Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση με την ομάδα εθελοντών για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η πρώτη συνάντηση για τη γνωριμία των εθελοντών του Δήμου Χερσονήσου που θα απασχοληθούν στα σχέδια «Τουριστική Προβολή του Δήμου Χερσονήσου» και «Οργάνωση τοπικών εκθέσεων για την προβολή των τοπικών προϊόντων» πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα στο δημοτικό κατάστημα Μαλίων με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη.


 

Οι εθελοντές των παραπάνω ομάδων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χερσονήσου δηλώνοντας πως είναι ενεργοί και επιθυμούν να συμμετέχουν στα σχέδια του Δήμου για την τοπική ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη:

α) τη «Χάρτα του Δήμου Χερσονήσου για τον εθελοντισμό», και

β) την ειδική πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Ευθύμιος Μουντράκης ενημέρωσε τους εθελοντές για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χερσονήσου για το 2015, καθώς και για το αντικείμενο εργασιών και τους στόχους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης. Ο κ. Μηνάς Λιαπάκης, ειδικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού ενημέρωσε τους εθελοντές για τις νέες τάσεις μάρκετινγκ στην αγορά, οι οποίες βασίζονται κυρίως στη χρήση νέων τεχνολογιών και η κ. Ελένη Μαραγκάκη, υπεύθυνη για τη Χάρτα Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου, για αυτήν την πρωτοποριακή καλή πρακτική στην αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια οι εθελοντές είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν τη γνώμη τους για πολλά ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, ενώ παράλληλα έλαβαν γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και για τη Χάρτα Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι η «Χάρτα Εθελοντισμού του Δήμου Χερσονήσου» παρουσιάστηκε ως «καινοτομική υπηρεσία» στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού στην Ελλάδα, στο Διακρατικό Συνέδριο του προγράμματος PRISSM που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο οποίο εθνικός εταίρος ήταν η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης της Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ο αντιδήμαρχος κ. Μουντράκης δήλωσε σχετικά: «κάθε φορά που προστίθενται στην οικογένεια του Δήμου Χερσονήσου νέοι εθελοντές που δηλώνουν ενεργοί και έτοιμοι να συμμετέχουν και να προσφέρουν στο Δήμο μας, νιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι και δεσμευμένοι στην πολιτική μας για τον εθελοντισμό και την κοινωνική συνοχή. Πρόκειται για ανθρώπους που διαθέτουν επάρκεια, εξειδίκευση και υψηλό αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Η συμμετοχή των ομάδων των εθελοντών μας θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην επιτυχία των δράσεων που σχεδιάζουμε και στον αντίκτυπο που προσδοκούμε.»

ΘΕΜΑ

Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου ΙΧ, με τους 4 επιβάτες, στη θάλασσα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξετάζεται αν το εξάρτημα ανήκει στο αυτοκίνητο που παρέσυρε το ποτάμι


Στην παραλία του Αφραθιά Τυμπακίου βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ένα εξάρτημα αυτοκινήτου -καινούργιο, σε άριστη κατάσταση- να επιπλέει στη θάλασσα, απ όπου το ανέσυρε ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης από τη Φανερωμένη.

Καθώς όλες τις τελευταίες ώρες αναζητούνται εναγωνίως ίχνη του οχήματος με τους 4 επιβάτες που παρέσυρε ο Γεροπόταμος, το εύρημα πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να ανήκει στο χαμένο ΙΧ, κάτι που πρέπει να εξεταστεί βοηθώντας την πορεία των ερευνών.

Εξ ου και το εξάρτημα θα παραδοθεί άμεσα, από τους συνεργάτες του “Διαsosτε τη Μεσαρά” στους οποίους το επέδειξε ο άνθρωπος που το βρήκε, στην Αστυνομία, με διευκρινίσεις για το ακριβές σημείο όπου βρέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου συνεχίζονται οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσο περνά η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες – Στην μάχη της αναζήτησης και Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές από την στιγμή που έλαβαν το τηλεφώνημα από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ο χείμαρρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλες οι δυνάμεις από τα σώματα που βοηθούν στις έρευνες, έχουν μετακινηθεί και συνεχίζουν την αναζήτηση στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου.

Στην έρευνα εντοπισμού των αγνοουμένων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών που από την πρώτη στιγμή βοηθούν στις έρευνες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα δύο “κόπηκαν” οι Κάτω Γούβες – Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της


Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.

Χθες το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη