Connect with us

ΚΡΗΤΗ

«Σωθήκαμε από θαύμα» – Τι λέει η μητέρα που βρήκε γυμνό τον 25χρονο στο κρεβάτι της

Δημοσιεύτηκε

στις

«Σωθήκαμε από θαύμα» αναφέρει η μητέρα από την Βαϊνιά της Ιεράπετρας που την περασμένη Τρίτη επιστρέφοντας σπίτι με τον ανήλικο γιο της βρήκε έναν 25χρονο Πακιστανό, γυμνό στο κρεβάτι της να την περιμένει


 

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα έφυγε από το σπίτι της για να πάρει τον γιο της από το σχολείο. Ο σύζυγος βρισκόταν στη δουλειά ενώ η 17χρονη κόρη, ευτυχώς, δεν είχε επιστρέψει ακόμη από το σχολείο.

Ο αδίστακτος Πακιστανός, αφού μπήκε στο σπίτι, έφαγε, ήπιε και κάθισε για λίγο δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας τα τσιγάρα του. Στη συνέχεια, έψαξε όλους τους χώρους, πέταξε τα ρούχα της οικογένειας στο πάτωμα, άδειασε τα ντουλάπια του σπιτιού ενώ μετακίνησε ακόμα και τον καναπέ ψάχνοντας ίσως πράγματα αξίας. Μετά επισκέφτηκε την κρεβατοκάμαρα και αφού έκανε άνω κάτω το χώρο, αποφάσισε να ξαπλώσει γυμνός και να σκεπαστεί. Μαζί του είχε και έναν μπαλτά καθώς και τρία κουζονομάχαιρα που υπήρχαν στο σπίτι επειδή ο σύζυγος είναι σεφ.

Η ανυποψίαστη Μαρία Ζερβαλάκη, επέστρεψε από το σχολείο και ίσως για πρώτη φορά, δεν άφησε τον γιο της να πάει μόνος του στο σπίτι όπως συνήθιζε να κάνει άλλες φορές αφού εκείνη την ώρα ξεκινούσε η βάρδια στη δουλειά της.

«Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφυγα από το σπίτι μου για να πάρω τον 11χρονο γιο μου από το σχολείο. Η διαίσθησή μου, μου έλεγε ότι κάτι κακό θα συμβεί. Φοβόμουν να το πω, για να μην το προκαλέσω. Επιστρέφοντας από το σχολείο, ο φόβος μεγάλωνε και γι’ αυτό πήρα τον γιο μου από το χέρι και πήγαμε μαζί στο σπίτι αυτή τη φορά. Άλλες φορές, ανεβαίνει μόνος του στο σπίτι γιατί εγώ εκείνη την ώρα πρέπει να βρίσκομαι στη δουλειά μου».

Η κυρία Μαρία Ζερβαλάκη που ήρθε αντιμέτωπη με τον 25χρονο Πακιστανό μέσα στο ίδιο της το σπίτι περιγράφει αποκλειστικά στο protothema.gr τον τρόμο που έζησε εκείνη και το παιδί της.

«Μόλις μπήκα στο σπίτι είδα το σπίτι άνω κάτω, πεταμένα ρούχα, ο καναπές στο σαλόνι είχε μετακινηθεί ενώ και τα δωμάτια των παιδιών ήταν σε άθλια κατάσταση. Έφαγαν το φαγητό μας, λεηλάτησαν το χώρο μας». Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανε η κυρία Ζερβαλάκη, λίγο πριν μπει στο δωμάτιο της και έρθει αντιμέτωπη με έναν γυμνό άντρα στο κρεβάτι της.

«Στο τέλος, μπήκα προσεκτικά και στο δικό μου δωμάτιο. Και αυτός ο χώρος είχε παραβιαστεί. Και η εικόνα αυτή ήταν σοκαριστική. Όμως ο φόβος κορυφώθηκε όταν κατάλαβα ότι κάτω από το πάπλωμα ήταν κρυμμένος ένας άνθρωπος. Με όση δύναμη είχα εκείνη την ώρα, έφυγα γρήγορα από το δωμάτιο, άρπαξα τον γιο μου από το χέρι και βγήκαμε έξω από το σπίτι. Παρόλο που έτρεμα ολόκληρη από το φόβο μου, κατάφερα να τον κλειδώσω μέσα και να καλέσω βοήθεια. Από το φόβο μου ούρλιαζα και ευτυχώς ένας γείτονας έτρεξε πρώτος προς το σπίτι», λέει η κυρία Ζερβαλάκη στο protothema.

Οι φωνές της ξεσήκωσαν τη γειτονιά και πολύ γρήγορα οι συντοπίτες της βρέθηκαν στο πλευρό της ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και η αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, χωρίς η ίδια να γνωρίζει ότι ο Πακιστανός είχε μαζί του το μπαλτά και τρία κουζινομάχαιρα, άφησε τον γείτονα να μπει στο σπίτι για να διαπιστώσει εάν πράγματι υπήρχε ένας ξαπλωμένος άντρας στο κρεβάτι της και δεν ήταν δημιούργημα της φαντασίας της λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

«Ακόμα αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί είτε στο παιδί μου και σε μένα είτε στον άνθρωπο που έτρεξε για να δει τι συμβαίνει. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όταν μπήκαμε στο σπίτι μάλλον τρόμαξε από την παρουσία γειτόνων και δεν επιτέθηκε… δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ, σωθήκαμε όλοι από θαύμα. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται στο σπίτι του και για αυτό ήταν ξαπλωμένος. Ότι δήθεν μπερδεύτηκε και μπήκε κατά λάθος στο σπίτι μου», είπε η κυρία Ζερβαλάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένταση και πάλη ενώ λίγο αργότερα ο Πακιστανός συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στην κοινότητα Βαϊνιά έχουν εγκατασταθεί όλο και περισσότεροι Πακιστανοί με αποτέλεσμα να είναι σήμερα περισσότεροι σε αριθμό από ό,τι οι ντόπιοι, υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής.

protothema.gr

ΚΡΗΤΗ

560 χιλ. ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Δύο σημαντικά έργα για το Λασίθι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μια σύμβαση αφορά το έργο «Βελτιώσεις Επαρχιακών Δρόμων Σητείας -Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.»

Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης-βελτίωσης επαρχιακών οδών, και ειδικότερα:

• καθαρισμός – μόρφωση και κατά τμήματα επένδυση τάφρου με σκυρόδεμα
• άρση καταπτώσεων που υπάρχουν και που ενδεχομένως εμφανιστούν
• κοπή κλάδων που εισέρχονται εντός της λειτουργικής διατομής της οδού
• καθαρισμός οχετών
• πλήρωση υποσκαφής με σκυρόδεμα στην ΕΟ Ν.30
• κατασκευή χαμηλού τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην Ε.Ο Ν.23
• ενίσχυση/αποκατάσταση
• αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ν.19, Ν.20, Ν.51
• τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Ν.19, Ν.49
• τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, κινδύνου, ρυθμιστικές)
• διαγράμμιση ΕΟ Ν.20 και Ν. 28
Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν στις ευρύτερες περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την κατασκευαστική εταιρεία « ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» αφορά το έργο «Καθαρισμός πρανών και τάφρων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Λασιθίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνει καθαρισμός από πάσης φύσεως ρύπους, φερτά υλικά, υλικά καταπτώσεων κλπ που υπάρχουν σε τάφρους και πρανή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα-Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019


Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη. Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

Η υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σταμάτησε η κυκλοφορία από την γέφυρα στον Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπή κυκλοφορίας για έλεγχο στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στον Δήμο Πλατανιά


Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στο Δήμο Πλατανιά καθώς κλιμάκιο του στρατού ( ΜΟΜΚΑ ) πρόκειται να επιθεωρήσει την γέφυρα και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στην λειτουργία της.

Η ενημέρωση του κοινού από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται μέσω των ΜΜΕ και κοινοποιείται στο τμήμα Τροχαίας Χανίων, με την παράκληση της υπηρεσίας προς τους οδηγούς το παραπάνω χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η διακοπή της κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν τον Β.Ο.Α.Κ. για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη