Connect with us

Life

Πόσο Μεσαρίτης Κρητικός είσαι; Κάνε το τεστ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ένα τεστ, μπορείς και συ ο ίδιος να καταλάβεις, το πόσο κοντά η μακριά είσαι στην ιδιοσυγκρασία ενός Μεσαρίτη Κρητικού, βάσει το πώς συμπεριφέρεται!


Διαβάζοντας και μελετώντας τις 20 περιπτώσεις, που αναφέρουμε παρακάτω, θα μπορεί ο κάθε ένας, να δει το πόσο ταιριάζει η όχι με τις καθημερινές καταστάσει,ς που βιώνουν εδώ οι συντοπίτες μας!

Και για αυτό το σκοπό, πήραμε καθημερινές σκηνές, που τυχαίνουν στον κάθε ένα, και που ο Κρητικός, συμπεριφέρεται με τον ίδιο κλασικό και απαράλλαχτο τρόπο, χρόνια τώρα, εδώ στον ιδιαίτερο αυτό τόπο που λέγεται Μεσαρά!

Α’) Τρως το φαγητό σου με το φίλο σου σε μια ταβέρνα, ή και κάπου στην εξοχή, και περνά κάποιος και σε χαιρετάει, εσύ φυσικά υποχρεωτικά θα πρέπει να του πεις:
-«Έλα να φάμε! Ή ελάστε να φάμε!» Αν είναι πολλοί!
Και ο άλλος, ή η άλλοι φυσικά, θα απαντήσουν : «Καλή όρεξη»! Και αν αρχικά τρώγατε μόνο δύο άτομα, μπορεί να σηκωθείτε τελικά δέκα άτομα από το τραπέζι!

Β’) Είσαι στο καφενείο, και μπαίνει ένας χωριανός σου, ή απλά γνωστός σου.
Αμέσως, και πριν καλά καλά μπει μέσα, και πριν πει καν «καλησπέρα», θα πρέπει να φωνάξεις το καφετζή, και να του πεις:
-Κέρασε τονε!

Γ’) Καθώς οδηγείς στον κεντρικό δρόμο, και ο μπροστινός σου οδηγός με το αγροτικό, έχει συναντήσει κάποιον γνωστό του στο δρόμο που είχε να τον δει καιρό, δείξε λιγάκι υπομονή, τουλάχιστον δέκα λεπτά, όχι παραπάνω, μέχρι να τελειώσουν τη συζήτηση, την οποία άνοιξαν στη μέση του δρόμου, σταματώντας όλη την κυκλοφορία!
Μια φορά τους έτυχε και συναντίθηκαν τυχαία κι αυτοί! Δεν βλέπονται δα και κάθε μέρα!

Δ) Σαββατόβραδο στη Μεσαρά, αν ακούς απανωτούς πυροβολισμούς, μη φοβηθείς πως έγινε άρον άρον κάποια εγκληματική ενέργεια!
Το πιθανότερο μια πατούλια φιλαράκια κρασοπίνουν, και ξεσπούν σε μαπαλωθειές! Μπορεί βέβαια και όχι!

Ε) Εάν συναντήσετε μια παρέα νεαρών, που να φοράει μαύρα πουκάμισα, δεν πενθούν κάποιον μακαρίτη!
Πρόκειται για την καθιερωμένη τους έξοδο, στην οποία επιβάλλεται το μαύρο πουκάμισο , με το πρώτο κουμπί να είναι φυσικά ανοιχτό!
Εάν είστε περαστικοί από σημείο στο οποίο τρώνε και πίνουν, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε, για να κάτσετε στη παρέα τους, και να δοκιμάσετε μεζέδες και ποτό! Θα σας καλέσουν από μόνοι τους οπωσδήποτε, να πιείτε μια, η οποία στη συνέχεια θα γίνουν δυο και τρεις και δέκα…

ΣΤ) Άμα γίνεται γάμος στο χωριό που πήγες, και ακούς βροχή να πέφτει, αλλά νερό δε βλέπεις, μη σταυροκοπιέσαι! Είναι απλά τα σκάγια από τα κυνηγετικά όπλα στο πιο πάνω σπίτι, υποδέχονται το γαμπρό, και ρίχνουν μπαλωθιές! Και απλά σκάνε τα σκάγια στην αυλή σου, πάνω από τις μουριές! Μη φοβάσαι, δεν σκοτώνουν, αλλά εσύ καλού κακού, μην κοιτάς προς τα πάνω!

Ζ) Καλοκαίρι δεν σημαίνει Ιούνιος , Ιούλιος, Αύγουστος αλλά Καλοκαίρι σημαίνει από το μήνα Μάρτιο μέχρι και Οκτώβρη!
Θα βλέπεις ανθρώπους με το φανελάκι, άλλους να κάνουν βουτιές στη θάλασσα, άλλους να ποτίζουν ελιές, κι άλλους να τρώνε έξω στην αυλή! Είναι το κλίμα τέτοιο! Και εσύ μπορείς να διαπιστώσεις, πως ακόμα και ένα Χειμώνα να κάμεις στη Μεσαρά, μπορεί να φύγεις μαύρος απ’ τον ήλιο!

Η) Την ημέρα της εορτής της Παναγίας τον Δεκαπεντάγουστο, δεν θα αγχωθείτε για το που θα διασκεδάσετε το βράδυ. Συνήθως σε κάθε χωριό της περιοχής γίνεται και ένα γλέντι!
Στην μεγάλη πλειοψηφία τους με κρητικό παραδοσιακό πρόγραμμα.

Θ) Εάν βρεθείτε σε συζήτηση μεταξύ 25 Φλεβάρη και 5 Μάρτη , μία από τις πρώτες ερωτήσεις που θα δεχτείτε, δεν θα είναι εάν «είστε καλά» και «πως περνάτε»!
Φυσικά η πρώτη ερώτηση είναι , «επομάζωξες»? Και εννοούνε βέβαια τις ελιές!

Ι) Καμιά φορά θα δείτε στο δρόμο σας πρόβατα και θα σας εμποδίζουν στην οδήγηση.
Δεν το έσκασαν από πουθενά, και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε!
Δεν χρειάζεται και να βιάζεστε! Αν είστε τυχερός και προπορεύεται ένας δυνατός μπροσταρόκρυγιος, μαζί και ο βοσκός, μπορεί να τα ξεπεράσει σε δέκα λεπτά!
Αν όμως τα καθοδηγεί καμιά γριά προβάτα και τα κοπέλια του βοσκού, χτυπήστε ένα φραπεδάκι να περάσει η ώρα, μέχρι να πάνε τα πρόβατα στον προορισμό τους, και να σας ελευθερώσουν και εσάς το δρόμο!

ΙΑ) Αν βρεθείτε σε γάμο και σας «καλέσουνε σε κούπες», δεν πρόκειται να πάρετε πρόσκληση για κάποια εκδήλωση κυρίων – κυριών, και να παίξετε χαρθιά!
Να προετοιμαστείτε για μια γερή οινοποσία μεγάλης διάρκειας, ακόμα ίσως, έως και τελικής πτώσεως!

ΙΒ) Αν βρεθείτε τυχαία σε κάποιο σπίτι και σας κάνουν τραπέζι, και σας κεράσουν και ένα ποτήρι κρασί, μη παραξενευθείτε, άμα καμιά γριά πεταχτεί και σας πει: «Μετσυγεία σου»!
Εσείς, πείτε απλά «ευχαριστώ», και μη ψάχνετε πολλά πολλά τι εννοεί η γιαγιά!

ΙΓ) Άμα δείτε γέρο η γριά που είναι συγγενείς του άνδρα σας, κάντε πως του φιλάτε το χέρι μόλις τον δείτε, έστω και στα ψέματα! Θα το εκτιμήσει πολύ!

ΙΔ) Αν τύχει και πάτε στο σπίτι της πεθεράς σας πρώτη φορά, και τύχει να καθαρίζουν πορτοκάλια, και τα κόβουν μικρά κομματάκια στο πιάτο, και από πάνω τους ρίχνουν ξύδι και αλάτι, και τα τρώνε με το πηρούνι, μη φοβάστε πως το έσκασε από το τρελάδικο! Απλά έτσι αρέσει σε αυτούς, να τα τρώνε τα πορτοκάλια!

ΙΕ) Αμα τύχει και σας πει κάποιος από τη παρέα, «πάω για κατούρημα», δεν είναι υποχρεωτικό πως θα πάει για «ψιλό του νερό», μπορεί κάλλιστα να πάει και για …χέσιμο! Απλά δεν έμαθε ποτέ να το λέει σωστά!

ΙΣΤ) Άμα πάτε να κεράσετε το μικρό κοπέλι του νέου σας πεθερού βοσκού, και σας πει εκείνο: «Δε το θέλω εγώ το παγωτό στη μ -πύργια, μονό το θέλω στο ταβλάκι», μην το κοιτάξετε περίεργα και ζητήσετε μεταφραστή!
Απλά σας λέει πως δεν του αρέσει το παγωτό στο χωνάκι, αλλά θέλει ένα παγωτό ξυλάκι!

ΙΖ) Άμα βρεθείς σε μνημόσυνο σια τα 40 σε σπίτι, για να πιείς μια «μακαρία», μη νομίσεις πως η «μακαρία» που θα ευχηθείς, θα πιάσει με το ένα ποτήρι κρασί ή ρακή. Θα πιείς κι άλλες μακαρίες, μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι!
Πρόσεχε δε, γιατί δεν σκουντρούνε (τσουγκρίζουν) στο πιοτό, στα μνημόσυνα! Αυτό γίνεται συνήθως και τα «σκουντρούν» άμα στη παρέα πιούν ο κάθε ένας το τέταρτο – πέμπτο ποτήρι!

ΙΗ) Άμα σας καλέσουν με τη σύζυγό σου να πάτε σε σπίτι να σαν «τρατάρουν κάτι», να θυμάστε πάντα, πως ότι κάνουν για σας, το κάνουν γιατί σας αγαπούν!
Κι αν σας κέρασαν μια ρακή με αγκινάρα, αν δεν την πιείτε θα πικραθούν πολύ, και θα θεωρηθεί προσβολή! Θα την πιείτε στην υγειά τους, και ασφαλώς και άλλες πέντε η δέκα ρακές που θα επακολουθήσουν!
Έτσι θα σας αγαπήσουν περισσότερο, και θα σας θεωρούν πλέον φίλους τους, και άτομα δικά τους!

ΙΘ) Άμα τύχη να είστε σε εκκλησία το Πάσχα την ώρα του «Χριστός Ανέστη». Και βλέπετε οι δεμαθιές με τα ξύλα να έχουν λαμπαδιάσει, και οι φωθιές να φτάνουν μέχρι τα σύρματα της ΔΕH, μην ανησυχήσετε, έθιμο είναι, και θέλει να λιώνουν τα καλώδια για να την καλέσουν μετέπειτα να έρθει μετά η ΔΕΗ, να τα ξαναφτιάξει!

Κ) Άμα βλέπετε όλους τους νεαρούς στις παρέες, να έχουν όλοι τους μουστάκι, δεν είναι ότι τους πάει ντε και καλά! Απλά έχουν πεισθεί για δύο πράγματα. Ότι το μουστάκι δηλώνει άνθρωπο εμπιστοσύνης, αλλά παράλληλα είναι σε θέση, και τον κάνει συγχρόνως και άνδρα!

Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

(Ευχαριστούμε τον Κωστή Χουστουλάκη, για τη συμμετοχή στη σύνταξη του κειμένου)

Life

Εκδρομή πήγαν το «Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Mε  μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή-ξενάγηση που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ,με την εθελόντρια ξεναγό και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. ΑθηνάΚυριακάκη –Σφακάκη


To  λεωφορείο για  την μεταφορά προσέφερε δωρεάν ο επιχειρηματίας και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗΣ .Στό πρόσωπό του το Δίκτυο συναντά πάντα ένα ισχυρό συμπαραστάτη και γι αυτό τον ευχαριστούμε θερμά.

Η πρόεδρος Σκεύω Μπιζιώτη τόνισε «κάθε χρόνο διοργανώνουμε ξενάγηση των μελών και φίλων του Δικτύου μας,στα πλαίσια της βαθύτερης γνώσης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.Γυναίκες και άνδρες μετέχουμε από κοινού στις δυνατότητες πού μας προσφέρει αυτή η κληρονομιά».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΑΡΤΕΡΟΣ- ΓΚΟΥΒΕΡΝΙΩΤΙΣΑΑΓΙΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΑΒΔΟΥ ΑΒΔΟΥ- ΚΕΡΑ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΑ – ΑΥΧΗΝ  ΑΜΠΕΛΟΥ- ΟΡΟΠΕΔΙΟΛΑΔΙΘΙΟΥ-  ΔΙΚΤΑΙΟΝ  ΑΝΤΡΟΝ.

Στην  λαγκάδα,  τα  χωριά υπήρξαν καταφύγιο  πολλών χριστιανών  , μετά την  άλωση του Ελλαδικού χώρου  από τους Τούρκους.  Στην  περιοχή  σώζονται κατάγραφοι ναοί με ενδιαφέρουσες  τοιχογραφίες   της μεταβυζαντινής  ζωγραφικής .

Ξεναγησεις εις: 

1.​ΠΑΝΑΓΙΑ  Γκουβερνιώτισα  στις  Ποταμιές. Μονή, της  οποίας το  καθολικό ήταν κατάγραφο, υπήρχαν και εξαιρετικής  καλλιτεχνίας  εικόνες  οι οποίες φυλάσσονται  στο  ιστορικό Μουσείο. Τμήμα  των  τοιχογραφιών, 14ου  αιώνα, μεταφέρθηκε  στην ΑΓΙΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στο Ηράκλειο.

2.​ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΑΒΔΟΥ , τοιχογραφίες  14  αιώνα,  αρχαϊκής  τεχνοτροπίας, με  δύο τόνους  χρωμάτων. Κίτρινο και καφέ.

Αναφορές εις:

3.​ΑΓΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΔΟΥ,  τοιχογραφίες  14  και 15  αιώνα, πιθανόν  έργο των Φωκάδων.

4.​ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Αβδού, τοιχογραφίες  1443, Μανουήλ  και Ιωάννη Φωκάδων.

ΚΕΡΑ.                                                                                                                                                                           Το  χωριό   έχει κτισθεί  σε δυο  επίπεδα. Το  επάνω  χωριό, επάνω Κερά, ή  Μηνυτής,  και η κάτω Κερά. Πρώτες  αναφορές γίνονται  στις  απογραφές  των Ενετών και των Τούρκων .Το 1671 αναφέρεται ως το  μετόχι  Μεσομούρι,  και το  1583 αναφέρεται  με 83 κατοίκους.

Η ΜΟΝΗ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΑΣ,ή Παναγίας Κεράς, ιδρύθηκε στην  αρχή  του  18 αιώνα, από τον Παύλο και Θεόδωρο Μαγγανάρη. Υπήρξε μετόχι της  μονής Αγκαράθου, αλλά  με ενέργειες της  οικογένειας των Μαγγανάριδων έγινε σταυροπηγιακή  Μονή .Το  καθολικό της  μονής ,σύνθεση τριών κτισμάτων ,οικοδομήθηκε  σε  τρείς διαφορετικές περιόδους, πρό της ιδρύσεως  της Μονής. Το παλαιότερο  κτίσμα  είναι το  σημερινό  Ιερό. Και  τα τρία τμήματα  είναι  κατάγραφα, με  τοιχογραφίες  του   14 ου αι.

ΚΑΡΦΙ Στην  κορυφή  του  βουνού  επάνω από την  Μονή της Καρδιώτισας , σε  υψόμετρο  1100 μ. έχει  ανασκαφεί  ο  Υστερομινωϊκός οικισμός Καρφί. Ο Εβανς  το 1896 ανέσκαψε  στην θέση  μνήματα, ενώ ο PENDBLURY     προχώρησε  στην ανασκαφή το  1937-1939.Τα  ευρήματα  φυλάσονται  στο Αρχαιολογικό μουσείο  Ηρακλείου. Ο  Οικισμός  κατοικήθηκε  από  μινωίτες  οι  οποίοι μετά την καταστροφή  του 1450  π.Χ,  κατάφεραν να  ‘’αποδράσουν’’  από τα Μινωικά  κέντρα,  και  μακριά  από τους νεοφερμένους Μυκηναίους  οι οποίοι είχαν  κυριαρχήσει στο  νησί, έδωσαν την τελευταία  αναλαμπή του  μινωικού  πολιτισμού.

ΟΡΟΣΔΙΚΤΥ.                                                                                                                                                                Το  όρος  Δίκτυ, με υψηλότερη  κορυφή  2148 μ, είναι  η τρίτη σε  ύψος  οροσειρά στην Κρήτη,  μετά τον Ψηλορείτη  και τα Λευκά όρη . Το  όνομα  προέρχεται  από  το ΔΙΑΣ + ΤΙΚΤΩ, και είναι το  βουνό  όπου  η Ρέα  εναπόθεσε  τον  νεογένητο Δία. Στην περιοχή του  χωριού Ψυχρό, βρίσκεται σε 980 μ  υψόμετρο,  το  σπήλαιο  όπου κατά την αρχαία Ελληνική παράδοση  ό  Δίας προστατευθηκε  από τον πατέρα του, τον  Κρόνο.Τα  ευρήματα  από το σπήλαιο  Ψυχρού, δείχνουν  ότι υπήρξε ‘’διεθνής’’ τόπος λατρείας  από τους  Μινωικούς χρόνους.

ΤΟ  ΟΡΟΠΕΔΙΟ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ, βρίσκεται  σε υψόμετρο 817-850 μ . Το  όνομα  Λασίθι  πιστεύεται ότι έχει ρίζα  την λέξη Λάσιο,  που σημαίνει ‘’καλώς  δασομένος’,’κατάφυτος. Στην   είσοδο  του οροπεδίου, στον αυχένα  της αμπέλου ,σώζονται ερείπια αλεστικών ανεμομύλων–αλευρόμυλων.  Στο  οροπέδιο σώζονται  σποραδικά μερικοί  από  τους 13.000 αντλητικούς ανεμομύλους.

Περιφερειακά έχουν  κτισθεί 21  χωριά ,στις παρυφές στις  πλαγιές του  όρους ΔΊΚΤΥ.      Στην  περιοχή του  χωριού Τζερμιάδο, βρίσκεται  το σπήλαιο της Τραπέζας, το  οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από την  Νεολιθική  εποχή  αλλα και  κατά την Μινωική  εποχή,  ως ιερό.

Το  οροπέδιο  Λασιθίου κατοικήθηκε  από  το τέλος της  Νεολιθικής Κρητικής εποχής,  μέχρι  το 1263  μΧ. Κατά  την  Ενετοκρατία  το  Οροπέδιο υπήρξε  τόπος προφύλαξης και διαφυγής επαναστατών . Μετά τις  επαναστάσεις  των Αγιοστεφανιτών, των  Ψαρομηλίγγων και των  Καλλέργηδων, οι Ενετοί  διέταξαν την εκκένωση  του  οροπεδίου. Για  200 χρόνια,  μέχρι  το   1463 ,το  οροπέδιο ήταν  ακατοίκητο, και  μετετράπη  σε  έρημη λίμνη.Μετά  την  κατάληψη του Ελλαδικού χώρου  από τους Τούρκους,  πολλοίΕνετοί   εξεδιώχθησαν .Προκειμένου  να τους εγκαταστήσουν  στην Κρήτη, αποφασίσθηκε η επανακατοίκηση του Οροπεδίου Λασιθίου. Ενετοί μηχανικοί, σχεδίασαν  και  πραγματοποίησαν  την αποστράγγιση  του Οροπεδίου. Εγκατέστησαν στο  οροπέδιο οικογένειες, από τα ονόματα των  οποίων προέρχονται ονόματα ορισμένων από τα  σημερινά χωριά , και τοπωνύμια. Κατά την  διάρκεια της  Τουρκικής  κατοχής  της Κρήτης, στο οροπέδιο  πατήθηκε,  το 1823  από  τον  Χασάν  πασά  και  το  1866   από τον  Ομέρ  πασά.                                                                              Το οροπέδιο Λασιθίου  είναι περιοχή  ποικίλων καλλιεργειών

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ.Επανάσταση  στην γεωργική τεχνική  των κατοίκων του  οροπεδίου επέφερε το 1890  ο αντλητικός  ανεμόμυλος, εφεύρεση  του πολυμήχανου  και εξαίρετου  πατριώτη Εμμανουήλ Παπαδάκη  του επονομαζόμενου Σπιρτοκούτη. Ο Παπαδάκης , εθελοντής  στον Βαλκανικό πόλεμο, σκοτώθηκε  στην Χειμάρα το 1913. Οι  αντλητικοί ανεμόμυλοι χαρακτηριστικό του οροπεδίου  Λασιθίου, παλαιότερα λειτουργούσαν  περίπου  13.οοο, καταγράφεται ως το  παλαιότερο ‘’αιολικό πάρκο».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

92η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου Στο Κέντρο του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  21.09.2019 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια),  και ώρες 09:30 – 13:30


Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή της  Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα.

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή! Παράλληλα από τον «Αιματοκρήτη» θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις και δειγματοληψίες σιέλου για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων («μυελού των οστών»).

Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς!! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Ο μικρός Εύμαιος στηρίζει το “ΜΕΛΛΟΝ”

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από το σύλλογο ΑμεΑ το “ΜΕΛΛΟΝ”


Γιώργο Μυλωνάκη και Άννα Δασκαλάκη, ευχόμαστε από καρδιάς στον μικρό Εύμαιο να έχει τα καλύτερα στη ζωή του!

Τα πιο τρελά του όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και να σας δίνει μα και σε όλους όσους τον αγαπούν πάντα χάρες!!

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε να δωρίσετε χρήματα στο σύλλογό μας αντί για μπομπονιέρες καθώς και να δημιουργήσετε τις προσκλήσεις της βάπτισης του μικρού σας.

Να τον χαίρεστε!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη