Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Πόλεμος εκπαιδευτικών – Δήμου Γαύδου για την παραίτηση της δασκάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκπαιδευτικοί κατηγορούν τη δήμαρχο Γαύδου για προσπάθεια διαπόμπευσης της δασκάλας – Θύματα του παράλογου συστήματος οι τρεις μαθητές της Γαύδου


Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη δημοτική αρχή της Γαύδου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με αφορμή την παραίτηση της δασκάλας που τοποθετήθηκε στο δημοτικό σχολείο του ακριτικού νησιού.

Το σχόλιο της δημάρχου κ. Ευαγγελίας Καλλίνικου περί επιπόλαιης συμπεριφοράς, οδήγησε τον Σύλλογο στην έκδοση μιας ιδιαίτερα σκληρής ανακοίνωσης με την οποία την κατηγορεί για προσπάθεια διαπόμπευσης της εκπαιδευτικού.

Της ζητά μάλιστα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Η δήμαρχος Γαύδου απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε μπούλιγκ στη δασκάλα, επισημαίνοντας ότι έχει διαχρονικά αποδείξει την υποστήριξη της στον αγώνα για τα δικαιώματα του κλάδου.

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού, αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας. Βάλλονται άνθρωποι  που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: Οι δήμαρχοι δεν είναι εργοδότες των εκπαιδευτικών

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων, επιτίθενται στη δήμαρχο Γαύδου για τη δημόσια τοποθέτηση της αναφορικά με την αιφνίδια αποχώρηση της δασκάλας. «Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον των παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του», ήταν το σχόλιο της κ. Καλλίνικου για να δεχτεί στη συνέχεια καταιγισμό πυρών.

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε στη σκληρή ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. «Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο  που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική  χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια». Επιπλέον σημειώνει : «Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός όσοι  πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε  λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους».

Ε. Καλλινίκου: “Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει booling στη δασκάλα”

Όπως εξήγησε η δήμαρχος Γαύδου, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα της δασκάλας για βελτίωση της θέσης της. Τόνισε δε ότι έχει εκφράσει επανειλημμένα τη άποψη της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και πολύ περισσότερο στα ακριτικά νησιά. Η κ. Καλλίνικου υπενθύμισε ότι ο δήμος Γαύδου είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που παρέχουν δωρεάν διαμονή και σίτιση στους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται στο σχολείο του ακριτικού νησιού. Κάλεσε μάλιστα τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διδάξουν και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην πόλη των Χανίων, να σκεφτούν την προοπτική διδασκαλίας στα παιδιά της Γαύδου.

«Κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Δεν ήθελα να μπω σ αυτή τη διαδικασία αλλά τις τελευταίες ημέρες έχω πνιγεί με άδικα σχόλια και κριτικές από ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε κι έχουμε συναντηθεί στους ίδιους αγώνες. Οπότε όλο αυτό ήταν δυσάρεστο για μένα γιατί πέρα από την πολιτική υπάρχει και μια καθημερινότητα και υπάρχουν και τρία παιδιά που δεν πάνε σχολείο αυτή τη στιγμή».

Θύματα του παράλογου συστήματος οι τρεις μαθητές της Γαύδου

Την ίδια στιγμή, τρία παιδιά , η Κέλλυ, ο Νικόλας και ο Χρήστος συναντούν κλειστή την πόρτα του σχολείου τους. Θύματα ενός συστήματος που από τη μια αποκλείει τους μαθητές των ακριτικών περιοχών από το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και από την άλλη παρέχει στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να διδάξουν έστω και για μια ημέρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσουν πολύτιμα για το εργασιακό μέλλον τους μόρια.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανόλη Μηλιαράκη , «η εκπαιδευτικός θα μπορούσε να αποκτήσει τα εργασιακά δικαιώματα που της δίνει ο νόμος, αν παρέμενε για δεκαπέντε ημέρες στο δυσπρόσιτο σχολείο της Γαύδου».

Ωστόσο, η δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη ,μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, υπέβαλε την παραίτηση της , χάνοντας τα μόρια που θα μπορούσε να λάβει. Η επόμενη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου με τους μαθητές του ακριτικού νησιού και τις οικογένειες τους να ελπίζουν πως κάποιος θα αποδεχτεί τη θέση στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

neakriti.gr

ΘΕΜΑ

Η Creta Farms αντέχει για 15 ημέρες ακόμη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η Creta Farms τον τελευταίο μήνα αλλά και για τις προοπτικές ανάκαμψης της αναφέρθηκε ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων, Κώστας Δομαζάκης


Στους 500 τόνους έχουν μειωθεί τα αποθέματα έτοιμου προϊόντος της Creta Farms σήμερα (από 1.350 τόνους που ήταν στο τέλος Μαρτίου), σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Δομαζάκης, ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την διοίκηση της. 

Ο κ. Δομαζάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News 24/7 ανέφερε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση η Creta Farms δεν θα μπορέσει να αντέξει για περισσότερο από 15 ημέρες καθώς ήδη γίνεται ορατή η έλλειψη επώνυμων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ αλλά και κρέατος που προμήθευε η εταιρεία στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης. “

Στρατηγικός επενδυτής 

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης ο κ. Δομαζάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κάνει γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες το όνομα στρατηγικού επενδυτή που επιθυμεί να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί οικονομικός έλεγχος και ότι η διοίκηση θα ασκείται από τον Κώστα Δομαζάκη. 

Παράλληλα ο κ. Δομαζάκης τόνισε ότι δέχεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε βάθος 15ετίας στην εταιρεία ενώ ανέφερε ότι έχει καταθέσει δύο αγωγές, μία κατά της ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και μια κατά των μελών αυτού με τις οποίες ζητάει αποζημίωση αρκετών εκατ. ευρώ. 

Τέλος στην συνέντευξη Τύπου έστρεψε τα βέλη του και κατά της PWC σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση ελέγχου που είχε αναλάβει για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι είχε δανείσει στην εταιρεία. Στην εκδήλωση ο κ. Δομαζάκης παρουσίασε τις αποδείξεις των τραπεζικών καταθέσεων που είχε πραγματοποιήσει και τις οποίες όπως ανέφερε είναι εδώ και καιρό στην διάθεση του ελεγκτικού οίκου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

4ο Φεστιβάλ Γλυκού στον Αμπελούζο

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου, που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες και όσους βρεθούν εκεί σε παραδοσιακές γλυκές γεύσεις


Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο ζενίθ για το 4ο φεστιβάλ παραδοσιακού γλυκού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 18:00, στην πλατεία του Αμπελούζου, κάτω από τα πλατάνια.

Ένα φεστιβάλ στον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή της Μεσαράς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του τόπου, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή που θα παράγεται από το καζάνι που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαρά.

Στόχος της γιορτής η ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού, της παραδοσιακής κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ιεράπετρα: 75χρονος ασθενής σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε γιατρό

Δημοσιεύτηκε

στις

75χρονος ασθενής που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, επιτέθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου!


Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και 75χρονος ασθενής του, που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, αντί άλλου ασθενούς που εξεταζόταν εκείνη τη στιγμή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί για το οποίο θα έπρεπε να γίνει εισαγωγή στην Παθολογική κλινική.

«Η ώρα ήταν 11:30 το πρωί όταν εξέταζα στο ιατρείο μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ασθενή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την εισαγωγή του και τη νοσηλεία του στην Παθολογική κλινική. Καθυστερούσα όμως επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούσα, σωστά με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να μεταφέρω τον ασθενή μου στη διπλανή χειρουργική αίθουσα όπου ο υπολογιστής λειτουργούσε για να πάρω τους κωδικούς που έπρεπε για το περιστατικό αυτό. Στο διάδρομο του Νοσοκομείου με ακολούθησε ένας άλλος ηλικιωμένος ασθενής, τον οποίο έχω εξετάσει άλλες 5 τουλάχιστον φορές και μου ζητούσε να τον εξετάσω αμέσως, αφήνοντας στη μέση το προηγούμενο περιστατικό. Όταν επέστρεφα στο ιατρείο μου με ακολούθησε ξανά στο εσωτερικό του, κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Με απειλές και βρισιές κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, με χτύπησε στο αφτί και την κοιλιά, ενώ προσπαθώντας να τον απομακρύνω από πάνω μου βρεθήκαμε και οι δυο στο πάτωμα. Έτρεξαν κάποιοι άλλοι ασθενείς να μας ξεχωρίσουν και λίγο αργότερο καταλήξαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας για την υποβολή μηνύσεων», μας είπε ο Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Γιώργος Τσώνος, φανερά προβληματισμένος για την επίθεση που δέχτηκε εν ώρα εργασίας.

Από την πλευρά του 75χρονου ασθενούς μετά τη μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Ιεράπετρας ο γιατρός που δέχτηκε την επίθεση, κατατέθηκε επίσης μήνυση κατά του κ. Τσώνου. Ακολούθησαν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για να επικρατήσουν στο τέλος οι πιο ψύχραιμες φωνές.

«Επειδή γνωρίζω τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει ο ηλικιωμένος και επειδή δέχτηκα την ειλικρινή συγνώμη που μου ζήτησε μπροστά στη σύζυγό του, την κόρη του, καθώς επίσης και στον αναπληρωτή διοικητή του Α.Τ. Ιεράπετρας και στον δικηγόρο μου, ανακάλεσα τη μήνυσα που κατέθεσα εναντίον του και δέχτηκα την ανάκληση και της δικής του μήνυσης, γιατί πάνω από όλα είμαι γιατρός και άνθρωπος που σέβομαι τον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μου», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Τσώνος αργά το απόγευμα όταν έδωσε τα χέρια με τον 75χρονο θύτη μέσα στο Α.Τ. Ιεράπετρας.

Παρά ταύτα, το νέο αυτό περιστατικό, επίθεσης κατά ιατρού εν ώρα υπηρεσίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, δείχνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και έχει μηχανοργανωθεί, έχει γίνει τόσο πιο γραφειοκρατικό που υποχρεώνει τους γιατρούς να βρίσκονται αρκετές ώρες πίσω από τους υπολογιστές τους, για να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να έχει διατεθεί στην εξέταση των ασθενών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τους βασανίζουν.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να βιαιοπραγεί κατά του γιατρού η του νοσηλευτή του, γιατί δεν εξετάστηκε λίγο νωρίτερα.

neakriti.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη