Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Τυμπάκι

Δημοσιεύτηκε

στις

Συζήτησαν με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με νεολαίους και κατοίκους


Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Φαιστού Γιάννη Ζαχαριουδάκη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γενοβέφα Χουστουλάκη, πραγματοποίησαν περιοδεία στο Τυμπάκι την Παρασκευή 10/05/2019.

Συζήτησαν με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με νεολαίους και κατοίκους. Η αναδουλειά στα μαγαζιά, τα πολλά βάρη και έξοδα που αναγκάζεται να πληρώνει ο μικρός καταστηματάρχης, μαζί με τα τέλη που επιβάλλονται από τον Δήμο στην επαγγελματική στέγη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε την ανάγκη, ο μικρός ΕΒΕ του Τυμπακίου να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι τόσα χρόνια έριξαν επιπλέον βάρη στην πλάτη του με την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του Δήμου, ειδικά τα χρόνια της κρίσης.

Αναφορικά με το θέμα της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι, τονίστηκε ότι αυτή δεν αφορά τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αλλά τη λειτουργία του Δήμου ως επιχείρηση, όπως καθορίζεται από τον Κλεισθένη, και την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού η εισπραξιμότητα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή έστελναν στις λαϊκές οικογένειες μπιλιετάκια για χρέη μαζί με απειλές διακοπής υδροδότησης. Κανείς από τους υποψήφιους – εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση – δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, δεν τοποθετούνται πάνω στη στάση που θα κρατήσουν για κατασχέσεις λογαριασμών των εργαζόμενων και πλειστηριασμούς λόγω μικροχρεών προς τον Δήμο. Επιπλέον, η υποβάθμιση της περιοχής με την αποψίλωση των υπηρεσιών και την ανυπαρξία ή υπολειτουργία βασικών δομών είναι κάτι το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει χρόνια και δείχνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα της «ανάπτυξης» που υπόσχονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι στον Δήμο Φαιστού.

Καμιά στήριξη δεν είδαν οι κάτοικοι της περιοχής από Δήμο και Περιφέρεια στους αγώνες τους για καλύτερους μισθούς και συντάξεις, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μείωση του κόστους παραγωγής και καλύτερες τιμές στα προϊόντα, για δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για σύγχρονους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς και άλλα. Δεν τους εξασφάλισαν την επάρκεια σε νερό, για την ύδρευση και την άρδευση ενώ και αυτό το λίγο νερό που τους παρείχαν ήταν ακριβό και χαμηλής ποιότητας. 

Ταυτόχρονα, είναι αποκαλυπτικός ο ρόλος όλων των υπόλοιπων υποψηφίων  που δε βγάζουν κουβέντα για το διαμετακομιστικό λιμάνι του Νότου,  που θα είναι το τελικό χτύπημα της περιοχής ευρύτερα, ούτε για τη χρήση από τη FRONTEX και την ενδεχόμενη  ΝΑΤΟική αξιοποίηση για το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι, που θα κάνει μαγνήτη πολέμου την περιοχή.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους κατοίκους για το αγροτικό εισόδημα του μικρομεσαίου αγρότη. Για το κόστος παραγωγής και τις τιμές – σκουπίδια. Για την ενίσχυση της επιχειρηματικής γεωργίας και των επιχειρηματικών ομίλων στον πρωτογενή τομέα, τη συγκέντρωση δηλαδή της γης σε λίγα χέρια που θα διώξει τον αγρότη από τη γη του, με την απλόχερη στήριξη της καταστροφικής ΚΑΠ της ΕΕ, μέσω και της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης της Περιφέρειας και τη στήριξη που παρέχουν οι ντόπιοι αγροτοσυνδικαλιστές.

Η δυναμική εμφάνιση, η παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης ενόχλησε και τους θρασύδειλους φασίστες, οι οποίοι μάταια προσπάθησαν να προπηλακίσουν και να δημιουργήσουν ένταση με το κλιμάκιο. Απομονώθηκαν. Ο λαός θα τους τσακίσει όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. Ειδικά η νεολαία του Τυμπακίου, οι  17άρηδες και 18άρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά να στηρίξουν τον επίσης νεολαίο από το Τυμπάκι υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρεάκη Νίκο, φοιτητή Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, κάνοντας την πραγματική, νεανική διαφορά. 

ΘΕΜΑ

Ρέθυμνο: Έπαθε εγκεφαλικό στην κάλπη

Δημοσιεύτηκε

στις

37χρονος άντρας στο Ρέθυμνο, έπαθε εγκεφαλικό την στιγμή που ψήφιζε


Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 37χρονος άνδρας σε εκλογικό τμήμα Πλευριανών Μυλοποτάμου, τη στιγμή που παραλάμβανε τα ψηφοδέλτια για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εισήχθη στην εντατική.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Επανεκλογή δημάρχων σε Αμάρι, Άγ. Βασίλειο και Μυλοπόταμο στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται πως κλειδώνει το αποτέλεσμα στους Δήμος Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο


Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος στον Άγιο Βασίλειο, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα εξέλιξη, μιας και όπως όλα δείχνουν το τελικό αποτέλεσμα από την καταμέτρηση των ψήφων θα ξεπεράσει σε ποσοστό το 92% για το συνδυασμό μας. Πέφτει ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη μου και στους συνεργάτες μου και από 1η Σεπτεμβρίου να είναι σίγουροι όλοι οι συνδημότες μας πως θα διοικηθεί εκ νέου ο Δήμος με βαθιά ευθύνη, βαθιά εκτίμηση και σεβασμό στην τιμή που μου απέδωσαν οι ψηφοφόροι μας». Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε επίσης και τα τέσσερα κόμματα τα οποία τον υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ, Ανεξάρτητους Έλληνες. Μίλησε δε και για τον ανθυποψήφιό του Θανάση Χαριτάκη που πραγματικά όπως είπε: «έδωσε ένα πολύ έντιμο αγώνα και να γνωρίζει πως από σήμερα όλες οι σωστές προτάσεις του θα γίνονται αποδεκτές από το δημοτικό συμβούλιο».

Στο Δήμο Μυλοποτάμου με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Κόκκινος συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 69%. 

Στο Δήμο Αμαρίου ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Παντελής Μουρτζανός, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με καταμετρημένα τα 18 από τα 26 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει το 64% των ψήφων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Δήμος Γόρτυνας: Προβάδισμα 47,87% για τον Μιχάλη Κοκολάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Με καταμετρημένα το 53,85%, η «Μεγάλη Γόρτυνα έχει μεγάλο προβάδισμα


Διευρύνεται το προβάδισμα του Μιχάλη Κοκολάκη για τον δήμο Γόρτυνας.

Στο 53,85% της ενσωμάτωσης:

  • Μιχάλης Κοκολάκης 47,87%,
  • Νικόλαος Σχοιναράκης 25,4%
  • Σταύρος Ξυλούρης 12,59%
  • Μιχάλης Δαριβιανάκης 11,6%
  • Μιχάλης Μανιαδάκης 2,53%.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη