Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Σειρά έργων προωθεί στη Δ.Ε Ζαρού ο Δήμος Φαιστού

Αυτοψία σε όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού πραγματοποίησε κλιμάκιο του Δήμου Φαιστού με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Φασομυτάκη

Σε συνέχεια της πλήρους καταγραφής των αναγκών που είχε γίνει από τον Δήμαρχο Φαιστού Γρήγορη Νικολιδάκη, κλιμάκιο στελεχών και δημοτών το οποίο και συνόδευε ο πρόεδρος του Ζαρού Γιώργος Γιατρομανωλάκης, είδαν όλα τα θέματα που υπάρχουν με τον Αντιδήμαρχο να ενημερώνεται αναλυτικά για όλα τα ζητήματα.

Αφού υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον πρόεδρο, τα στελέχη και τους δημότες ο Αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις στους δρόμους του οικισμού, με το Γιάννη Φασομυτάκη να τονίζει πως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι οι παρεμβάσεις να γίνουν με σταμπωτή μέθοδο προκειμένου να αναδειχθεί το παραδοσιακό στοιχείο του οικισμού.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης πως σε τρία σημεία του Πάνω Ζαρού που υπάρχουν προβλήματα ετών θα προχωρήσουν οι εργολαβίες τοιχίων αντιστήριξης και αποκατάστασης των οδών.

Σε σχέση με τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πάνω Ζαρός σε σχέση με τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, ο Αντιδήμαρχος λαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, έκανε σαφές πως το ζήτημα είναι σύνθετο και γι’ αυτό πρόκειται να καταρτιστεί πλήρης μελέτη με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα που έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή για τις φυσικές καταστροφές.Σε επίπεδο παρεμβάσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαρού, υπήρξε η δέσμευση για άμεση μόνωση του οικήματος και βελτίωσης των υποδομών με ελαιοχρωματισμούς και συντηρήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος επισκέφθηκε παράλληλα και το Μύλο του Σκουρομανώλη, η αξιοποίηση του οποίου αν και είχε ενταχθεί στο παρελθόν σε πρόγραμμα αξιοποίησης, απεντάχθηκε.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τους κατοίκους πως ήδη ο Μύλος ως χώρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς βρίσκεται στη διαδικασία αξιοποίησης μέσω προγράμματος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, υπήρξε ενημέρωση και για τις δύο παιδικές χαρές σε Πάνω και Κάτω Ζαρό, που προχωρούν κανονικά, καθώς και για το χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ζαρού που η Δημοτική Αρχή έχει πρόθεση να αξιοποιήσει.

Οι επισκέψεις και παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με το Δήμαρχο Φαιστού να τονίζει πως η Δημοτική Αρχή προσπαθεί διαρκώς για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και για να κάνει πράξη μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση Εκδήλωσης: 200 Χρόνια Αγώνες Ελευθερίας Αγωνισμάτων, Αναβίωση Αγωνισμάτων Ελευθερίας Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Πόμπιας σε συμεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής...

ΚΡΗΤΗ

Δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους «Προκαλεί θλίψη και μονο θλίψη η φωτογραφία της εισόδου του σχολείου μας,ενός σχολείου που αποτελεί κόσμημα για...

ΚΡΗΤΗ

Και τα δύο χωριά επλήγησαν από τη θεομηνία που ξεκίνησε χθες και κορυφώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Μεγάλα είναι τα προβλήματα...

ΚΡΗΤΗ

Σημαντικές ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στα Βορίζια του δήμου Φαιστού Όπως βλέπετε και στα βίντεο του της Τηλεόρασης CRETA, τα Βορίζια έχουν σχεδόν «κοπεί»...