Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Super Deals

Πιστοποίηση Honey Sommelier στο Λονδίνο

Πόσο καλά γνωρίζετε το μέλι; – 12 – 15 Νοεμβρίου 2019


Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση της αναγνωρισμότητας και της εξειδίκευσης στο μέλι. Η παροχή στους συμμετέχοντες μιας μεθοδολογίας που τους επιτρέπει να αξιολογήσουν την ποιότητα και την ποικιλία των μελιών. Για τους μελισσοκόμους και τους συσκευαστές είναι χρήσιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου για την σωστή επισήμανση σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων και για τους λάτρεις του μελιού εν γένει, για καλύτερη επιλογή και εκτίμηση του μελιού

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτίμηση σε μελισσοκόμους και τεχνικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το μέλι (όπως βοτανολόγοι, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, σεφ ή “foodies”) και όσοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για το μέλι. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την οργανοληπτική ανάλυση ως εργαλείο για την αξιολόγηση της ποιότητας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Θα μάθετε πώς το μέλι παράγεται από τις μέλισσες και από τους μελισσοκόμους και όλους τους κρυμμένους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παραγωγή μελιού. Θα δοκιμάσετε πόσο ευαίσθητες είναι οι αισθήσεις σας και θα βελτιώσετε την ικανότητά σας για αισθητήρια-οργανοληπτική διάκριση. Θα δοκιμάσετε περισσότερες από 15ποικιλίες επιλεγμένου μελιού υψηλής ποιότητας και θα είστε εκπαιδευμένοι για να αναγνωρίσετε ελαττώματα στο μέλι. Θα μάθετε να ανιχνεύετε τα προφίλ γεύσης των μελιών. Θα βιώσετε να είστε κριτής σε διαγωνισμό μελιού.

Τα είδη μελιού θα περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά):

• Citrus (Citrus spp.)

• Πικραλίδα (Taraxacum officinale)

• Ακακία (Robinia pseudoacacia)

• Γαλλικό αγιόκλημα (Hedysarum coronarium)

• Δέντρο καρυδιού (Eucalyptus spp.)

• Μελιτώματα μέλι

• Ασβέστη (Tilia spp.)

• Brassica napus

• Rhododendron (Rhododendron spp.)

• Φράουλα (Arbutus unedo)

• Ηλίανθος (Helianthus annus)

• Γλυκό κάστανο (Castanea sativa)

• Γαϊδουράγκαθο (Galactites tomentosa)

• Θυμάρι (Thymus capitatus)

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ

• να κατανοήσετε καλύτερα με τις αισθήσεις σας το κάθε μέλι, μαθαίνοντας πώς να προσδιορίσετε 7 βασικά αρώματα και οικογένειες αρωμάτων στο μέλι.
• να γράφετε λεπτομερείς σημειώσεις γευσιγνωσίας χρησιμοποιώντας το άρωμα μελιού και τον τροχό γεύσης, να προσδιορίζετε τη σύνθεση και τις φυσικές ιδιότητες του μελιού.
• να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας για την περιγραφή του μελιού μέσω περιγραφικών στοιχείων.
• η διαφορά μεταξύ της γεύσης και της γεύσης μέσω των αισθητήριων ασκήσεων.
• να αναγνωρίσετε τις γεύσεις του μελιού και να εκπαιδεύσετε την παλέτα μέλιτος.
• να δοκιμάσετε και να μάθετε περίπου 15 σημαντικά μέλια και τις φυτικές πηγές τους.
• Να κατανοήσετε πώς και τι είναι η κρυστάλλωση και πώς να αξιολογείτε τις ιδιότητές της.
• σχετικά με τις αιτίες των ελαττωμάτων στο μέλι και τον τρόπο αποφυγής τους.
• πώς να χρησιμοποιήσετε ένα γράφημα για την αξιολόγηση του μελιού.
• πώς να χειρίζεστε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε μέλι για καλύτερη παρουσίαση.
• τους κανόνες για την επισήμανση και την εμπορία μελιού.
• πώς να χρησιμοποιήσετε τη γνώση σας για να συνδυάσετε μέλι με τυριά, κρασιά για γλυκά και αλμυρά πιάτα.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,
Τοποθεσία: DoubleTree by Hilton Hotel Λονδίνο
Εκπαιδευτές: Raffaele Dall’Olio, Gian Luigi Marcazzan
Το σεμινάριο υποστηρίζεται από τα: Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου- LondonInternational Honey Awards (LIHA)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δείτε το λεπτομερές πρόγραμμα εδώ: http://www.LondonHoneyAwards.com

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, που διοργάνωσαν το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Δ.Ε. Κόφινα και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας, σε συνεργασία με τους εθελοντές διασώστες της...

ΚΡΗΤΗ

Στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια...

Themata

Πρόκειται για το προϊόν «Χρυσή Κρήτη» Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης Συνεργασία Την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης,...

Themata

Η εταιρία « ΚΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕ», εορτάζοντας τα «40 ΧΡΟΝΙΑ», πραγματοποίησε τεχνικό σεμινάριο, σε συνεργασία με την «BRASS  FORM» Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των...

Themata

Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, η λεπτομέρεια αυτή είχε πολύ σπουδαία αλληγορική σημασία Στο Ευαγγέλιον κατά την εορτή της Αναλήψεως ακούμε ότι ζήτησε και έφαγε...

Creta

Η πρώτη εικονική κινητικότητα ολοκληρώθηκε με επιτυχία Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη εικονική εκπαίδευση σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS GSI-SLV στο Oberhausen της Γερμανίας. Η εκπαίδευση  έχει σαν...

Creta

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄) Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος  του εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σεμιναριακά Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών” που υλοποιεί το Εργαστήριο...

Super Deals

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο δια ζώσης, σε αίθουσα του ΚΕΚ ή εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Το σεμινάριο «Γαλλικά για ξενοδοχοϋπαλλήλους»...