Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συναγερμός στα αεροδρόμια της Κρήτης – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας αλλά και της Κρήτης καθώς τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες


Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό. Επίσης, έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.

Σε επίπεδο Κρήτης, υπάρχει σαφή οδηγία για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στο Λιμενικό με στόχο την αύξηση του δείκτη ασφαλείας στο λιμάνια τα οποία επισκέπτονται κρουαζιερόπλοια.

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, υπάρχει εύλογα προβληματισμός και ανησυχία, καθώς πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης ακόμη και στην Ελλάδα.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το neakriti.gr, εντείνονται τα σενάρια για μέλη του ISIS που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνόρων.

Ένα ακόμη στοιχείο που εντείνει την επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα είναι η αποκάλυψη πως στη γιάφκα του Παγκρατίου όπου είχε εντοπιστεί ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχαν βρεθεί σχεδιαγράμματα, αλλά και ένας χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα την περασμένη Τρίτη.

Η παρουσία της αστυνομίας στο Νίκος Καζαντζάκης είναι εμφανώς ενισχυμένη καθώς έχουν επιστρατευτεί αστυνομικοί και από άλλες υπηρεσίες καθώς το αεροδρόμιο μετατρέπεται σε φρούριο όσο αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ και ο αριθμός των επιβατών που διακινούνται καθημερινά.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ ζητούν μάλιστα ακόμη και τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων για τη φύλαξη του αεροδρομίου όπως έγινε ήδη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου βρίσκονται πλέον μόνιμα κλιμάκια της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου πέρα από τη εποπτεία της αστυνομίας, οι έλεγχοι χειραποσκευών και επιβατών που περνούν στις θύρες γίνεται πάντα με την ίδια ένταση και προσοχή που επιβάλουν οι διεθνείς κανονισμοί ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σταμάτησαν ήδη οι δυο πρώτες απόπειρες διακίνησης παράνομων μεταναστών με πτήσεις τσάρτερ προς τις χώρες της Ευρώπης.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε χθες όταν συνελήφθησαν μια 44χρονη από τη Συρία, μία 14χρονη και μια 38χρονη από το Αφγανιστάν.

Οι τρείς γυναίκες επιχείρησαν να ταξιδέψουν για τη Βιέννη χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια των αρχών της Ιταλίας και της Κορέας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook