Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2018 Δήμου Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πλαίσιο των πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2018 παρουσιάστηκε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι


Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης στις δράσεις του 8ου Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας από τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των πολιτιστικών δράσεων του, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την αναβίωση του θερινού σινεμά στην ενδοχώρα, με θέμα «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ». Σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους ο Δήμος καλεί, τον κάθε δημότη ή επισκέπτη μας, σε αποσπερίδες στις πλατείες κάτω από τα αστέρια με αφορμή μια καλή ταινία.

Στη σχετική παρουσίαση ο Δήμαρχος Πλατανιά, μεταξύ των άλλων, σημείωσε :

»….Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει σταθερά. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό πολιτιστικού αποθέματος, προβολής των προϊόντων της τοπικής γης , του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και των τουριστικών επιλογών που πρέπει έχει ο επισκέπτης, παρουσιάζουμε για μια ακόμη χρονιά πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας….»
Ο Δήμος Πλατανιά σε μια δυναμική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, αλλά και σε σταθερή συνεργασία με Τοπικούς φορείς , Πολιτιστικούς και Αναπτυξιακούς συλλόγους, καθώς και σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καταθέτουμε για το 2018 ένα πρόγραμμα – το οποίο σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις Κρητικής Μουσικής των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, καλύπτει πολλές και διαφορετικές μορφές πολιτιστικών δράσεων. Μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, γευσιγνωσίες και οινογευσίες, είναι μερικές από τις Πολιτιστικές προτάσεις που θα συναντήσει ο επισκέπτης στον Δήμο Πλατανιά τους επόμενους μήνες.

Κλείνοντας ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε »…κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά. Τις εκδηλώσεις αυτές στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με ποικίλους τρόπους ως ελάχιστη υποχρέωση στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του καλοκαιριού. Για όλες τις εκδηλώσεις αυτές κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί από τα προγράμματα του Δήμου, από τον έντυπο οδηγό της ΈΠΟΦΕΚ και της Παγκρήτιας Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που κυκλοφορεί με την στήριξη και του Δήμου Πλατανιά και φυσικά από το site του Δήμου www.platanias.gr .

Στην συνέντευξη παρόντες εκτός του Δημάρχου Πλατανιά ήταν , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Δασκαλάκης , ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα και στην ποικιλία των δράσεων που πραγματοποιούνται. Επίσης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά κ. Αντώνης Καπνισάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη από τη ΚΕΔΗΠ των δράσεων για τα τοπικά προϊόντα και τις ενέργειες προβολής τους, ενώ ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Ματθαίος Φραντζεσκάκης εστίασε στη συνέχιση της έκθεσης ‘ ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ’ , που συνεχίζεται στο εμπορικό κέντρο του Πλατανιά OLEA.

Ο Δήμαρχος τέλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Κο Σταύρο Αρναουτάκη,για τη σταθερή του στήριξη κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ του Δήμου μας, το ΕΒΕ Χανίων και τον πρόεδρο του Κο Αντώνιο Ροκάκη, για τη συνέχιση και τη σταθερή στήριξη προς το Δήμο, καθώς το Χρυσό Χορηγό “ AVRA IMPERIAL» που στηρίζει διαχρονικά το Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” του Δήμου, αλλά και το σύνολο των χορηγών που μας υποστηρίζουν, όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ του τόπου μας για τη στήριξη προβολής και ενημέρωσης, των δράσεων του Δήμου Πλατανιά

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-
Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Νίκος Κικάκης στο «Πολύκεντρο Νεολαίας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας


Την πορεία και το φωτογραφικό έργο του Νίκου Κικάκη παρουσιάζει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  στην πέμπτη κατά σειράν εκδήλωση  που οργανώνει με στόχο την ανάδειξη  καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.

Ο Νίκος Κικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Ασχολείται ενεργά και συνειδητά με την φωτογραφία από το 1999 και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης από το 2013. Έχει κερδίσει 45 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,ενώ σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό διακρίθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος στην κατηγορία  «photojournalism».

Είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλλιτεχνών φωτογράφων FIAP και GPU. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στο πλαίσιο του έτους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 2019»

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκδήλωση στο πλαίσιο του έτους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 2019» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Ηρακλείου με αφορμή το έτος «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» 2019, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο:

«… του έρωτα οι μπόρεσες και τση φιλιάς η χάρη…»

τη  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλης», Ανδρόγεω 2.

Ομιλήτρια, η φιλόλογος Μαρία Κοξαράκη, τ. Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων, με θέμα: «Είναι ο «Ερωτόκριτος» αφετηρία ή σταθμός της μαντιν(ι)άδας;»

Η Μαρία Κοξαράκη, μετά από πρωτότυπη πολυετή επιστημονική έρευνα θα παρουσιάσει τη σχέση του «Ερωτόκριτου» με την κρητική  μαντιν(ι)άδα και θα απαντήσει στο ερώτημα:

« Ο «Ερωτόκριτος» γεννήθηκε από την μαντιν(ι)άδα ή η μαντιν(ι)άδα από τον  «Ερωτόκριτο»;

Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Γιώργος Τσαντάκης, μουσικός και μελετητής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, που θα παίξει βιολί και θα τραγουδήσει αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο», αποδίδοντας τη μουσική του εξέλιξη από τον 18ο αιώνα ως σήμερα και ο Κωστής Ατσαλάκης και ο Κλεάνθης Ατσαλάκης, μουσικοί, που θα παίξουν βιολί, λύρα, λαούτο, μαντολίνο.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων θα χορέψει Σιγανό, Πεντοζάλη, Σούστα, Στειακό Συρτό και Στειακό Πηδηχτό.

Συντονίζουν οι φιλόλογοι, Γωγώ Κουγιουμουτζάκη και Νότα Δημοπούλου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από μικρά παιδιά στηρίζουν «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ανακοίνωση από το Σύλλογο ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Αντωνία Μαυρογιαννάκη και Κωνσταντίνε Μπικάκη, ευχόμαστε οι νεοφώτιστες κορούλες σας, Μιχαέλα και Γεωργία, να είναι καλότυχες, γερές και ευτυχισμένες. Να έχουν πάντα κοντά τους ανθρώπους που τις αγαπούν και θα χαίρονται με τις επιτυχίες τους! Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε οι μπομπονιέρες στη βάπτιση των κοριτσιών σας να φτιαχτούν στο σύλλογό μας. Να τις χαίρεστε!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη