Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Συνέδριο: «Στρατηγική Προετοιμασία-Κρήτη Ενέργεια»

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου οργανώνει συνέδριο με θέμα «Στρατηγική Προετοιμασία-Κρήτη Ενέργεια»


Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών το Νομαρχιακό Τμήμα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Στρατηγική Προετοιμασία-Κρήτη Ενέργεια», την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 16.30, στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο, στο αμφιθέατρο Κ28 (Εσταυρωμένος).

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου το συνέδριο οργανώνεται με σκοπό να αναδειχθούν θέματα υδρογονανθράκων, γεωπολιτικά, θέσεων εργασίας, LNG αλλά και γενικότερα τα δίκτυα ενέργειας με σημείο αναφοράς την Κρήτη.

Το Συνέδριο αφορά μηχανικούς, φοιτητές, επιχειρηματίες και πολίτες που τους ενδιαφέρει να προετοιμαστούν και να οικοδομήσουν τη νέα ενεργειακή πραγματικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:30 – Προσέλευση 17:00 – Έναρξη, Χαιρετισμοί Συντονιστής Συνεδρίου: Γεώργιος Σαχίνης, Δημοσιογράφος

17:20 – 17:40 Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας. «Ενεργειακός σχεδιασμός Κρήτης- αναπτυξιακές προοπτικές.»

17:40 – 18:00 Δρ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης. «Το ενεργειακό σύστημα της Κρήτης – ευκαιρίες και προοπτικές.»

18:00 – 18:20 (Skype call) Δρ. Αντώνης Φώσκολος, Ομότιμος Επιστημονικός Ερευνητής της καναδικής Κυβέρνησης. Ομότιμος καθηγητής, τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Υπεργιγαντιαίο κοίτασμα ZOHR – επιπτώσεις στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Κύπρο και νότιο Κρήτη.»

18:20 – 18:40 Δρ. Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός σύμβουλος. «Στρατηγική Κρήτη Ενέργειας.» Διάλειμμα: 18:40 –

18:55 19:00 – 19:20 (Skype call) Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της FLOW A.E. «Κόστος Παραγωγής Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο & Νότια της Κρήτης.»

19:20 – 19:40 Τερέζα Φωκιανού – Μαλαβέτα , Πρόεδρος & Δ.Σ FLOW A.E , Μέλος Δ.Σ. ΙΕΝΕ, τ.Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ. «Ο Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Πιθανών Στόχων Υ/Κ στην Νότια Θάλασσα της Κρήτης , μετά τις εξελίξεις στην Ν.Α. Μεσόγειο.»

19:40 – 20:00 Χαράλαμπος Πίππος, Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (Ι.Ε.Κ.Ε.Θ.), ως ενεργειακός εμπειρογνώμων. Επίτιμος Διευθυντής του π. Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. «Τα δίκτυα ενέργειας, με έμφαση στα φυσικού αερίου, και οι δρόμοι LNG στη ΝΑ Μεσόγειο και οι προοπτικές τους.»

20:00 – 20:20 Δρ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης, Κοσμήτορας Σ.Τ.ΕΦ. & Καθηγητής του τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας. «Μηχανικός πετρελαίου: Σπουδές – επαγγελματικές προοπτικές.»

20:20 – 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση Site ske2016.wordpress.com

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Επιστημονικό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης  Η Περιφέρεια Κρήτης-Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με τους...

Creta

Ξεκίνησαν με τη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής οι διαδικασίες για τη διοργάνωση του 13ου Διεθνούς Κρητολογικού Συνέδριου, το οποίο θα γίνει στην πόλη του...

Creta

Πεπραγμένα Διεθνούς Συνεδρίου – «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα» Από...

Creta

Η Ιατρική ακριβείας, η Βιοποικιλότητα και η Γονιδιωματική Βιολογία στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου Βιοπληροφορικής στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Η επιστημονική...