Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Πολιτιστικό υπερθέαμα στο “Caravan Next”

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησαν και συνεχίζονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οι τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος « CARAVANNEXT. Feedthefuture: Artmovingcities»


Εκατοντάδες πολίτες μικροί και μεγάλοι κατέκλεισαν το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου (Μαρίνα) όπου παρακολούθησαν τα εντυπωσιακά δρώμενα αναβιώνοντας τη μυθολογία της Κρήτης με τη συμμετοχή ‘’ επί σκηνής ‘’ πολλών πολιτών μικρών και μεγάλων – καλλιτεχνικών – αθλητικών ομάδων – εθελοντών, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή ιστιοπλοϊκών σκαφών στο λιμάνι με πληρώματα μικρών και μεγάλων παρόντος σε αυτά του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη.

Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκροτήθηκαν θερμά ενώ βραβεύσεις απένειμαν ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος στον πολιτισμό Κώστας Φασουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Νίκος Καλκλαμανάκης και εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο εκπρόσωπος του ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Αντώνης Διαμαντής.

Η βραδιά έναρξης των εκδηλώσεων ξεκίνησε µε την εφαρµογή για παιδιά “της ψηφιακής µαριονέτας και του ψηφιακού Καραγκιόζη” του Εργαστηρίου TUC/MUSIC τουΠολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά). Θεατρικό παιχνίδι από το Brama Theatre, Πολωνία, µε τη Jennifer Grissey, εκπαιδεύτρια-Εµψυχώτρια : Γωγώ Πετραλή (Χορεύτρια-Χορογράφος). Στα δρώμενα που ακολούθησαν και χειροκροτήθηκαν θερμά όλες οι ομάδες : Οµάδα Χορού «Φυσαλίδα», Ιστιοπλοικός Όµιλος Ηρακλείου, «Καλλίροον» Σχολή πολεµικών Τεχνών, Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης«Το Μέλλον», Φιλαθλητικός Γυµναστικός Σύλλογος Ηρακλείου, Οµάδα HeraklionTrickingCommunity (HTC), Σχολή Χορού «Εν Χορώ», Αθλητικός Σύλλογος Ολυµπιακού Τάε Kβο Nτo «Αγωγή», Ελληνικός Σύλλογος Ψυχοσύνθεσης, Σύλλογος Παιδαγωγών – Εµψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης», Πολιτιστικός Σύλλογος “Συνοµιλώντας µε τον Μινωικό Πολιτισµό”, Λουκία Ορφανού, Μαρίτζια Κατσούνα (μουσικός).

Το υπερθέαμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή στις 8:00 το βράδυ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Τίτου παρουσιάζοντας εφαρμογή για παιδιά “της ψηφιακής µαριονέτας και του ψηφιακού Καραγκιόζη” του Εργαστηρίου TUC/MUSIC τουΠολυτεχνείου Κρήτης. Παρουσίαση Αντώνης Διαμαντής ηθοποιός σκηνοθέτης εκπαιδευτής θεάτρου.

Caravan-Next

Θεατρικό παιχνίδι από το Brama Theatre, Πολωνία, µε τη Jennifer Grissey.

Θα ακολουθήσουν δρώμενα των Συλλόγων : Σύλλογος Αλατσατιανών Ν.Ηρακλείου, Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης (υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου), Λέσχη Ποίησης Ηρακλείου, Παραδοσιακή και Βυζαντινή Χορωδία Ι.Ν Αγίου Τίτου (υπό την διεύθυνση του Ανδ. Γιακουµάκη), Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Γιώργος Καλογεράκης (συγγραφέας), Κρητική Συµφωνική Ορχήστρα Νέων, Ξενοφών Φλώκος, Μουσείο “Λυχνοστάτης”, Σχολή Θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, Λέσχη Βέσπας Ηρακλείου, Κου-κλο Θέατρο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από 1 έως και 4 Σεπτεμβρίου με δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Ρίζες», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CARAVANNEXT. Feedthefuture: Artmovingcities», καλλιτεχνικός συνδιοργανωτής του οποίου από, την Ελλάδα, είναι το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ενώ τεχνολογικός συνδιοργανωτής είναι το οπτικοακουστικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης και τελεί με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Πολιτισμικής Κρήτης Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Για τέσσερις ημέρες όλη η πόλη θα είναι μια σκηνή! Σε τέσσερα διαφορετικά μέρη της πόλης του Ηρακλείου, 33 «κοινότητες» (σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, θεατρικές και χορευτικές ομάδες, χορωδίες, ορχήστρες, ΜΚΟ, κοινωνικές ομάδες, κ.ά.) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, συναντιούνται και με την καθοδήγηση του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, που επιλέχθηκε ως συνδιοργανωτής του προγράμματος για την Κρήτη, δίνουν με καλλιτεχνικό τρόπο, την απάντησή τους, στο ερώτημα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση «Πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη του μέλλοντος». Πάνω από 200 άτομα – μέλη των ομάδων που συμμετέχουν, λένε με το δικό τους τρόπο: «0ι «Ρίζες» είναι η ιστορία μας, μας υποδεικνύουν αυτό που είμαστε, μας βοηθούν να μάθουμε από πού ερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Δεν οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης, απλά γιατί το μέλλον είναι ήδη εδώ. Το ζούμε σε συνάφεια με το παρελθόν μας, μέσα από τους προγόνους μας, μέσα από τη γλώσσα μας, μέσα από τα ήθη και τα έθιμά μας. Με αυτά ζήσαμε και με αυτά ζούμε».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ :

ΜΕΡΑ 3η – ”ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” Ν. Καζαντζάκη, 03-09-2016, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Ηρακλείου,

8.00 µ.μ. – Εκπαιδευτής – εµψυχωτής: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης (Χορευτής-Χορογράφος)

8.00 – Το δρώµενο ξεκινά µε την εφαρµογή για παιδιά “της ψηφιακής µαριονέτας και του ψηφιακού Καραγκιόζη” του Εργαστηρίου TUC/MUSIC του
Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά)
Θεατρικό παιχνίδι από το Brama Theatre, Πολωνία, µε τη Jennifer Grissey.

8.30 – Δρώµενα Συλλόγων

Συμμετέχουν: Χοροθεατρική οµάδα «ΕΧΤΑΓΗ», Κ.Ε.Θ.Ε.Α. «Αριάδνη» – Θεατρική οµάδα, «Πυγολαµπίδες» Ομάδα Aerial Yoga (Ρέθυμνο), Θεατρική Οµάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού, Δηµοτικό σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Ηρακλείου, Ερασιτεχνική Θεατρική οµάδα «Ατραπός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γεργεριανών Ηρακλείου, Θέατρο Δρόµου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Θεατρική Οµάδα Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, «Σχολή Σχέσεων».

9.30 – Απονοµή διπλωµάτων συµµετοχής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ :

ΜΕΡΑ 4η «Η Γιορτή της Κοινότητας», 04-09-2016, Κηποθέατρο “N. Καζαντζάκης”

7.30μ.μ. – Η εκδήλωση ξεκινά µε µια µεγάλη παρέλαση στην οποία συµµετέχουν όλοι οι σύλλογοι, οµάδες και άτομα που ενεπλάκησαν στα δρώμενα τις προηγούµενες µέρες.
Σημείο αφετηρίας: Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου), πορεία ως το Κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης”.

8.00 – Το δρώµενο ξεκινά µε την εφαρµογή για παιδιά “της ψηφιακής µαριονέτας και του ψηφιακού Καραγκιόζη” του Εργαστηρίου TUC/MUSIC τουΠολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά).
Θεατρικό παιχνίδι από το Brama Theatre, Πολωνία, µε τη Jennifer Grissey.

8.30 – Δρώµενα Συλλόγων

Συμμετέχουν: Ροδοµηλιά Παιδικός Σταθµός, Θέατρο Δρόµου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, Πολιτιστικός & Εκπαιδευτικός Όµιλος “Ερφαλής” και όλοι οι σύλλογοι των προηγούμενων ημερών.

9.30 – Απονοµή διπλωµάτων συµµετοχής

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *