Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς προωθούν οι τράπεζες τα ψηφιακά πορτοφόλια

Δημοσιεύτηκε

στις

Παγκοσμίως η αξία των συναλλαγών μέσω ψηφιακών πορτοφολιών εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 9 δισ. δολ. σε ετήσια βάση έως το 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 80%


Στην ουρά ενός σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας: Ενας συνταξιούχος μόλις έχει πληρώσει, μετρώντας τα κέρματά του στο κλασικό παραδοσιακό δερμάτινο πορτοφόλι-καβουράκι. Στο διπλανό ταμείο μια κοπέλα που μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο, απλά διακόπτει για λίγο τη συνομιλία της, περνάει την οθόνη της συσκευής από το τερματικό POS και φεύγει μιλώντας ξανά στο τηλέφωνό της. Δεν έβγαλε κέρματα ούτε χαρτονομίσματα, ούτε καν κάρτα.

Δύο διαφορετικά πορτοφόλια: το παραδοσιακό, που μας αποχαιρετά και το e-wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και θα κυριαρχήσει παντού.

Σύμφωνα με έρευνα της Juniper Research, περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια έως το 2024, με τον αριθμό των καταναλωτών που θα κάνουν χρήση e-wallets να προσεγγίζει περίπου τα 4 δισ. έναντι 2,3 δισ. στα τέλη του τρέχοντος έτους. Η αξία των συναλλαγών μέσω ψηφιακών πορτοφολιών εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 9 δισ. δολ. σε ετήσια βάση έως το 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 80%.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα; Από την επικοινωνία που είχε η «Κ» με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών πορτοφολιών που ήδη διαθέτουν στην πελατεία τους. Μέχρι σήμερα όμως καμία τράπεζα δεν ενσωματώνει στο ηλεκτρονικό της πορτοφόλι και κάρτες άλλων τραπεζών, κάτι που όμως εξετάζουν κάποιες από τις συστημικές τράπεζες.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχώς εμπλουτίζει την εφαρμογή winbank mobile app με επιπλέον λειτουργικότητες ηλεκτρονικού πορτοφολιού, προκειμένου να διαθέσει στους χρήστες της εφαρμογής, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες τους, απλά πλησιάζοντας το κινητό τους στα POS που δέχονται ανέπαφες πληρωμές. Σήμερα, διαθέτει σε όλους τους κατόχους καρτών τη δυνατότητα να εκτελούν ψηφιακές πληρωμές μέσω της υπηρεσίας masterpass από το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο. Μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού οι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες που έχουν εκδοθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τα άμεσα σχέδιά της δεν περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση καρτών άλλων τραπεζών. Επιδίωξη είναι η τελική μορφή του ηλεκτρονικού πορτοφολιού να προσομοιάζει απόλυτα στη λειτουργικότητα των καρτών και στις συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα. Θα δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να πραγματοποιεί πληρωμές με όλες τις κάρτες του χωρίς το φυσικό τους σώμα, απλά πλησιάζοντας ανέπαφα τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου στο POS του εμπόρου κατά τη διενέργεια της συναλλαγής.

Από την πλευρά της η Eurobank έχει δημιουργήσει το ψηφιακό της πορτοφόλι, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των πελατών της για πληρωμές που εκτελούν στην καθημερινότητά τους. Η στρατηγική της Eurobank εστιάζεται στον σχεδιασμό mobile-first υπηρεσιών και έχει υιοθετήσει στρατηγική ένταξης του συνόλου των mobile χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της σε ένα mobile app (εφαρμογή στο κινητό), καλύπτοντας μια σειρά από υπηρεσίες πληρωμών που ήδη προσφέρει στην πελατεία της. Προς το παρόν, το ψηφιακό πορτοφόλι της Eurobank δέχεται κάρτες Eurobank, η προσθήκη όμως καρτών και άλλων τραπεζών είναι κάτι που εξετάζεται. Σύντομα, το Eurobank Wallet θα ενσωματώσει και ανέπαφες πληρωμές σε φυσικά σημεία μέσω τεχνολογίας NFC, προσφέροντας κοινή εμπειρία χρήσης στους πελάτες, ανεξάρτητα με το είδος πληρωμής το οποίο θα πραγματοποιούν.

Η Alpha Bank έχει πρώτη δημιουργήσει την εφαρμογή myAlpha Wallet, ένα ψηφιακό πορτοφόλι για όλες τις καθημερινές πληρωμές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Tο myAlpha Wallet με τη λειτουργικότητα Tap ’n Pay επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο σε όλα τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) που διαθέτουν το σήμα contactless, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οσοι διαθέτουν το myAlpha Wallet μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες Visa ή Mastercard που έχουν εκδοθεί από την Alpha Bank. Ο χρήστης μπορεί να συνδέεται στο myAlpha Wallet με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί στο e-Banking του (myAlpha Web) και να πραγματοποιεί άμεσα ανέπαφες πληρωμές με το Android smartphone του σε όλα τα τερματικά αποδοχής καρτών (POS).

H Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι i-bank Pay για άμεση αποστολή χρημάτων σε φίλους (P2P Payments) από τον τηλεφωνικό κατάλογο ή το Facebook, καθώς και για πληρωμές σε εμπόρους και επιχειρήσεις (P2B payments) μέσω κινητού. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους από το κινητό τους σε περισσότερα από 120.000 εμπορικά σημεία και επιχειρήσεις με το σήμα i-bank POS ή i-bank Pay, χωρίς μετρητά ή κάρτες. Οι πληρωμές σε επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν με διαφορετικούς τρόπους, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους εμπόρους για να επιλέξουν την πιο κατάλληλη για τις ανάγκες τους μέθοδο είσπραξης. Στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Εθνικής δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης προϊόντων από τρίτες τράπεζες, σχεδιάζεται όμως να προσφερθούν στο μέλλον υπηρεσίες που ενσωματώνουν προϊόντα και άλλων τραπεζών, όπως account aggregators και πληρωμές με κάρτες τρίτων.

kathimerini.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σήμερα Κυριακή

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 23 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25, ενώ στα Δωδεκάνησα στους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με προοδευτική μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τις απογευματινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρκετή ψύχρα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Στο μεταξύ καταγράφηκε από το σταθμό του ΕΑΑ-meteo και η πρώτη τιμή αρνητικής θερμοκρασίας στη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Βόρα ή Καϊμακτσαλάν, σε υψόμετρο 2.900 μέτρων, με ελάχιστη τιμή μείον 1,8 βαθμό Κελσίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 35.000 ανέργους

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών


Στις αδύναμες ομάδας, τις τοπικές κοινωνίες και τους μακροχρόνια άνεργους θα απευθύνεται το νέο πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα που σχεδιάζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε τριάντα επτά (37) υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η απασχόληση διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα – δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Κυριότερα, το αναμορφωμένο πρόγραμμα θα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σπονδυλωτής παρέμβασης, η οποία με την παροχή –σε επόμενο στάδιο- εξειδικευμένης και πιστοποιημένης, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας, θα οδηγεί στην ομαλή επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα.

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας και η ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης απαιτεί οργανωμένο σχέδιο, στοχευμένες παρεμβάσεις, καθαρές λύσεις- επισήμανε ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα- Σπασμωδικές ενέργειες, ευκαιριακοί σχεδιασμοί και πελατειακές λογικές στην υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης, καταφέρνουν μόνο να παγιδεύουν τους ανέργους και τις τοπικές κοινωνίες σε λάθος κατευθύνσεις.

Προχωρούμε, λοιπόν στην ουσιαστική αναμόρφωση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους δημόσιους φορείς, για 35.000 ανέργους, με εστίαση στους πιο αδύναμους της αγοράς εργασίας και με συνοδευτικές υπηρεσίες ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, ώστε να κατευθυνθούν με αξιώσεις σε σταθερές θέσεις εργασίας της κάθε τοπικής οικονομίας».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε νεκρός ο ορειβάτης που αγνοούνταν στον Όλυμπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Δυστυχώς ο ορειβάτης βρέθηκε νεκρός


Θανάσιμα τραυματισμένος ανασύρθηκε ο Βούλγαρος ορειβάτης που έπεσε νωρίτερα σήμερα στη θέση “Λούκι του Στεφανιού” στον Όλυμπο.

Στην περιοχή βρέθηκαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και της ΕΜΑΚ που ανέσυραν τον άτυχο άντρα από τη χαράδρα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη