Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Σωκράτης Βαρδάκης για το αεροδρόμιο Καστελίου και την ενεργειακή σύνδεση Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τους διαγωνισμούς του αεροδρομίου Καστελίου και της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης Πελοποννήσου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας, της διαπλοκής, του λαϊκισμού και της ανικανότητας διαψεύδονται.

1) Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ανακηρύχθηκε ο οριστικός ανάδοχος και μαζί με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Αναμένεται πλέον η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κύρωση από τη Βουλή μέχρι το Δεκέμβριο του 2018.
Η μελέτη, εκτός του αεροδρομίου, περιλαμβάνει οδική σύνδεση για το βόρειο τμήμα του νομού, με τη δημιουργία κλειστού αυτοκινητοδρόμου μήκους 20 km περίπου, δύο λωρίδων ανακατεύθυνση, με διαχωριστικό διάζωμα, για την σύνδεση Καστελίου – Χερσονήσου – Ηρακλείου. Για την σύνδεση με το νότιο οδικό άξονα, προβλέπεται η κατασκευή οδικής σύνδεσης έξι περίπου χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο μέχρι τον άξονα Βιάννος – Αρκαλοχώρι – Ηράκλειο.
Αυτό επίσης που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της απασχόλησης, αφού θα δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, αλλά και πάνω από 500 θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης για την λειτουργία του Αεροδρομίου.

2) Επίσης με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια ιστορία υποβρυχίων διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας, το καλώδιο της Κρήτης.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης οικονομικών και τεχνικών στοιχείων με συνοπτικές διαδικασίες, αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, εξασφαλίζοντας την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη αυτού του μείζονος και εθνικής σημασίας έργου.

Η συγκεκριμένη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, είναι η μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση στον κόσμο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κύριος Μανουσάκης. Η διασύνδεση της Κρήτης ξεκίνησε και η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου εντός του 2020 θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αξιόπιστη τροφοδότηση της Κρήτης μέσω των ‘διασυνδέσεων’ που αποτελούν πλέον πυρήνα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Η διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη τη χώρα. Μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά 7-8% και συμβάλλει ουσιωδώς στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αφού μειώνει το κόστος ενέργειας για την βιομηχανία και τον τουρισμό.
Αξίζει να πούμε ότι η διασύνδεση της Κρήτης αποτελούσε αναπτυξιακό σχέδιο του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά με διάφορα τερτίπια σκοπιμότητες και σίγουρα ανικανότητα ποτέ δεν είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης.»

ΘΕΜΑ

Πώς ένα γλέντι κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας χείμαρρος σήκωσε το αυτοκίνητο και τους παρέσυρε στο ποτάμι – Χάθηκε το ζευγάρι, η μητέρα και η αδερφή της κοπέλας – Σε σοκ η τρίτη αδερφή που κατέληξε να χάσει τα αγαπημένα της πρόσωπα – Τραγική ειρωνεία ότι κι ο πατέρας έχασε τη ζωή του σε γλέντι


Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχτηκε η αναζήτηση των τεσσάρων αγνοούμενων στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς βρέθηκαν όλοι νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι.

Η τραγωδία είναι ασύλληπτη καθώς το νεαρό ζευγάρι ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να πάρουν την μητέρα και την αδερφή της κοπέλας και να παραστούν στον γάμο ενός συγγενή τους.

Νωρίς τα ξημερώματα αποφάσισαν να φύγουν από το κοσμικό κέντρο μιας και το μικρό βρέφος του ζευγαριού ταλαιπωρούταν από ίωση και η μάνα του ήθελε να πάει γρήγορα στην πεθερά της που το κρατούσε.

Η ώρα που επέλεξαν όμως να φύγουν ήταν μοιραία καθώς εκείνη την στιγμή έβρεχε καταρρακτωδώς.

Ο οδηγός του οχήματος φτάνοντας κοντά στον Γεροπόταμο είδε πως υπάρχει παντού πολύ νερό και το ποτάμι είχε πλημμυρίσει. Τότε συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν όλα, ένας χείμαρρος σήκωσε το αυτοκίνητο και τους παρέσυρε όλους μέσα στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν όλοι τη ζωή τους.

Μετά από τεράστια κινητοποίηση των Αρχών βρέθηκε το αυτοκίνητο τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι.Ο πατέρας είχε χάσει τη ζωή του σε γλέντι στο σπίτι τους

Η ατυχία είχε χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας εδώ και τρία χρόνια καθώς ο πατέρας των κοριτσιών είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια μάλιστα γλεντιού στο σπίτι τους.

Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν εργαζόμενος σε φούρνο και δούλευε σκληρά για να μην λείψει τίποτα από τις γυναίκες της ζωής του. Όμως, την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε έκανε μια γιορτή και πάνω στο γλέντι, έπαθε ανακοπή.

Από τότε η γυναίκα και οι τρεις κόρες του έμειναν μόνες και λυπημένες από τον άδικο χαμό του ανθρώπου τους.

 

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για θρησκευτικό γάμο και βάπτιση του παιδιού τους

Η ζωή όμως φέρνει και κάποιες χαρές, έτσι οι δύο μεγαλύτερες κόρες του φούρναρη κατάφεραν και παντρεύτηκαν δημιουργώντας τις δικές τους οικογένειες και μόνο η 21χρονη έμεινε με την μητέρα της.

Η 30χρονη κοπέλα με τον 29χρονο νεαρό είχαν προγραμματίσει να κάνουν την βάπτιση του παιδιού τους το καλοκαίρι μαζί με τον θρησκευτικό γάμο μιας και είχαν παντρευτεί μόνο με πολιτικό, όμως για άλλη μια φορά η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι.

Το ζευγάρι ήταν εποχιακοί υπάλληλοι καθώς εργαζόντουσαν τις καλοκαιρινές περιόδους στα ξενοδοχεία του νησιού ενώ το χειμώνα έβγαιναν στο ταμείο ανεργίας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τρίτη από τις αδερφές καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν όλοι μέσα σε μια στιγμή και πώς από μια επίσκεψη σε ένα γλέντι γάμου κατέληξε να χάσει τα τέσσερα αγαπημένα της πρόσωπα.

protothema.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Λ. Αυγενάκης: «Η αγανάκτηση των γονέων τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου


«“Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή” φωνάζουν οι γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο και απευθύνοντας έκκληση συμπαράστασης στους μαθητές.  

Η αγανάκτηση των γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου οδηγεί γονείς και μαθητές στους δρόμους και σε κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, αφού μεταξύ των 170 σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, όλα τα κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Hαδιαφορία και οι καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα. Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που πρέπει να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν. Το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι “η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας.

Μάλιστα, τα θέματα αυτά και πολύ περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο «Hotel Ibis Style»), στην εκδήλωση με θέμα «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία», όπου θα παρουσιασθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία και τους νέους από τον Γραμματέα ΠΕ ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την πρώηνΥπουργό Παιδείας και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Μαριέττα Γιαννάκου».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυλαία στην αναζήτηση – Και οι τέσσερις ανασύρονται νεκροί μέσα από το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι τέσσερις αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αυτή την στιγμή ανασύρεται ο πρώτος νεκρός και με μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνέψουν και οι διασώστες θα ανασύρουν και τους άλλους τρεις.

Στο σημείο έχει φτάσει μπουλντόζα, ώστε να γίνει εφικτό να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από το σημείο.


ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη