Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Μεσαρά

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προσέλθουν στις κάλπες και να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση με την ψήφο τους απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσαράς «Η Φαιστός».


Στη σχετική ανακοίνωση, η παράταξη εκθέτει τα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας και προσκαλεί τους δασκάλους στις κάλπες, την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 8.30 το πρωί, στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε ,

Σήμερα που

ü  Η σχολική χρονιά τελειώνει με 3 χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών 25 χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.

ü  Χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστοι συνάδελφοι αμείβονται με μισθούς πείνας και χιλιάδες μονίμους που έχασαν 5.5 μισθούς την περίοδο της κρίσης.

ü  Οι εργασιακές συνθήκες είναι άθλιες μέσα σε υπερχρεωμένα σχολεία και σχολικά κτίρια του περασμένου αιώνα.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει πια δείξει τις προθέσεις της. Με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή διατηρεί το «νέο σχολείο» της λεγόμενης καινοτομίας, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, διατηρεί τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, τα ελιτίστικα Πρότυπα σχολεία. Επί της ουσίας, διατηρεί το προηγούμενο αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο.

Για όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν το ΔΣ του Συλλόγου «Φαιστός» τι έκανε;

Ø  Μέλη του ΔΣ μπήκαν στο χορό της αξιολόγησης αποστέλλοντας τα ατομικά τους portfolio

Το ΔΣ του σωματείου πρέπει να πρωτοστατεί στον αγώνα, με λόγια και έργα, όχι να συμβιβάζεται, να υλοποιεί τις αντιδραστικές επιταγές της κυβέρνησης… Δε γίνεται να πατάμε σε δυο βάρκες!

Ø  Αναδεικνύουν εσκεμμένα συγκεκριμένα μόνο ζητήματα (πχ ίδρυση διεύθυνσης στη Μεσαρά) και δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τα μεγάλα ζητήματα που καίνε δασκάλους και σχολεία (πχ για την π.ν.π για την υφαρπαγή των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, για τη μετακύλυση των χρεών στη ΔΕΗ στις σχολικές επιτροπές, για τους μισθούς και τα χιλιάδες κενά και τόσα άλλα)

Δυστυχώς, τα προβλήματά μας δεν έχουν μόνο τοπικό χαρακτήρα, αφού κι αυτά που φαίνονται τοπικά είναι στην ουσία έκφραση της γενικότερης πολιτικής που ακολουθείται. Και Διεύθυνση στη Μεσαρά να δημιουργηθεί, πάλι η μισθοδοσία που θα βγάζει, η ίδια θα είναι… σε όσα πάρτι και να πάμε για να το ξεχάσουμε!

Ø  Το ΔΣ του Συλλόγου «Φαιστός» διακηρύσσει ότι δρα «ενωτικά» και «ανεξάρτητα» από παρατάξεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων, απαξιώνει τις συλλογικές διαδικασίες, καλλιεργεί την υποταγή και τον συμβιβασμό. Χρησιμοποιούν το πρόσχημα του ‘ανεξάρτητου’ αποκρύπτοντας έτσι τον πολιτικό-ταξικό χαρακτήρα που έχουν τα προβλήματα που βιώνουμε και ανοίγοντας το δρόμο με τη συνενοχή τους για την εφαρμογή της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που πετσοκόβει τους μισθούς μας και ρίχνει στον Καιάδα το Δημόσιο Σχολείο.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αυτοί που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, προχώρησαν την τελευταία εβδομάδα σε απαράδεκτες τακτικές:

Αρνήθηκαν σε συναδέλφισσα η οποία υπηρετεί σε σχολείο των Μοιρών την εγγραφή της στον σύλλογο, αποκλείοντάς την έτσι και από το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ),ισχυριζόμενοι πως «οι εκλογικοί κατάλογοι έκλεισαν και δε γράφουμε κανέναν από’δω και πέρα. Ενώ όσοι δε γράφτηκαν ως τώρα, δε θα μπορέσουν να ψηφίσουν, γιατί εμείς εδώ έτσι το κάνουμε»!!!

Ουσιαστικά, σήμερα, που τα δικαιώματά μας έχουν κουρελιαστεί και που η μόνη μας προστασία είναι τα σωματεία μας, το ΔΣ του  Συλλόγου αφήνει τους συναδέλφους χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, τους πετάει έξω από το Σύλλογο! Για τον λόγο αυτό, και ιδιαίτερα για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που κάθε χρόνο αλλάζουν σχολείο ή διορίζονται μέχρι τελευταία στιγμή,

Σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών όλοι μπορούν να γραφτούν και να ψηφίσουν ως και την ημέρα των εκλογών!

Έτσι γίνεται, όμως, όταν κάποιοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές αντιμετωπίζουν το ΔΣ και το Σύλλογο ως κτήμα τους λέγοντας πως θα κάνουν ό,τι θέλουν, όταν πιστεύουν πως ο Σύλλογος τους ανήκει. Οι Σύλλογοι ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους και όσοι απαρτίζουν τα ΔΣ οφείλουν να επιδιώκουν την μαζική συμμετοχη, τη συλλογικότητα και να παλεύουν για τα δικαιώματα των συναδέλφων. Ο Σύλλογος μέσα από την Γενική του Συνέλευση, το κυρίαρχο Όργανό του, οφείλει να ελέγχει το ΔΣ και να αποφασίζει συλλογικά για ό, τι τον αφορά.

 

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Καταδίκασε τέτοιες πρακτικές με τη δύναμή σου, την ψήφο σου!

Στο συνδικαλισμό οι διαφορετικές φωνές αντιμετωπίζονται με τίμια και ανοιχτή αντιπαράθεση, όχι με αναρτήσεις του τύπου «θα λουφάξετε στην τρύπα σας»!

Μέχρι στιγμής είχες μόνο μια επιλογή στις εκλογές του συλλόγου: ένα ψηφοδέλτιο που δρούσε ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων, ούτε καν τους ενημέρωνε, δεν έκανε προσπάθεια να οργανώσει αγώνες για την διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών.

Εμείς δεν ντρεπόμαστε για την παράταξη μας γιατί μιλάει με λόγια  καθαρά  διεκδικεί και πρωτοστατεί στους αγώνες του κλάδου, πλάι στο υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Έχουμε ενιαία και αταλάντευτη  στάση πανελλαδικά και δε διαπραγματευόμαστε για το πόσο θα κοπεί ο μισθός μας ή για το ποια αξιολόγηση θέλουμε. Δεν παζαρεύουμε τα  δικαιώματα μα που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Το ΠΑΜΕ παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού, γιαολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών του χωρίς ταξικά και τοπικά κριτήρια.

Για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Έτσι ξέρουμε εμείς να πονάμε τον τόπο μας!

 

Για σένα,λοιπόν, που δεν ψηφίζεις για πρόσωπα αλλά για την ουσία…

Για σένα που δε λες “καλά είμαστε κι έτσι”…

Για σένα που θέλεις να διεκδικήσεις όλα όσα σου ανήκουν  και σου κλέβουν μέρα με τη μέρα …

Για σένα που “δε βολεύεσαι με λιγότερο ουρανό”…

Υπάρχει τώρα το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook