Σημαντικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του λαδιού εξαιτίας της πρόσφατης χιονόπτωσης προκάλεσε στη Δάφνη Σητείας ο πρόσφατος χιονιάς και οι περίπου 80 παραγωγοί κάνουν έκκληση για να αποζημιωθούν αφού ο ΕΛΓΑ σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής το συνεργείο του ΕΛΓΑ μετά την αναγγελία ζημιάς που έγινε από το δήμο Σητείας πήγε στο χωριό και είδε σπασμένα και πλήρως κατεστραμμένα ελαιόδεντρα που οι κάτοικοι δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν γιατί δεν ήταν ώριμες ακόμα οι ελιές και έκπληκτοι άκουσαν να αναγνωρίζεται το εύρος της ζημιάς αλλά και η αδυναμία αποζημίωσης αφού όπως τους είπε ο αρμόδιος υπάλληλος ο κανονισμός προβλέπει πως όταν είναι τοπικό φαινόμενο και όχι σε όλο το νομό δεν υπάρχει μέριμνα!

Τώρα οι κάτοικοι έκαναν αίτηση στα ΠΣΕΑ αλλά θα αποζημιωθούν μόνο για τον καρπό με το εξευτελιστικό ποσό των 0,10 λεπτών ανά δένδρο που θα δηλώσουν! Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση που όχι μόνο δεν έχουν λάδι ούτε για να φάνε σε μια χρονιά βεντέμας αλλά και δεν ξέρουν πως και από που θα διεκδικήσουν το δίκιο τους!

Πηγή : cretalive