕΒ της (Δ.Α.Ο&Κ)- Π.Ε. Ρεθύμνης αναφέρθηκε στα σύνθετα προβλήματα λειτουργίας ΤΟΕΒ και κυρίως στις νέες απαιτήσεις στην τήρηση στοιχείων με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα επικαιροποίησης και αναθεώρησης του. Ο κ. Κοζυράκης Αντώνης, στέλεχος ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδος, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για τις απαιτήσεις σε νερό ενώ παρουσίασε καλές πρακτικές διαδοχικής χρήσης και ανακύκλωσης του νερού. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική πραγματικότητα με τον ανεπαρκή σχεδιασμό των έργων, την αργή ενσωμάτωση της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, τη γραφειοκρατία και την πολυνομία.
Η Δρ. Θωμαή Νικολή, υπεύθυνη εργαστηρίου εδαφολογίας και φυλλοδιαγνωστικής του τμήματος αειφόρου γεωργίας του Μ.Α.Ι. Χανίων αναφέρθηκε στη σημασία της ποιότητας του αρδευτικού νερού καθώς επίσης και στις επιπτώσεις στο έδαφος και τις καλλιέργειες ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα της ολιστικής προσέγγισης των αναγκών των καλλιεργειών μέσα από τη σχέση νερό-έδαφος-καλλιέργεια.
Ο Δρ. Κουργιαλάς Νεκτάριος, ερευνητής, υπεύθυνος του εργαστηρίου υδατικών πόρων, αρδεύσεων & περιβαλλοντικής γεωπληροφορικής του Ινστιτούτου Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προσέγγισε ολιστικά το θέμα της διαχείρισης νερού άρδευσης ενώ παρουσίασε σύγχρονες αρδευτικές πρακτικές, εστιάζοντας στην καλλιέργεια της ελιάς. Επιπρόσθετα παρουσίασε νέα μοντέλα παρακολούθησης των αναγκών των καλλιεργειών σε νερό.

Ο κ. Πενθερουδάκης Μανόλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ Α.Ε.) παρουσίασε, τον ρόλο του οργανισμού, τα αρδευτικά έργα ευθύνης του στην Κρήτη ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στη λειτουργία και την ασφάλεια αρδευτικών δικτύων. Επεσήμανε το σημαντικό ζήτημα της κοστολόγησης ενώ παρουσίασε τα πλάνα ολοκλήρωσης των έργων την επόμενη πενταετία.
Τέλος η Δρ. Κανδηλογιαννάκη Μαρία, Βιολόγος της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα υδατικού δυναμικού. Παράλληλα αντλεί τεχνογνωσία μέσα από τη συμμετοχή της σε διακρατικές δράσεις. Τέλος παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού σχεδίου «iWATERMAP», διάρκειας 5 ετών με επικεφαλή εταίρο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για τη Βιώσιμη Τεχνολογία Ύδατος (Wetsus) στην Ολλανδία. Στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου συνεργασίας.
Στο τέλος ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παντελάκης ζήτησε την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών, ώστε η διαχείριση του νερού να γίνεται με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καλλιεργειών, συμβάλλοντας από κοινού στη διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού. Συντονιστής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος, Δ/ντής Κατάρτισης Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.
Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ μέσα από τις καλλιεργούμενες συνεργασίες με τους φορείς της Π.Ε. Ρεθύμνης, θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο τομέα της ορθής χρήσης του νερού άρδευσης, ευελπιστώντας οι δράσεις αυτές να επεκταθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της περιφέρειας Κρήτης. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του συλλόγου Πιτσιδίων Ματάλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Απέκτησε νέα γραφεία ο σύλλογος


Με επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια και ο αγιασμός στα νέα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων Ματάλων όπου παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο του συλλόγου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας που παρευρέθηκαν καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη