Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Πόλεμος εκπαιδευτικών – Δήμου Γαύδου για την παραίτηση της δασκάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκπαιδευτικοί κατηγορούν τη δήμαρχο Γαύδου για προσπάθεια διαπόμπευσης της δασκάλας – Θύματα του παράλογου συστήματος οι τρεις μαθητές της Γαύδου


Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη δημοτική αρχή της Γαύδου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με αφορμή την παραίτηση της δασκάλας που τοποθετήθηκε στο δημοτικό σχολείο του ακριτικού νησιού.

Το σχόλιο της δημάρχου κ. Ευαγγελίας Καλλίνικου περί επιπόλαιης συμπεριφοράς, οδήγησε τον Σύλλογο στην έκδοση μιας ιδιαίτερα σκληρής ανακοίνωσης με την οποία την κατηγορεί για προσπάθεια διαπόμπευσης της εκπαιδευτικού.

Της ζητά μάλιστα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Η δήμαρχος Γαύδου απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε μπούλιγκ στη δασκάλα, επισημαίνοντας ότι έχει διαχρονικά αποδείξει την υποστήριξη της στον αγώνα για τα δικαιώματα του κλάδου.

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού, αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας. Βάλλονται άνθρωποι  που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: Οι δήμαρχοι δεν είναι εργοδότες των εκπαιδευτικών

Χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων, επιτίθενται στη δήμαρχο Γαύδου για τη δημόσια τοποθέτηση της αναφορικά με την αιφνίδια αποχώρηση της δασκάλας. «Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον των παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του», ήταν το σχόλιο της κ. Καλλίνικου για να δεχτεί στη συνέχεια καταιγισμό πυρών.

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε στη σκληρή ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. «Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο  που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική  χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια». Επιπλέον σημειώνει : «Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός όσοι  πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε  λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους».

Ε. Καλλινίκου: “Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει booling στη δασκάλα”

Όπως εξήγησε η δήμαρχος Γαύδου, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα της δασκάλας για βελτίωση της θέσης της. Τόνισε δε ότι έχει εκφράσει επανειλημμένα τη άποψη της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και πολύ περισσότερο στα ακριτικά νησιά. Η κ. Καλλίνικου υπενθύμισε ότι ο δήμος Γαύδου είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που παρέχουν δωρεάν διαμονή και σίτιση στους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται στο σχολείο του ακριτικού νησιού. Κάλεσε μάλιστα τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διδάξουν και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην πόλη των Χανίων, να σκεφτούν την προοπτική διδασκαλίας στα παιδιά της Γαύδου.

«Κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Δεν ήθελα να μπω σ αυτή τη διαδικασία αλλά τις τελευταίες ημέρες έχω πνιγεί με άδικα σχόλια και κριτικές από ανθρώπους με τους οποίους γνωριζόμαστε κι έχουμε συναντηθεί στους ίδιους αγώνες. Οπότε όλο αυτό ήταν δυσάρεστο για μένα γιατί πέρα από την πολιτική υπάρχει και μια καθημερινότητα και υπάρχουν και τρία παιδιά που δεν πάνε σχολείο αυτή τη στιγμή».

Θύματα του παράλογου συστήματος οι τρεις μαθητές της Γαύδου

Την ίδια στιγμή, τρία παιδιά , η Κέλλυ, ο Νικόλας και ο Χρήστος συναντούν κλειστή την πόρτα του σχολείου τους. Θύματα ενός συστήματος που από τη μια αποκλείει τους μαθητές των ακριτικών περιοχών από το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και από την άλλη παρέχει στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να διδάξουν έστω και για μια ημέρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκεντρώσουν πολύτιμα για το εργασιακό μέλλον τους μόρια.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανόλη Μηλιαράκη , «η εκπαιδευτικός θα μπορούσε να αποκτήσει τα εργασιακά δικαιώματα που της δίνει ο νόμος, αν παρέμενε για δεκαπέντε ημέρες στο δυσπρόσιτο σχολείο της Γαύδου».

Ωστόσο, η δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη ,μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, υπέβαλε την παραίτηση της , χάνοντας τα μόρια που θα μπορούσε να λάβει. Η επόμενη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου με τους μαθητές του ακριτικού νησιού και τις οικογένειες τους να ελπίζουν πως κάποιος θα αποδεχτεί τη θέση στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

neakriti.gr

ΚΡΗΤΗ

Αθώος και ο γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ακόμη σελίδα γράφτηκε στην υπόθεση της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, ο θάνατος της οποίας είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία


Όπως πως έγινε γνωστό απαλλάχθηκε των κατηγοριών του ο γιατρός (ειδικευόμενος τότε) που δικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία υπήρχε και σχετική πρόταση του Εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης.

Όπως αναφέρει η «Πατρις» στην αγόρευση του ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε πλημμελής συμπεριφορά από μέρους του κατηγορουμένου που να προκάλεσε τον θάνατο της Στέλλας.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της Στέλλας προκλήθηκε από την τοξικότητα του αλκοόλ στον οργανισμό της και πως ιατρικά δεν μπορούσε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Το όνομα του Στάθη Λαζαρίδη σε οδό στα Χανιά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ζωντανός για πάντα στη μνήμη των συναδέλφων του ο αστυνομικός που πάλεψε για οκτώ ολόκληρα χρόνια τον θάνατο!


Σε μία κίνηση που είναι, όχι μόνο συμβολική, αλλά κάτι πολύ παραπάνω για το αστυνομικό Σώμα συνολικά, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Χανίων, υλοποιώντας την ιδέα που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης και υιοθέτησε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να περάσει και να έρθει κατόπιν προς ψήφιση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αλλαγή ονόματος τμήματος της οδού Αντωνιάδου, δίπλα στο αστυνομικό μέγαρο, σε οδό Στάθη Λαζαρίδη.

Έτσι, μετά το μνημείο πεσόντων αστυνομικών που έχει δημιουργηθεί μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο, με αφορμή τον θάνατο του Στάθη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων προχωρά ένα βήμα παραπέρα, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που πλήρωσε με τη ζωή του την αφοσίωση στο καθήκον.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας αναμένεται να είναι παρόντες οι γονείς του Στάθη, οι οποίοι θα έρθουν από τη μακρινή Κοζάνη, αλλά και η σύζυγος του Μαρία με την κόρη της -που δεν πρόλαβε ποτέ να γνωρίσει τον πατέρα της- προκειμένου να ευχαριστήσουν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και τον Δήμο για την πρωτοβουλία αυτή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών των Χανίων αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά». Χρειάστηκαν από τον Απρίλιο πολλές συναντήσεις του Προεδρείου της Ένωσής μας με τους αρμόδιους φορείς αλλά και πολλά έγγραφα, με τα οποία εξηγούσαμε του λόγους του αιτήματός μας.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00΄ στο Δημαρχείο Χανίων, συνεδριάζει η Τοπική Κοινότητα Χανίων, με σκοπό να εκδώσει σχετική απόφαση περί αλλαγής της ονομασίας μέρος της οδού Εμμανουήλ Αντωνιάδου, σε οδό Στάθη Λαζαρίδη.

Σύσσωμοτο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων θα βρισκόμαστε εκεί για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χανίων. Παράλληλα στη συνεδρίαση θα παραστούν η σύζυγος καθώς και οι γονείς του Στάθη Λαζαρίδη. Του δικού μας ήρωα…ο οποίος θα ζει πάντα στις καρδιές μας».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

35 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμβαση προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε 30 σημεία του οδικού δικτύου του νησιού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης


Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στον οδικό άξονα Ηρακλείου –Αγίας Γαλήνης και στις παλιές εθνικές οδούς Ηρακλείου – Μαλίων και Χανίων – Ρεθύμνου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει το έργο της στο τομέα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του νησιού σε συμπόρευση με τις παρεμβάσεις σε 452 σημεία στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Το έργο

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στις θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας αφορούν κυρίως αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού, όπως διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση, «ακουστικές ταινίες», στηθαία ασφαλείας κλπ. Σε κάποιες θέσεις, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως κατασκευή αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, μικρή διαπλάτυνση του οδοστρώματος, αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα, συμπλήρωση ή κατασκευή ερείσματος, καθώς και έργα βελτίωσης της αποχέτευσης ομβρίων, εφόσον απαιτούνται. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός νέου κόμβου στην περιοχή Αγριανών και η αναβάθμιση – βελτίωση του υφιστάμενου κόμβου στις Γούβες στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Γούβες – Χερσόνησος – Μάλλια (ΠΕΟ). Στις περιοχές των κόμβων προβλέπεται κατασκευή νησίδων και πεζοδρομίων, καθώς και η εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης και ηλεκτροφωτισμού.

Συντήρηση ΒΟΑΚ

Ο κ. Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα μία ακόμη σύμβαση, αυτή τη φορά για την συντήρηση του οδικού δικτύου στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης –αρμοδιότητας Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκ. ευρώ και στοχεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ.

Σε δήλωσή του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε : «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την οδική ασφάλεια στο Βόρειο Οδικό Άξονα μετά από έγκριση του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, που μας έδωσε την αρμοδιότητα για το τμήμα από Αγία Πελαγία προς Φόδελε και από την περιοχή του Κακού Όρους. Μία σύμβαση 5 εκατομμυρίων η οποία μέχρι τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί και αφορά την αντικατάσταση όλου του ασφαλτικού, την οριζόντια και κάθετη σήμανση. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη άλλη μία εργολαβία 800.000 ευρώ που αφορά το φωτισμό ειδικά στους κόμβους σε όλο το Βόρειο Οδικό Άξονα. Μία σειρά από έργα που αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια τόσο στον Βόρειο Οδικό Άξονα όσο και στο επαρχιακό δίκτυο. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει νωρίτερα αλλά οι πολλές αλλαγές στο τελευταίο νόμο περί δημοσίων έργων δεν επέτρεψαν την δημοπράτηση των έργων».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλη