Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ράμπες για ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες του Νότου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ράμπες για ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες του Νότου

Εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα και στις όμορφες παραλίες του Νότου, θα προσφέρουν και φέτος για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, οι ράμπες του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Χθες στήθηκαν από μέλη του Συλλόγου ράμπες στον Κόκκινο Πύργο και στο Καλαμάκι, ενώ σήμερα η προσπάθεια για το στήσιμο της ράμπας συνεχίζεται στα Μάταλα. Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος για πρώτη φορά ράμπα ΑμεΑ θα στηθεί και στους Καλούς Λιμένες, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαϊδακίων σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θα τοποθετήσουν τη ράμπα στον όμορφο παραλιακό οικισμό.

Προσβάσιμες παραλίες

Να σημειωθεί ότι οι ράμπες πρόσβασης στην θάλασσα για ΑμεΑ, άρχισαν να τοποθετούνται τα τελευταία χρόνια με την έναρξη της Καλοκαιρινής Περιόδου από το Σύλλογο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Η αρχή έγινε από την παραλία του Κόκκινου Πύργου και στη συνέχεια σειρά πήραν το Καλαμάκι και τα Μάταλα με το Δήμο Φαιστού να στέκεται αρωγός στην όλη αυτή προσπάθεια.

Φέτος για πρώτη φορά, όπως προαναφέρθηκε και οι Καλοί Λιμένες θα έχουν τη δική τους ράμπα ΑμεΑ!

Όσον αφορά τις κατασκευές, η καθεμία αποτελείται από ένα μεγάλο ξύλινο δάπεδο, αλεξήλιο, υπερυψωμένες ξαπλώστρες, ειδικό αμαξίδιο και κεκλιμένο διάδρομο μέχρι τη θάλασσα.

Οι κατασκευές αυτές τοποθετούνται με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και αφαιρούνται με τη λήξη της, συντηρούνται, φυλάσσονται και επανατοποθετούνται την επόμενη περίοδο.

www.mesaralive.gr

ΘΕΜΑ

Όταν η Αγία Γαλήνη τα βράδια γίνεται ακόμα πιο γαλήνια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο, και τα βραδάκια που έχει άπνοια, η Αγία Γαλήνη είναι πραγματικά ένας τόπος γαλήνης και αγαλλίασης!


Ο τουρισμός αντί να ελαττώνεται, αυξάνεται αυτή την Φθινοπωρινή εποχή, και για τους καταστηματάρχες είναι η καλύτερη τους, διότι τότε έρχεται κάθε χρόνο τουρισμός, που αναζητά ηρεμία, χωρίς πολλές φωνές και φασαρίες.

Θέλει να περάσει ευχάριστα τις μέρες του με πολύ καλό φαγητό, με ιδανικές καιρικές συνθήκες, ούτε κρύο ούτε ζέστη, και η Αγία Γαλήνη φημίζεται για το καλό και οικονομικό φαγητό που παρέχει σε όλους, ντόπιους και ξένους.

Μάλιστα χωρίς καμιά ειδική εκμετάλλευση από τον πελάτη.Το βράδυ είναι όλα μαγευτικά, και επίσης μαγευτική είναι και η νύχτα με τα ζωντανά και πολύχρωμα φώτα!

Μέρος ιδανικό για φθινοπωρινό κολύμπι, για καφέ φαγητό, αλλά και βραδινούς περιπάτους!

Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

29χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στην θάλασσα


Ολα συνέβησαν χθες το βράδυ όταν μια 29χρονη εντοπίστηκε από λουόμενους αναίσθητη σε παραλία των Κάτω Γουβών.

Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες όμως να μην μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η σορός της άτυχης τουρίστριας μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Σε ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ ο Μιχάλης Κοκολάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οι παρουσιάσεις έγιναν από την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Μαρία Κασωτάκη, τον προϊστάμενο της Μονάδας Α΄, Ιωάννη Μπαλαντινάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας, Μαρία Γιατρομανωλάκη


Στην ενημερωτική εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της περιφέρειας Κρήτης, με αντικείμενο την δημιουργία, διαχείριση και επεξεργασία εγγράφων, ιστοσελίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων, προετοιμασία εκδηλώσεων, θέματα προσβασιμότητας κ.ά., σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014 – 2020, παραβρέθηκε ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος και ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου του δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη