Connect with us

Life

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι τυφλός στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κατάσταση στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της Αθήνας είναι, όπως όλοι γνωρίζετε, πολύ δύσκολη για τους πεζούς με πρόβλημα όρασης


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τους πεζόδρομους Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τα εμπόδια και οι κίνδυνοι πολλαπλά και ποικίλα: 

-τραπεζοκαθίσματα πάνω στο οδηγό όδευσης ή πολύ οριακά κοντά
-διαχωριστικά με ανοιχτές πόρτες και τέντες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω στον οδηγό όδευσης
-οχήματα τροφοδοσίας σταθμευμένα κάθετα στους οδηγούς όδευσης, ενώ υπάρχουν και άλλα σωστά σταθμευμένα παράλληλα με τον πεζόδρομο 
-ψυγεία και άλλα stand περιπτέρων ακριβώς δίπλα στον οδηγό όδευσης
-ηλεκτροκίνητα πατίνια σε σημεία διέλευσης πεζών
-μικροπωλητές και πλανόδιοι καλλιτέχνες κάθε είδους πάνω στον οδηγό όδευσης σε όλο το μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 

Η υπηρεσία Κινητικότητας/Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ) έχει εντοπίσει τα προβλήματα και κάνει επαναλειμμένα παρεμβάσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν βελτιωθεί.. Ο Π.Σ.Τ προσπαθεί σε καθημερινή βάση να λύσει πολλά από αυτά.

Όμως δυστυχώς συνεχώς προκύπτουν νέα προβλήματα. Η κινητοποίηση όλων μας είναι απαραίτητη έτσι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προσβασιμότητας και να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις όταν τα μέτρα αυτά στην πράξη ακυρώνονται.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life

Μάζευε καπάκια και τα πρόσφερε στο «ΜΕΛΛΟΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από το σύλλογο ΑμεΑ το «ΜΕΛΛΟΝ»


Ο κ. Τζαγκαράκης Αντώνης συγκέντρωνε, στο κατάστημα που διατηρεί στους Βώρρους με υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης γεωργικών και δασοκομικών μηχανημάτων, καπάκια τα οποία προσέφερε στο σύλλογό μας. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε να έχει υγεία και καλές δουλείες!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Κάποτε λέγαμε πως χαθήκανε τα μουλάρια, λάθος!

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα μουλάρια και γαϊδούρια πράγματι δεν χάθηκαν από την τοπική κοινωνία


Βλέπουμε κάποιες φορές στον τόπο που ζούμε, εδώ στην Μεσαρά, εικόνες που προκαλούν οργή, και αγανάχτηση, και σκεφτόμαστε γιατί εμείς σαν τόπος να μην μπορούμε να πάμε μπροστά, όπως τόσοι άλλοι!

Ανθρώπους –μουλάρια, και συγνώμη αν προσβάλουμε τα αθώα αυτά ζώα, βλέπουμε να κάνουν αισχρά πράγματα στη ζωή τους, όπως να σου πετάνε στο χωράφι σου τον παλιό τους καναπέ!

Δεν φοβούνται άραγε κάτι τέτοιοι, μήπως την στιγμή που κάνουν κάτι ανάλογο, τους δει κανένα μάτι και τον μάθουμε

Τα μουλάρια και γαϊδούρια πράγματι δεν χάθηκαν από την τοπική κοινωνία, αντικαταστάθηκαν από ανθρωπόμορφους αλήτες, που ζουν δυστυχώς ανάμεσα μας.

Αυτοί οι τύποι, θα πρέπει να μαθαίνονται και να στιγματίζονται από την τοπική κοινωνία.

Οι Κρητικοί δεν είχαν τέτοιο χαραχτήρα, τώρα τελευταία τον απόχτησαν, κι αυτό ευτυχώς μονάχα μια μερίδα γαϊδουρομούλαρα.

Κείμενο – Φώτος: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Ο Γιώργος και η Κατερίνα στηρίζουν το “ΜΕΛΛΟΝ”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από το σύλλογο ΑμεΑ το “ΜΕΛΛΟΝ”


Γιώργο Μηλολιδάκη και Κατερίνα Σκαντζάκη, σας ευχόμαστε την ευλογία του Θεού και μακάρι να Βρίσκεται πάντα στην καρδιά του γάμου σας, στο φως του σπιτιού σας, και στην κοινή σας ζωή.

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε αντί για μπομπονιέρες στο γάμο σας, να δωρίσετε χρήματα στο σύλλογό μας.

Να ζήσετε!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη