Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Συνάντηση Σ. Αρναουτάκη με τον Γερμανό ομόλογο του

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με Γερμανό ομόλογο του για θέματα Αυτοδιοίκησης, απασχόλησης, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, ενέργειας, επιμόρφωσης κατάρτισης κ.α.


Συνάντηση με προοπτική μελλοντικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του ομολόγου του Πέτερ Χάιμριχ της Επαρχίας Σμάλκαλντεν – Μάινιγκεν του κρατιδίου της Θουριγγίας της Γερμανίας, επισημοποιώντας και επισφραγίζοντας μια σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και συζητήσεων μεταξύ φορέων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η πολυεπίπεδη ανταλλαγή και μεταφορά εμπειρίας, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν στην απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την ενέργεια, την επιμόρφωση και την κατάρτιση, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων φορέων και ιδρυμάτων προς την κατεύθυνση αυτή.

Στα πλαίσια της συζήτησης έγινε αναφορά σε πιθανές κοινές δράσεις και συνεργασίες στον σημαντικό τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, περιγράφοντας το μοντέλο της επαρχίας του Σμάλκαλντεν-Μάινινγκεν για τα δημόσια κτίρια, όπου έχουν εγκατασταθεί συστήματα παραγωγής και διαχείρισης της ενέργειας με σημαντικά και αξιόλογα αποτελέσματα στην εξοικονόμηση πόρων για τον φορέα.

Στην προοπτική συνεργασίας των δύο Περιφερειών, με τη συμμετοχή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και τοπικών φορέων, συζητήθηκε η δυνατότητα επιμόρφωσης και κατάρτισης τεχνικών και μηχανικών πάνω στην εγκατάσταση και συντήρηση ενεργειακών συστημάτων, με διαδικασίες ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων.

Τον συντονισμό των ενεργειών για την εκπλήρωση των στόχων που απορρέουν από το πρωτόκολλο συνεργασίας, αναλαμβάνει από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την Ενέργεια και την Βιομηχανία Βιργινία Μανασάκη. «Ξεκινούμε σήμερα μια πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των δυο Περιφερειών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στελέχη διαφόρων τεχνολογικών ειδικοτήτων θα ανταλλάξουν τεχνογνωσία και θα υιοθετήσουμε καλές πρακτικές σε όποιο επίπεδο είναι αυτό δυνατό. Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις συνεργασίες με τις Περιφέρειες της Ευρώπης για να ανταλλάσουμε καλές πρακτικές ώστε να τις υλοποιούμε προς όφελος των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη.

Ο Έπαρχος Σμάλκαλντεν – Μάινιγκεν κ. Πέτερ Χάιμριχ δήλωσε:

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα στην Κρήτη και μπορούμε να προσφέρουμε στην ενίσχυση των Ελληνογερμανικών σχέσεων και στο κοινό μας «Ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Συζητάμε συνεργασίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, την κατάρτιση και εκπαίδευση, τον ενεργειακό τομέα κ.α. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι Ευρωπαίοι από κοινού να συνεργάζονται στενότερα. Η σημερινή δήλωση συνεργασίας είναι ένα «λιθαράκι» στη γενικότερη συνεργασία της Ευρώπης. Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος για τις ομορφιές της Κρήτης, τη φιλοξενία, τον πολιτισμό της και το γεγονός αυτό θα το αναφέρω συνεχώς στην πατρίδα μου».

Τον κ. Χάιμριχ συνόδευε στην επίσκεψη κλιμάκιο απο φορείς του Γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες Στη μάχη της Κρήτης ο...

Creta

Με τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Στην σύσκεψη, στη Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσια Υγείας και...

Creta

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Αναπτυξιακά θέματα, έργα και δράσεις που αφορούν την περιοχή του Δήμου...

Creta

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ανωγείων και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Συνάντηση με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Βασίλη Χαρμανδάρη και τον...