Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Ραβασάκια» σε όσους υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ταχυδρομηθούν χιλιάδες ειδοποιητήρια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και κατάφεραν είτε να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση είτε να έχουν μεγάλες επιστροφές φόρου


Να κλείσει τα παράθυρα του ηλεκτρονικού συστήματος Τaxis επιχειρεί τώρα η ΑΑΔΕ, μετά τη μεγάλη κομπίνα με τις επιστροφές φόρων ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ταχυδρομηθούν χιλιάδες ειδοποιητήρια σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και κατάφεραν είτε να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση είτε να έχουν μεγάλες επιστροφές φόρου. Η αρχή θα γίνει με τους φορολογουμένους που είχαν τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου τα τελευταία χρόνια (εντός της πενταετίας) και οι οποίοι θα κληθούν μέσω του ειδοποιητηρίου που θα τους αποσταλεί να μεταβούν στις εφορίες τους και να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στοιχεία. Στην περίπτωση που δεν τα προσκομίσουν, θα επανυπολογιστεί ο φόρος και θα πληρώσουν και τσουχτερά πρόστιμα.

Οπως φαίνεται, ο φορολογικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο καθώς δεν περίμενε ότι κάποιοι θα επωφελούνταν από την ηλεκτρονική υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων και θα κέρδιζαν εις βάρος του Δημοσίου σημαντικά ποσά. Σημειώνεται ότι η οριστική εκκαθάριση των τροποποιητικών δηλώσεων γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται από τις εφορίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Οπως αναφέρουν λογιστές, οι εφορίες συνήθως ζητούν δικαιολογητικά όταν οι επιστροφές φόρων ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι και ο κανόνας, εννοώντας ότι ενδεχομένως να μη ζητηθούν και ποτέ. Οπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στον Real FM, πρόκειται για περιπτώσεις όπου φοροτεχνικοί υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος δηλώνοντας ως δαπάνη δωρεές για την απόσβεση του δημοσίου χρέους που οδηγεί σε επιστροφή φόρου.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε τα εξής: «Η συγκεκριμένη κατηγορία περιπτώσεων φαίνεται να συνδέεται με αρχικές δηλώσεις όπου προέκυπταν καταβολές φόρων και τροποποιητικών δηλώσεων που έρχονταν στη συνέχεια και στις οποίες δηλώνονταν ποσά στον κωδικό δωρεών για το δημόσιο χρέος και δημιουργούσαν δικαίωμα επιστροφής. Aυτό το εντόπισαν οι υπηρεσίες μας εδώ και δύο μήνες και η αντίδραση ήταν άμεση. Τροποποιήσαμε το λογισμικό υποβολής των δηλώσεων ώστε τέτοιες περιπτώσεις να πηγαίνουν για έλεγχο στις ΔΟΥ και κλειδώθηκαν οι επιστροφές των ποσών ώστε να μην είναι εφικτή η υποβολή τους. Επειτα δώσαμε οδηγίες στις ΔΟΥ να καλέσουν όλους τους φορολογουμένους στους οποίους έχουν δηλωθεί δωρεές υπέρ του δημοσίου χρέους να προσκομίσουν δικαιολογητικά και να ελεγχθούν. Από τις περιπτώσεις που εμφανίζουν κάποια χαρακτηριστικά απατηλής συμπεριφοράς δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι να μη γνώριζαν ότι είχε συμβεί αυτό. Δηλαδή ο λογιστής να είχε χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του φορολογουμένου και να είχε κάνει τροποποιητική δήλωση εν αγνοία του. Και το λέω αυτό γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δηλώθηκαν δεν είναι των φορολογουμένων, είναι συγκεκριμένων λογιστών».

Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι απαιτούνται πλέον σημαντικές παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα έτσι ώστε στο μέλλον να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Επί της ουσίας το σύστημα φαίνεται ότι ήταν διάτρητο με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι φοροτεχνικοί να επωφεληθούν αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη. Οπως ανέφερε ο διοικητής της Αρχής, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 150 με 170 δηλώσεις και ήδη η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τις τράπεζες την αυτοματοποίηση της διαδικασίας δήλωσης του iban που δηλώνεται στη δήλωση με το ΑΦΜ του πολίτη.

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφανίστηκε 14χρονη

Δημοσιεύτηκε

στις

Αν ξέρεις κάτι βοήθησε να βρεθεί το κορίτσι


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert για την 14χρονη Χαλιμά Σαφάρι, η οποία εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης.

Η Χαλιμά Σαφάρι έχει ύψος 1,60 μ., κανονικό βάρος, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ μπλούζα με λουλούδια, μαύρο τζιν, μαύρα αθλητικά παπούτσια και κίτρινη Χιτζάμπ.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Δημοσιεύτηκε

στις

Δείτε αναλυτικά τα θέματα


Οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απόφοιτοι των ΓΕΛ εξετάζονται σήμερα στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα θέματα:

Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Δ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Δ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Δ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στις 21 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών. Στις 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και στις 25 Ιουνίου στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27 Ιουνίου η Αρμονία, στις 28 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29 Ιουνίου η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

ΕΡΤ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή βρέθηκε 63χρονη μέσα σε λίμνη αίματος

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για εγκληματική ενέργεια


Νεκρή σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς βρέθηκε σήμερα το πρωί μία 63χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την άτυχη γυναίκα βρήκε το πρωί μέσα στο σπίτι η κόρη της.

Η 63χρονη, η οποία έχει δύο παιδιά, βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από περίοικους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: thestival, voria

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη