Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Σήφης Κουτσάκης: Ο νέος πρόεδρος Α.Σ. Μεσαράς

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί να είναι 28 ετών, έχει όμως ήδη τρία μικρά παιδιά και πολύ όρεξη για δουλειά!


Η αλήθεια είναι πως αναλαμβάνει τα ηνία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς σε μια χρονική συγκυρία που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ευελπιστεί, όμως, με τη βοήθεια και τη συνεργασία και των υπολοίπων μελών του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου να επαναφέρει γρήγορα το Συνεταιρισμό σε τροχιά ανάπτυξης και το κυριότερο, όπως μας επισημαίνει, να συμβάλει στην αποκατάσταση της συνεταιριστικής πίστης, που το τελευταίο διάστημα, μετά από μια σειρά γεγονότων, είχε κλονιστεί αρκετά.

Ο λόγος για τον νεότερο στην ιστορία Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαράς, Ιωσήφ Κουτσάκη, από τα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού. Ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού τυγχάνει να προέρχεται από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται στα κοινά και στα συνεταιριστικά δρώμενα, καθώς ο πατέρας του Μανόλης Κουτσάκης ήταν παλιός κοινοτάρχης στα Πηγαϊδάκια και ο πρώτος εξάδελφος του πατέρα του, Μενέλαος Κουτσάκης είχε διατελέσει για χρόνια Πρόεδρος στην Ένωση Μεσαράς.

Ο 28χρονος Σήφης, που σημειωτέον είναι ενεργός αγρότης, συμμετείχε και στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού, είχε όμως εκλεγεί με την παράταξη της αντιπολίτευσης, που είχε ολιγότερα μέλη στη σύνθεση του Δ.Σ.

Δηλώσεις Προέδρου στο apopsilive.gr:

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, μας μίλησε για τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει και για μια νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει άμεσα και στην πράξη ώστε να έρθει και πάλι ο αγροτικός κόσμος κοντά στον Συνεταιρισμό.

Ειδικότερα μας είπε τα εξής: “Σήμερα είχαμε μια πρώτη άτυπη συνάντηση μεταξύ μας τα μέλη της νέας διοίκησης, όπου και συζητήσαμε τους άξονες δράσης για το επόμενο διάστημα. Υπάρχει γνώση της κατάστασης και οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία από τη συμμετοχή μας και στην απερχόμενη διοίκηση. Η απόφαση μας να αναλάβουμε τα ηνία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ήταν ομολογουμένως μια τολμηρή απόφαση, καθώς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρώτη μας προτεραιότητα που συμπίπτει και χρονικά με την ελαιοσυγκομιδή θα είναι το ελαιόλαδο και η βρώσιμη ελιά. Θα πρέπει να επαναδραστηριοποιηθούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών. Εδώ θα ήθελα να τονίσω για να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο Συνεταιρισμός διαθέτει μεγάλη υποδομή σε κτίρια και εγκαταστάσεις και από οικονομικής πλευράς η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, όσο πιστεύουν ορισμένοι. Υπάρχουν ακίνητα και μια περιουσία που παραμένει στο Συνεταιρισμό. Ωστόσο οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, καθώς η συγκομιδή του ελαιοκάρπου προχωρά και θα πρέπει να είμαστε ενεργοί στην αγορά. Στόχος όλων μας είναι να μην διαλύσει ο Συνεταιρισμός, αλλά να επαναλειτουργήσουν όλα εκείνα τα τμήματα και τα καταστήματα που έχουμε στο δυναμικό μας και φυσικά να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πάντα τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες στους παραγωγούς που συνεργάζονται μαζί μας”.

Σε σχετικό ερώτημα για το τι μέλει γενέσθαι με τις θέσεις του προσωπικού που έχουν «αδειάσει» μετά τις παραιτήσεις των εργαζομένων, ο νέος Πρόεδρος απάντησε ότι θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, η οποία θα υποδείξει ποια τμήματα και με ποιες ειδικότητες προσωπικού θα πρέπει να στελεχωθούν.

Εξάλλου, όπως είπε κλείνοντας, όλες οι αποφάσεις έρχονται στο Δ.Σ. και λαμβάνονται συλλογικά.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *