Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Σωκράτης Βαρδάκης για το αεροδρόμιο Καστελίου και την ενεργειακή σύνδεση Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τους διαγωνισμούς του αεροδρομίου Καστελίου και της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης Πελοποννήσου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Για άλλη μια φορά οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας, της διαπλοκής, του λαϊκισμού και της ανικανότητας διαψεύδονται.

1) Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη ανακηρύχθηκε ο οριστικός ανάδοχος και μαζί με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Αναμένεται πλέον η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κύρωση από τη Βουλή μέχρι το Δεκέμβριο του 2018.
Η μελέτη, εκτός του αεροδρομίου, περιλαμβάνει οδική σύνδεση για το βόρειο τμήμα του νομού, με τη δημιουργία κλειστού αυτοκινητοδρόμου μήκους 20 km περίπου, δύο λωρίδων ανακατεύθυνση, με διαχωριστικό διάζωμα, για την σύνδεση Καστελίου – Χερσονήσου – Ηρακλείου. Για την σύνδεση με το νότιο οδικό άξονα, προβλέπεται η κατασκευή οδικής σύνδεσης έξι περίπου χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο μέχρι τον άξονα Βιάννος – Αρκαλοχώρι – Ηράκλειο.
Αυτό επίσης που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, η κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της απασχόλησης, αφού θα δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής, αλλά και πάνω από 500 θέσεις εργασίας μόνιμης απασχόλησης για την λειτουργία του Αεροδρομίου.

2) Επίσης με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο σταθμός στην παγκόσμια ιστορία υποβρυχίων διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας, το καλώδιο της Κρήτης.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης οικονομικών και τεχνικών στοιχείων με συνοπτικές διαδικασίες, αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, εξασφαλίζοντας την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη αυτού του μείζονος και εθνικής σημασίας έργου.

Η συγκεκριμένη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, είναι η μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση στον κόσμο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κύριος Μανουσάκης. Η διασύνδεση της Κρήτης ξεκίνησε και η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου εντός του 2020 θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αξιόπιστη τροφοδότηση της Κρήτης μέσω των ‘διασυνδέσεων’ που αποτελούν πλέον πυρήνα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Η διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη τη χώρα. Μειώνεται το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, κατά 7-8% και συμβάλλει ουσιωδώς στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αφού μειώνει το κόστος ενέργειας για την βιομηχανία και τον τουρισμό.
Αξίζει να πούμε ότι η διασύνδεση της Κρήτης αποτελούσε αναπτυξιακό σχέδιο του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά με διάφορα τερτίπια σκοπιμότητες και σίγουρα ανικανότητα ποτέ δεν είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης.»

ΘΕΜΑ

Η Creta Farms αντέχει για 15 ημέρες ακόμη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η Creta Farms τον τελευταίο μήνα αλλά και για τις προοπτικές ανάκαμψης της αναφέρθηκε ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων, Κώστας Δομαζάκης


Στους 500 τόνους έχουν μειωθεί τα αποθέματα έτοιμου προϊόντος της Creta Farms σήμερα (από 1.350 τόνους που ήταν στο τέλος Μαρτίου), σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Δομαζάκης, ένας εκ των δύο βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την διοίκηση της. 

Ο κ. Δομαζάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του News 24/7 ανέφερε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση η Creta Farms δεν θα μπορέσει να αντέξει για περισσότερο από 15 ημέρες καθώς ήδη γίνεται ορατή η έλλειψη επώνυμων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ αλλά και κρέατος που προμήθευε η εταιρεία στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης. “

Στρατηγικός επενδυτής 

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης ο κ. Δομαζάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα κάνει γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες το όνομα στρατηγικού επενδυτή που επιθυμεί να επενδύσει 15 εκατ. ευρώ στην αλλαντοβιομηχανία υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί οικονομικός έλεγχος και ότι η διοίκηση θα ασκείται από τον Κώστα Δομαζάκη. 

Παράλληλα ο κ. Δομαζάκης τόνισε ότι δέχεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε βάθος 15ετίας στην εταιρεία ενώ ανέφερε ότι έχει καταθέσει δύο αγωγές, μία κατά της ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και μια κατά των μελών αυτού με τις οποίες ζητάει αποζημίωση αρκετών εκατ. ευρώ. 

Τέλος στην συνέντευξη Τύπου έστρεψε τα βέλη του και κατά της PWC σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση ελέγχου που είχε αναλάβει για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι είχε δανείσει στην εταιρεία. Στην εκδήλωση ο κ. Δομαζάκης παρουσίασε τις αποδείξεις των τραπεζικών καταθέσεων που είχε πραγματοποιήσει και τις οποίες όπως ανέφερε είναι εδώ και καιρό στην διάθεση του ελεγκτικού οίκου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

4ο Φεστιβάλ Γλυκού στον Αμπελούζο

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου, που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες και όσους βρεθούν εκεί σε παραδοσιακές γλυκές γεύσεις


Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο ζενίθ για το 4ο φεστιβάλ παραδοσιακού γλυκού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 18:00, στην πλατεία του Αμπελούζου, κάτω από τα πλατάνια.

Ένα φεστιβάλ στον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή της Μεσαράς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του τόπου, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή που θα παράγεται από το καζάνι που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαρά.

Στόχος της γιορτής η ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού, της παραδοσιακής κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ιεράπετρα: 75χρονος ασθενής σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε γιατρό

Δημοσιεύτηκε

στις

75χρονος ασθενής που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, επιτέθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου!


Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και 75χρονος ασθενής του, που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, αντί άλλου ασθενούς που εξεταζόταν εκείνη τη στιγμή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί για το οποίο θα έπρεπε να γίνει εισαγωγή στην Παθολογική κλινική.

«Η ώρα ήταν 11:30 το πρωί όταν εξέταζα στο ιατρείο μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ασθενή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την εισαγωγή του και τη νοσηλεία του στην Παθολογική κλινική. Καθυστερούσα όμως επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούσα, σωστά με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να μεταφέρω τον ασθενή μου στη διπλανή χειρουργική αίθουσα όπου ο υπολογιστής λειτουργούσε για να πάρω τους κωδικούς που έπρεπε για το περιστατικό αυτό. Στο διάδρομο του Νοσοκομείου με ακολούθησε ένας άλλος ηλικιωμένος ασθενής, τον οποίο έχω εξετάσει άλλες 5 τουλάχιστον φορές και μου ζητούσε να τον εξετάσω αμέσως, αφήνοντας στη μέση το προηγούμενο περιστατικό. Όταν επέστρεφα στο ιατρείο μου με ακολούθησε ξανά στο εσωτερικό του, κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Με απειλές και βρισιές κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, με χτύπησε στο αφτί και την κοιλιά, ενώ προσπαθώντας να τον απομακρύνω από πάνω μου βρεθήκαμε και οι δυο στο πάτωμα. Έτρεξαν κάποιοι άλλοι ασθενείς να μας ξεχωρίσουν και λίγο αργότερο καταλήξαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας για την υποβολή μηνύσεων», μας είπε ο Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Γιώργος Τσώνος, φανερά προβληματισμένος για την επίθεση που δέχτηκε εν ώρα εργασίας.

Από την πλευρά του 75χρονου ασθενούς μετά τη μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Ιεράπετρας ο γιατρός που δέχτηκε την επίθεση, κατατέθηκε επίσης μήνυση κατά του κ. Τσώνου. Ακολούθησαν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για να επικρατήσουν στο τέλος οι πιο ψύχραιμες φωνές.

«Επειδή γνωρίζω τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει ο ηλικιωμένος και επειδή δέχτηκα την ειλικρινή συγνώμη που μου ζήτησε μπροστά στη σύζυγό του, την κόρη του, καθώς επίσης και στον αναπληρωτή διοικητή του Α.Τ. Ιεράπετρας και στον δικηγόρο μου, ανακάλεσα τη μήνυσα που κατέθεσα εναντίον του και δέχτηκα την ανάκληση και της δικής του μήνυσης, γιατί πάνω από όλα είμαι γιατρός και άνθρωπος που σέβομαι τον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μου», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Τσώνος αργά το απόγευμα όταν έδωσε τα χέρια με τον 75χρονο θύτη μέσα στο Α.Τ. Ιεράπετρας.

Παρά ταύτα, το νέο αυτό περιστατικό, επίθεσης κατά ιατρού εν ώρα υπηρεσίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, δείχνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και έχει μηχανοργανωθεί, έχει γίνει τόσο πιο γραφειοκρατικό που υποχρεώνει τους γιατρούς να βρίσκονται αρκετές ώρες πίσω από τους υπολογιστές τους, για να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να έχει διατεθεί στην εξέταση των ασθενών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τους βασανίζουν.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να βιαιοπραγεί κατά του γιατρού η του νοσηλευτή του, γιατί δεν εξετάστηκε λίγο νωρίτερα.

neakriti.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη