Connect with us

ΘΕΜΑ

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της 17ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Άνοιξε τις πύλες του η 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, στους Βώρους του Δήμου Φαιστού


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της 17ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς στους Βώρους, παρουσία αρκετού κόσμου, αλλά και επιχειρηματιών από όλη την Κρήτη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κ. Μακάριο.

Η γεωργική έκθεση Μεσαράς έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Δήμου Φαιστού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, όπου συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου από τη Μεσαρά αλλά και από όλη την Κρήτη.

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Αγροτική έκθεση Μεσαράς

Στην στήριξη του αγροτικού τομέα, στην προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων αλλά και τού μεγάλου αναπτυξιακού έργου του Πλατύ ποταμού αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας πριν λίγη ώρα στα εγκαίνια της Παγκρήτια Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους παρουσία τού Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, του βουλευτή Γιώργου Λογιάδη, Δημάρχων, στελεχών της Περιφέρειας, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, αγροτικών φορέων, εκθετών και εκατοντάδων επισκεπτών της έκθεσης.

«Πρέπει να ενισχύουμε την ποιότητα για να έχουν ταυτότητα τα προϊόντα μας, για να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα, είναι το τρίπτυχο που προωθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε στην προώθηση των έργων υποδομής στην περιοχή με έμφαση το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στη Κρήτη στον αγροτικό τομέα που είναι η υλοποίηση της εκτροπής του Πλατύ ποταμού. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό, στον Βουλευτή και στους τοπικούς φορείς, είπε, χαρακτηριστικά: «Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, είναι να προχωρήσει το έργο του Πλατύ ποταμού που και για το Ρέθυμνο και για τη Μεσαρά, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης στον πρωτογενή τομέα. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο για την Κρήτη μας»

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους αγροτικούς φορείς και τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ της περιοχής, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει έργα και δράσεις που υλοποιούν. Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης και έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, στην διοίκηση, στους εκθέτες ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου ώστε να γίνει μια διαφορετική έκθεση.

Τον Περιφερειάρχη, τους θεσμικούς φορείς και τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς Βαγγέλης Πρωτογεράκης ενώ των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος. Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή το βράδυ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, τον Δήμο Φαιστού και όπως είπε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Πρωτογεράκης πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός με μεγάλη απήχηση. Στην έκθεση όπως είπε παρουσιάζονται γεωργικά μηχανήματα, αγροτικός εξοπλισμός, αγροτική παραγωγή, βιολογικά προϊόντα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αγροτικά μηχανήματα, υπηρεσίες, ενώ περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με επιμορφωτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, για την σημαντικότητα της έκθεσης δίδοντας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, στους συνδιοργανωτές μίλησαν στους χαιρετισμούς τους ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, ο επικεφαλής της «Μεγάλης Γόρτυνας» Μιχάλης Κοκολάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Καδιανάκης εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο π. Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς κ.α.

Παρόντες από την Περιφέρεια ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Μανόλης Χνάρης, Έφη Κουτεντάκη, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης, Πόπη Δασκαλάκη, Σταύρος Τζεδάκης, Νίκος Χρονάκης, Γιώργος Μερονιανάκης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, Πρόεδροι Συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ της περιοχής.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook