Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Σε απεργία καλεί η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Φαιστού

Ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα του νέου μνημονίου, Τετάρτη 17 Μάη κλείνουν τα μαγαζιά της Μεσαράς


Ανακοίνωση από την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Φαιστού

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ. Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα.

Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:

-Τσακίζουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια.

-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.

-Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.

-Δίνουν νέα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Τα νέα μέτρα αποτελούν “πιστοποιητικό θανάτου”. Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Η Κυβέρνηση έρχεται ξανά να πουλήσει το γνωστό παραμύθι των «αντίμετρων» στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Θυμίζουν το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξήγγειλε μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και που στην πράξη φάνηκε το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχείρησε. Τα λεγόμενα αντίμετρα όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της “ακραίας φτώχειας”, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των ομίλων. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για τη νέα συμφωνία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΟΕΒΕΝΗ, τηρούν «σιγή ιχθύος», όπως το συνηθίζουν, βάζοντας ακόμη μια φορά πλάτες στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στις επιθυμίες του ΣΕΒ, των μονοπωλίων. (Η ΟΕΒΕΝΗ είναι που έχει βάλει πλάτη στην εδραίωση του μέτρου για ανοιχτά καταστήματα 7 Κυριακές το χρόνο.)

O κάθε συνάδελφος οφείλει και μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να σηκώσει κεφάλι, να συγκρουστεί με τα μονοπώλια, να υπερασπιστεί τα πραγματικά δικά του συμφέροντα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία αγροτιά για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και να βάλει φρένο σε όλη αυτή την αντιλαϊκή επίθεση που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες συναδέλφους.

Μπροστά στα νέα μέτρα που θέλει να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, πρέπει να μας βρουν ετοιμοπόλεμους μέσα από μια νέα δυναμική Πανελλαδική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Δεν σκύβουμε το κεφάλι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η νέα μπόρα μέτρων.

Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε σιωπηλοί, δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε άπραγοι, το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας!

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας τις 17 Μάη

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της 17 Μαΐου, πλάι σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 17 ΜΑΗ, 10.00 πμ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένουν κάβους από αύριο, για 48 ώρες, τα πλοία στα λιμάνια Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου,...

Themata

Η συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή κινητοποίηση στη Μεσαρά άγγιξε το 68,05%!!! «Μεγάλη σε όγκο και δυναμικό παλμό η συγκέντρωση στο Ε.Κ.Η. καθώς...

Creta

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου Την Πέμπτη 17/12/2020 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την ΕΕΚ ο Σύλλογος μας κατεβαίνει σε δύο 4ωρες στάσεις εργασίας από...