Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Σειρά εκδηλώσεων στην Κρήτη για την Ημέρα της Ευρώπης

Με μουσική της Φιλαρμονικής στο προαύλιο της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου και ομιλίες στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης «Europe in My Region» γιορτάστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου η Ημέρα της Ευρώπης, παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, Αντιδημάρχων, στελεχών της Περιφέρειας κ.α.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στο πνεύμα της ημέρας, επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις προκλήσεις που περνά η Ευρώπη αλλά και την ανάγκη ενότητας και κοινής δράσης όλων για τον επαναπροσδιορισμό των θεσμών και των αρχών της.

«Ως Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να διεκδικούμε μέσα από ενότητα και συνέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι, η μεγάλη μας δύναμη είναι ο πολιτισμός μας και θα πρέπει να δημιουργούμε την προστιθέμενη αξία.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι η Περιφέρεια με χαρά πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, για να αναδειχθεί το έργο που έχει γίνει και να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός που γίνεται.

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του πολιτισμού στη Κρήτη και στη συνεργασία με τους φορείς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε, ότι, «ο πολιτισμός αποτελεί, το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ηρακλείου – η πρόταση αυτή αποτελεί βέβαια κοινό τόπο, αλλά στην πράξη απαιτούνται πολλές, εμπνευσμένες προσπάθειες και μόχθος για να πραγματοποιηθούν τα έργα εκείνα που θα υλοποιούν το όραμά μας: “να καταστεί ο τόπος μας μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου.  Δεν ξεχνούμε ότι ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός ξεκίνησε από το νησί μας και ότι οφείλουμε ως ελάχιστο αντίδωρο να δώσουμε πνοή στην κληρονομιά αυτή. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε! Αυτός είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος μας. Αυτήν την παρακαταθήκη φιλοδοξούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας: Μια πόλη που τιμά την Ιστορία της”.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠ Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Μαρία Κασωτάκη αναφέρθηκε στα αντιπροσωπευτικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και φέρει τον τίτλο: «Ταξίδι στον Πολιτισμό» ενώ στο ίδιο πλαίσιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης παρουσίασε σε διαφάνειες τις παρεμβάσεις κα τα έργα που έχουν γίνει στο τομέα του πολιτισμού-ανάπτυξης αλλά και στο σχεδιασμό για το Ηράκλειο το 2020.

Η Περιφέρεια στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης «Europe in My Regiέon» εκτός του δήμο Ηρακλείου έχει πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις στις Βουκολιές Δήμου Πλατανιά, Δήμο Χανίων, θεατρική εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο της Άπτερας Χανίων, στο δήμο Ρεθύμνου, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο «Τζαμί Ιεράπετρας» της ΠΕ Λασιθίου.

Σήμερα Πέμπτη 11 Μαίου (19:30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ενώ την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναιτών στο Ηράκλειο (9:30 π.μ.-19:00). Επίσης μέχρι την Παρασκευή το βράδυ θα είναι ανοιχτή έκθεση αγιογραφίας και ψηφιδωτού στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Οι εκδηλώσεις ακυρώνονται λόγω της πανδημίας Από την Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνεται ότι ακυρώνονται οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, ύστερα από τις αποφάσεις...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση προς χειροτέχνες και οικοτέχνες του Δήμου Γόρτυνας για συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις με κοινωνικό πρόσημο Παρακαλούνται οι χειροτέχνες και οικοτέχνες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στον Δήμο Γόρτυνας, εφόσον...

Themata

Το Ηράκλειο, η πόλη των πολλών πολιτισμών, τιμά το παρελθόν και σχεδιάσει το μέλλον Στον Δήμο Ηρακλείου δεν αρκούμεθα στην προσπάθεια  διαφύλαξης αυτής της...

Themata

Το έργο για τη δημιουργία 14 πολιτιστικών διαδρομών στον Δήμο Ρεθύμνου με κέντρο την Ελεύθερνα, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης...