Connect with us

ΘΕΜΑ

Σ. Ξυλούρης: «Δεν θα προχωρήσω στην κατάρτιση ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σταύρος Ξυλούρης κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω Επιστολή- Δήλωση


Καθώς πλησιάζει ο χρόνος προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, τις πρώτες που θα κληθούν να συμμετέχουν οι δημότες και οι δημότισσες του Δήμου Γόρτυνας με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγει ο “Κλεισθένης Ι” στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα ήθελα καταρχήν να εκφράσω την επιθυμία μου για έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, που θα βασίζεται στην αντιπαράθεση των πολιτικών θέσεων και απόψεων και όχι κατ’ ανάγκη στην αντιπαλότητα των προσώπων.

Η νομοθετική μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη” δίνει για πρώτη φορά, ίσως, στις τοπικές κοινωνίες την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα ποιούς ανθρώπους θέλουν να τις εκπροσωπήσουν και να τις αντιπροσωπεύσουν στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί την επομένη των εκλογών.
Ας σεβαστούμε το νόμο και τα περιθώρια ελεύθερης, δημοκρατικής έκφρασης που αυτός αφήνει!
Ας επιτρέψουμε στις κοινωνίες το δικαίωμα να εκφραστούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα!
Ας αφήσουμε στο παρελθόν, όπου και ανήκουν, “παλιομοδίτικες” πρακτικές με προ-δηλωμένα και προ-κατασκευασμένα παραταξιακά ψηφοδέλτια, με “ταμπέλες” και με “εκλεκτούς” που μόνο το μίσος και τη διχόνοια καλλιεργούν!
Ας αφήσουμε κατά μέρος “τα προεκλογικά ταξίματα”, την ασυγκράτητη “παροχολογία” και την ρουσφετολογική πολιτική που ορισμένοι παραμονές των εκλογών επιστρατεύουν, εξυπηρετώντας την ξεπερασμένη πια, θέλω να πιστεύω, αντίληψη του “τάξε μου για να σε ψηφίσω” και “δώσε μου για να μπω”!
Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά!

Αυτές οι λογικές και αυτές οι πρακτικές κράτησαν τόσα χρόνια ανθρώπους ικανούς μακριά από τα πολιτικά δρώμενα και στο περιθώριο, καθώς δεν τολμούσαν να αναμετρηθούν με αυτές τις αντιλήψεις και μ’ αυτό το κατεστημένο.
Καλώ όλους τους αρχηγούς, όλων των δημοτικών συνδυασμών να βγουν δημόσια και να υποστηρίξουν αυτό που και εγώ πρώτος δήλωσα και δηλώνω ξανά ότι δεν θα προχωρήσω στην κατάρτιση ψηφοδελτίων για τα τοπικά συμβούλια, ούτε θα ποδηγετήσω με κανένα τρόπο τις τοπικές κοινωνίες στην εκλογή “προκαθορισμένων” προσώπων με συγκεκριμένη παραταξιακή ταυτότητα.
Τους καλώ να βγουν και να το δηλώσουν απροκάλυπτα, αν φυσικά πρεσβεύουν και εκείνοι το ίδιο, διαφορετικά υπεκφεύγουν, στάση που υποκρύπτει σκοπιμότητα και πολιτικό δόλο.

Αναφορικά τώρα με ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα, για το οποίο επίσης προβλέπει ο νομοθέτης και που είναι αυτό των προεκλογικών και των μετεκλογικών συνεργασιών, επίσης θα ήθελα να πάρω σαφή και ξεκάθαρη θέση.
Θέλω να δηλώσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η φημολογία που έντεχνα κάποιοι κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αναμεταδίδουν περί προεκλογικής συνεργασίας δικής μου και του συνδυασμού μου με άλλους συνυποψήφιους και δημοτικές παρατάξεις, μοναδικό σκοπό έχει να ανακόψει την νικηφόρα πορεία της παράταξης “Ελλωτίς: Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας” προς τις εκλογές.

Όσο είχαν βάση αλήθειας τα περί απομάκρυνσής μου από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δημοτικές εκλογές, άλλο τόσο απέχουν από την πραγματικότητα και τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα περί προεκλογικών συνεργασιών που “εκκολάπτονται” ή που “βρίσκονται στα σκαριά”.
Είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τους πολίτες του Δήμου Γόρτυνας ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η δημοτική παράταξη “Ελλωτίς: Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας” της οποίας ηγούμαι ως επικεφαλής, θα συμμετάσχει με ένα πλήρες, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, όπως ξεκίνησε και όπως συνεχίζει και προχωρά.
Το ενδεχόμενο των συνεργασιών και με ποιούς θα μας απασχολήσει μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και από τη θέση που θα μας έχει κατατάξει με την ψήφο του ο Λαός της Γόρτυνας.
Μέχρι εκείνης της ώρας καμία συνεργασία, καμία συμφωνία και καμία συμπόρευση δεν πρόκειται να μας δεσμεύσει, ούτε και να καθορίσει την πολιτική μας στάση που είναι και παραμένει αυτοδύναμη και ανεξάρτητη προς τις εκλογές.
Προχωρούμε στη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου με ζητούμενο την αντιπροσωπευτικότητα όλων των γεωγραφικών ενοτήτων, όλων των ηλικιών, των επαγγελματικών, μορφωτικών και κοινωνικών στρωμάτων, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικών απόψεων που απαρτίζουν το Δήμο μας.
Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε χώρο και ευκαιρία έκφρασης στους νέους ανθρώπους που αποφασίζουν ενστερνιζόμενοι τις δημοκρατικές μας αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις να συμπορευθούν μαζί μας.
Καλούμε τους δημότες και τις δημότισσες της Γόρτυνας να “σπάσουν” το κατεστημένο, να κάνουν την ανατροπή, να επανεκτιμήσουν πρόσωπα και πολιτικές, να σκεφτούν με γνώμονα το μέλλον και τις προοπτικές που θέλουν για τον τόπο, για τα παιδιά τους, για τη νέα γενιά.

Η ευκαιρία είναι στο χέρι σας!
Η ψήφος είναι η δύναμη σας!
Μην την αφήσετε να πάει χαμένη!

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *