Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 20χρονου Βαγγέλη

Δημοσιεύτηκε

στις

«Χτενίζουν» τα Γιάννενα οι αρχές και πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί από την υπόθεση – Εκκληση για όσους πιθανώς γνωρίζουν κάτι να μιλήσουν, κάνει η οικογένεια


 

«Χτενίζουν» την πόλη των Ιωαννίνων και τα περίχωρα, αλλά και γύρω από την Γαλακτοκομική Σχολή οι αρχές και πολίτες που αναζητούν το παραμικρό ίχνος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

«Κάθε πληροφορία που συγκεντρώνουμε ερευνάται διεξοδικά» λέει στο protothema.gr ο ιδιώτης ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που έχει αναλάβει την υπόθεση από την οικογένεια, ενώ τονίζει πως οι αρχές με ιδιαίτερο ζήλο προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος του μυστηρίου που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Όπως είπε ο κύριος Τσούκαλης, πληροφορίες που ανέφεραν ότι μπορεί ο Βαγγέλης να εμφανίστηκε σε σταθμούς μετρό στην Αθήνα, δεν απέδωσαν καρπούς και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ΕΔΕ που θα διεξαχθεί από αύριο Τρίτη στην Γαλακτοκομική Σχολή. Την διοικητική εξέταση θα αναλάβει ο εποπτεύων οργανισμός της σχολής, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και εκφράζονται ελπίδες ότι μπορεί να προκύψει κάτι που θα φωτίσει πτυχές της ιστορίας για να αρθεί το αδιέξοδο.

Η πληροφορία τέλος που δόθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής, ότι γυναίκα δήλωσε πως την ημέρα της εξαφάνισης ένας άγνωστος της χτύπησε την πόρτα ζητώντας βοήθεια, δεν οδήγησε πουθενά.

Ο κύριος Τσούκαλης πάντως επαναλαμβάνει την έκκλησή του, που όπως λέει εκφράζει και την οικογένεια, να «ανοίξουν τα στόματα», καθώς όπως τονίζει «δεν μπορεί κανείς να μην είδε ή άκουσε κάτι».

Η υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς ο 20χρονος φοιτητής αγνοείται εδώ και 17 μέρες, χωρίς κανένα στοιχείο να υποδεικνύει τι μπορεί να έχει συμβεί. Στο φως ήρθαν λεπτομέρειες από την ζωή του στη Σχολή, όπου όπως φαίνεται δεχόταν συνεχώς bullying από ομάδα συμμαθητών του, με τις διηγήσεις να κάνουν λόγο για ακραία περιστατικά.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη την Παρασκευή, συμμαθητές του 20χρονου υποστήριξαν πως έκαναν μεταξύ τους πλάκες, αλλά αρνήθηκαν κάθε βίαιη αναφορά.

ΘΕΜΑ

Ένα ακόμα βραβείο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

To Βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2019 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη συμβολή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας


Μία ακόμη διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πολυδιάστατη συνεισφορά του στη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων – μελών του.

Σε ειδική τελετή  στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, απέσπασε το GREEK GREEN AWARDS 2019 στην κατηγορία «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον,την αειφόρα και την κυκλική οικονομία».

Το Βραβείο έρχεται ως αναγνώριση της πολυετούς προσπάθειας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο χώρο της Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, μέσω του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ που δημιούργησε και λειτουργεί από το 1950 σε ειδικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

«Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί για το Επιμελητήριο Ηρακλείου βασικό μοχλό για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, την καταπολέμηση κάθε είδους αποκλεισμού και την ανάπτυξη του σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο  και πρόσθεσε ότι «παράλληλα με την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ σχεδιάζουμε ένα μόνιμο σύστημα εντοπισμού των κενών στον χώρο εργασίας, στο Νομό Ηρακλείου, με βάση το οποίο θα αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε ειδικευμένο προσωπικό  και θα σχεδιάζονται τα νέα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.»

Να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εκπονεί περίπου 130 σεμινάρια, σε  2.000 άτομα στη διάρκεια, 7.000 και πλέον, διδακτικών ωρών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυτοψία Σταθάκη και Πολάκη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές των Χανίων

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία επεσήμαναν σήμερα κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές


Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, βρέθηκαν στα σημεία όπου υπήρξαν τα περισσότερα προβλήματα, τονίζοντας ότι θα κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες περιοχές ο Γιωργος Σταθάκης, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που εχει υποστεί ο νομός. Μιλάμε για πολύ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Συνεπώς πρέπει να γίνουν γρήγορα βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η ακριβής καταγραφή όλων των ζημιών με τεχνική επάρκεια και από εκεί και πέρα θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν οι πόροι και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι «Γίνονται ήδη κάποιες άμεσες ενέργειες και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολική αποκατάσταση. Για μια ακόμα φορά βγαίνει στην επιφάνεια το θέμα του καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων από φερτά υλικά και δέντρα». Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη τα φαινόμενα ήταν ακραία, ωστόσο όπως ανέφερε, και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις συνέτειναν ώστε τα προβλήματα να είναι περισσότερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολύ μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2019 σε ολόκληρη την Κρήτη


Το μηνιαίο ύψος βροχής σε αρκετούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr στη διάρκεια του φετινού Ιανουαρίου ήταν το μεγαλύτερο για τον μήνα αυτό από τότε που λειτουργούν οι μετεωρολογικοί σταθμοί.

Μεταξύ άλλων, βροχή ρεκόρ καταγράφηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς με το ύψος της βροχής να ξεπερνά τα 680 χιλιοστά.

Θεωρείται εντυπωσιακό ότι ύψη ρεκόρ βροχής σημειώθηκαν σχεδόν σε όλο το νησί.

Τα ύψη αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κακοκαιριών, από τις οποίες πέντε ονοματοδοτήθηκαν (Ραφαήλ, Σοφία, Τηλέμαχος, Υπατία και Φοίβος).

Η Χιόνι έφερε πολλές βροχές όπου στις πιο πολλές περιοχές να μην έχει σταματήσει να βρέχει από χτες το μεσημέρι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη