“Σπάει” τα ταμεία το Avengers

Η τελευταία ταινία της Marvel έχει ήδη αρχίσει να καταρρίπτει ρεκόρ, πλησιάζοντας ακόμη και το Star Wars – Στο μισό δισ. δολάρια αναμένονται οι εισπράξεις μέχρι και το Σαββατοκύριακο


Παρότι είναι νωρίς για νούμερα και εισπράξεις, το νέο “Avengers: Infinity War” έχει ήδη ξεκινήσει να σπάει ρεκόρ και ταμεία, κάνοντας εξαιρετικά δυναμικό ξεκίνημα.

Η παρέα των Ironman, Spiderman, Hulk κλπ έκαναν ντεμπούτο στις διεθνείς αγορές χτυπώντας ρεκόρ στο box office, με 39 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε κινηματογράφους εκτός ΗΠΑ. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση που έχει πετύχει ποτέ η Marvel, γεγονός που αποδεικνύει πως το κοινό της διαρκώς αυξάνεται.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η νεώτερη προσθήκη στο MCU των Disney/Marvel έβγαλε χτες $39 εκατομμύρια σε 21 αγορές εκτός ΗΠΑ. Σε όσες χώρες άνοιξε ήταν πρώτο στο εκάστοτε box office, ενώ για την Νότια Κορέα ($6,5 εκατομμύρια), τις Φιλιππίνες ($2,7 εκατομμύρια) και την Ταϋλάνδη ($1,8 εκατομμύρια) έκανε την μεγαλύτερη πρεμιέρα που έχουν δει ποτέ οι αγορές αυτές.

Στην Αυστραλία ήταν η δεύτερη καλύτερη πρεμιέρα ταινίας που έχει γίνει ποτέ, ακριβώς μετά το “Star Wars: The Force Awakens”. Η ταινία έβγαλε επίσης $3,9 εκατομμύρια στην Γαλλία, που ήταν το δυνατότερο ντεμπούτο για τον μήνα Απρίλιο και η μεγαλύτερη πρεμιέρα για το MCU στην χώρα.

Στις ΗΠΑ οι προβολές ξεκινούν σήμερα, οπότε σύντομα θα έχουμε και τα νούμερα από εκεί. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει και στις περισσότερες χώρες, ενώ στην Ρωσία θα βγει στις 3 Μαΐου και στην Κίνα στις 11 Μαΐου.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ με πάνω από $225 εκατομμύρια και να χτυπήσει παγκοσμίως τα $500 εκατομμύρια με το τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου.

Παρότι το Star Wars, το οποίο είναι επίσης της Disney (η Disney εξαγόρασε τη Marvel πριν μερικά χρόνια), έχει θέσει ψηλά τον πήχη, οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται το Avengers να ξεπεράσει την επιτυχία του.