Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 2,2 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πληρωμές αφορούν 153 δικαιούχους


Σε πληρωμές ανειλημμένων υποχρεώσεων ύψους 2.220.116,07 € προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από 02/01/2019 έως 04/01/2019 .

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις Πληρωμές ύψους 2.220.116,07 € που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από 02/01/2019 έως 04/01/2019

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή στο Δήμο Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τις πρόσφατες κακοκαιρίες


Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει του δημότες του, ότι οι παραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από την ανεμοθύελλα της 10ης Ιανουαρίου 2019 σε εσπεριδοειδή ευρισκομένων εντός των Τ.Κ. Γερανίου, Πλατανιά, Βρυσών, Ντερέ και Μοδίου της ΔΕ Πλατανιά, μπορούν
να δηλώσουν τη ζημιά στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι έως τις 24/01/2019 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Βρήκαν λύση για τη λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Έλυσαν το πρόβλημα που υπήρχε με τη λαϊκή αγορά


Τη δρομολόγηση μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά σε νέα θέση, συμφώνησαν από κοινού χθες εκπρόσωποι των εμπόρων και των παραγωγών με το Δήμο Ηρακλείου, λύνοντας το πρόβλημα που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα.

Η κοινή πρόταση που θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση προβλέπει τη μετακίνηση της επίμαχης λαϊκής, ανατολικά της οδού Παρασκευόπουλου, από τη Λεωφόρο Ιωνίας έως την οδό Παπαναστασίου.

Η πρόταση αφού ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία και πάρει τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, θα φτάσει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου περίπου σ’ ένα μήνα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σεμινάριο για το λάδι στην Πόμπια

Δημοσιεύτηκε

στις

Κύκλος Κλειστών Σεμινάρίων για το Λάδι από τον Βασίλη Φραντζολά


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας , σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής, αρχίζει τη συνεργασία του με τον Βασίλη Φραντζολά με ένα κλειστό 8ωρο Σεμινάριο,αυστηρά για 50 θέσεις,το οποίο θα διεξαχθεί αμέσως μόλις συμπληρωθούν,οπότε όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν.

Ο Β.Φραντζολάς είναι M.sc food policy,univercity of london και πιστοποιημένος δοκιμαστής και Σύμβουλος ποιότητας Ελαιολάδου.

Δηλώσεις συμμετοχής με sms στο 6976 869867.Τιμή 15 ευρώ

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Τα Χημικά κριτήρια (οξύτ., Κ, υπερ/δια) – Πρακτική σημασία τους

Τα οργανοληπτικά κριτήρια ποιότητος – Η μεγάλη σημασία τους

Τι είναι οι πολυφαινόλες και πως επηρεάζουν το ελαιόλαδο;

Καλλιεργητικές πρακτικές εδάφους – Ακαλλιέργεια ή καλλιέργεια;

Κλαδέματα, βασικές αρχές – Λίγο ή πολύ; Κάθε πότε; επιπτώσεις

Αρδεύσεις – Γιατί να αρδεύουμε και πόσο ωφελούν;

Λιπάνσεις – Όλες οι βασικές αρχές για σωστή λίπανση

Υπέρπυκνες φυτεύσεις – Πόσο αποδοτικές είναι;

Πώς και πότε συγκεντρώνει ο καρπός ελαιόλαδο;

Υπολογισμός του αποδοτικότερου χρόνου συλλογής των καρπών

Σύγχρονοι τρόποι συλλογής των καρπών –
Μηχανοποίηση συλλογής

Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης των καρπών

Δοκιμή 5 ελαττωματικών δείγματων ελαιολάδων και οργανοληπτική δοκιμή, αξιολόγηση και κριτική 12 βραβευμένων, prime ελαιολάδων από την Ελλάδα, την Ιταλία και Ισπανία.

Η οργανοληπτική αξιολόγηση των ελαιολάδων

Τι είναι η οσμή και η γεύση – Πως ενεργοποιούνται

Τα θετικά χαρακτηριστικά – Φρουτώδες / Πικρό / Πικάντικο

Τα ελαττώματα και που οφείλεται το καθένα

Περιγραφή της δοκιμασίας ελαιολάδου με αργή κατάποση

Εκπαίδευση στα πλέον κοινά ελαττώματα με δοκιμές δειγμάτων από ελαττωματικά ελαιόλαδα

Δοκιμή 12 υψηλής ποιότητος, βραβευμένων ελαιολάδων από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία)

Σχολιασμός / Οργανοληπτική αξιολόγηση / Βαθμολόγηση όλων των δειγμάτων

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη