Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Πως ο καφές έσωσε, από την σφαίρα, την ζωή του 41χρονου από τις Μοίρες

Δημοσιεύτηκε

στις

Καθόταν αμέριμνος στην αυλή της μητέρας του, στις Μοίρες, όταν ένιωσε ένα δυνατό πόνο στην πλάτη


Κεράκι στους Άγιους Πάντες, τους οποίους, όπως λέει στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ευγνωμονεί, θα ανάψει ο 41χρονος οικοδόμος από τις Μοίρες, από την πλάτη του οποίου πέρασε ξυστά και άφησε το σημάδι της θανατηφόρας διαδρομής της μια σφαίρα από 9αρι πιστόλι!

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού η σφαίρα από τους άσκοπους πυροβολισμούς που έπεσαν προχθές το βράδυ δεν τον τραυμάτισε σοβαρά, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει, εάν ο ίδιος δεν ήταν σκυφτός εκείνη την ώρα για να πιάσει το ποτήρι με τον καφέ που έπινε.

Το περιστατικό έγινε προχθές στις 8.10 το βράδυ, στο σπίτι της μητέρας του στις Μοίρες. Εκεί όπου βρισκόταν συνολικά πέντε άτομα, ο ίδιος, η μητέρα του, ο αδερφός του, η αδερφή του και ο γαμπρός του.

«Καθόμουν κάτω από μια μουριά που υπάρχει στην αυλή του σπιτιού της μητέρας μου. Κάποια στιγμή έσκυψα για να πιάσω το ποτήρι του καφέ και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο να έρχεται από τα φύλλα του δέντρου. Ένιωσα ένα δυνατό πόνο, σαν να με χτύπησε κάποιος στην πλάτη και είδα το βλήμα στα πόδια μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως τονίζει, «εάν δεν είχα μετακινηθεί λίγο για να πιάσω τον καφέ μου, ίσως η σφαίρα να είχε καρφωθεί στο κεφάλι μου. Ακόμα και οι αστυνομικοί που ήρθαν στο σπίτι για αυτοψία, μου είπαν ότι ήμουν πολύ τυχερός. Ίσως με προστάτευσαν οι Άγιοι Πάντες, η γιορτή των οποίων ήταν χθες (προχθές)».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πριν να ξύσει η σφαίρα την πλάτη του 41χρονου, δεν ακούστηκε κανένας θόρυβος από εκπυρσοκρότηση όπλου, δεν γινόταν στη γύρω περιοχή κάποια κοινωνική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας να έπεφταν μπαλοθιές.

«Το σπίτι όπου βρισκόμουν είναι σε κεντρικό σημείο. Περνούσαν αυτοκίνητα κι έκαναν θόρυβο, αλλά δεν άκουσα κανένα θόρυβο ούτε εγώ αλλά ούτε και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού προχθές το βράδυ».

Μόλις ο κ. Χατζηδάκης είδε το βλήμα στα πόδια του και κατάλαβε τι είχε συμβεί, αμέσως πετάχτηκε από τη θέση του και η αδερφή του του σήκωσε την μπλούζα για να δει εάν έχει τραυματιστεί. «Στο σημείο της πλάτης που άγγιξε η σφαίρα, υπάρχει μια μαύρη γραμμή» σχολιάζει.

Αμέσως ο 41χρονος συνοδευόμενος από συγγενικά του πρόσωπα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας των Μοιρών και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί είδαν ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και έδωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι τέσσερις συγγενείς του καταθέσεις.

«Στο Κέντρο Υγείας έμεινα περίπου δέκα λεπτά, επέστρεψα και για δεύτερη φορά για να μου περάσουν ορό, ενώ στο αστυνομικό τμήμα με ενημέρωσαν ότι από την έρευνα που έγινε δεν προέκυψε να υπάρχει κάποια εκδήλωση ή να έχουν ακουστεί άσκοποι πυροβολισμοί από κάποιο σημείο, ώστε να γίνει και η σχετική καταγγελία. Σήμερα το πρωί θα πάω σε ιατροδικαστή, όπως μου είπαν οι αστυνομικοί από τις Μοίρες» αναφέρει.

Ο κ. Χατζηδάκης καταδικάζει την άσχημη αυτή συνήθεια που έχει στοιχίσει τη ζωή σε αρκετά άτομα στην Κρήτη και όπως λέει πριν από αρκετά χρόνια ένας συγχωριανός του είχε τραυματιστεί στο χέρι από σφαίρα που του καρφώθηκε μετά από μπαλοθιές.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook