Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Στα Λευκά Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών

Στις Γούρνες Λευκών Ορέων,πάνω από το ορεινό χωριό Καρές Αποκορώνου προγραμματίζει πεζοπορία ο Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών


 

Κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μέτρα.

Εορτασμός 85 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Ο.Σ. Χανίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09/201514:30-16:30: Άφιξη – Καλωσόρισμα ομάδων στο χωριό Καρές στην επαρχία Αποκορώνου, ανάβαση στην τοποθεσία Γούρνες Λευκών Ορέων, υψ. 1.150 μ., (ώρες πεζοπορίας γιατην ανάβαση σε καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, περίπου 3:00), τακτοποίηση στους χώρους κατασκήνωσης, δηλώσεις συμμετοχών και χορήγηση αναμνηστικών.19:30: Σύντομοι χαιρετισμοί των οργανωτών και των εκπροσώπων των Συλλόγων. 20:00: Προσφορά φαγητού και ποτού, σε συνδιοργάνωση με τον ∆ήμο Αποκορώνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/09/201507:30-08:00: 08:30:13:00-15:30:Προσφορά πρωινού ροφήματος κ.λ.π..Ανάβαση στην κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μέτρα(ώρες πεζοπορίας περίπου 3:00 με 3:30, μαζί με την κατάβαση στις Γούρνες)Προσφορά πρόχειρου φαγητού (δεκατιανού).

Κατάβαση στο χωριό Καρές Αποκορώνου, τέλος πεζοπορικής διαδρομής (ώρες πεζοπορίας περίπου 2:30) – Πέρας εκδηλώσεων 35ης Π.Ο.Σ..

* Το συμβολικό κόστος συμμετοχής είναι 5,00 €.(Η συμμετοχή για παιδιά ∆ημοτικού και Γυμνασίου θα είναι δωρεάν.)

Η καταβολή του κό-στους συμμετοχής στην Γραμματεία της εκδήλωσης, θα συνοδεύεται με κατάσταση συμμετεχόντων.

* Η πρόσβαση στην περιοχή προτείνουμε να γίνει οδικώς, από την διαδρομή Εθνική οδός, κόμβος Καλυβών – Αρμένοι – Νιο Χωριό – Μαχαιροί – Ραμνή – χωριό Καρές Αποκορώνου, (είναι καλύτερος δρόμος, θα έχετε γρηγορότερη πρόσβαση στις Καρές και θα υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες).

Οι Σύλλογοι που θα κινηθούν με ιδιωτικά μέσα (αυτοκίνητα), θα τα αφήσουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου, λίγο πριν ή και λίγο μετά τον οικισμό του χωριού Καρές, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εθελοντών της διοργάνωσης.

Η μικρή πλατεία του χωριού είναι σημαντικό να μείνει ελεύθερη για την υποδοχή και για την αναστροφή των λεωφορείων.

Ο Σύλλογος μας θα μεριμνήσει με δικά του μεταφορικά μέσα, να μεταφέρει τα σακίδια των συμμετεχόντων στον/και από τον χώρο κατασκήνωσης.

Η πρόσβαση στο χώρο κατασκήνωσης επιτρέπεται μόνο στα αυτοκίνητα υποστήριξης της διοργάνωσης.

* Στους φίλους ορειβάτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, και δεν θα έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, κάνουμε γνωστό ότι από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, το Σάββατο 13/09 το μεσημέρι, στις 13:30 θα αναχωρήσουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν μέχρι το χωριό Καρές Αποκορώνου, τα οποία θα επιστρέψουν τη Κυριακή 13/09 το απόγευμα, μετά το πέρας της εκδήλωσης, με στάση στο λιμάνι της Σούδας, για να προλάβουν οι συμμετέχοντες την αναχώρηση του πλοίου.

• ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΗ (ΚΑΡΑΒΑΝΑ . . .) ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΦΟ∆ΙΑ ∆ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ (ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ & ΥΠΝΟΣΑΚΟ).

1930-2015 – 85 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ – Έτος Ιδρύσεως 1930

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας , που θα είναι μαζί μας στην 35η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση

– Η αναχώρηση θα γίνει με δικά μας μέσα από το Ηρώο Μοιρών , στις 13:00( αυστηρά ) το μεσημέρι του Σαββάτου .

– Τα αυτοκίνητα θα μείνουν στο χωριό Καρές Αποκορώνου και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία 2,5 – 3 ωρών μέχρι το χώρο κατασκήνωσης .

( οι σκηνές και τα σακίδια θα μεταφερθούν από τους διοργανωτές στο χώρο κατασκήνωσης )

– Κρατάτε μαζί σας τα ατομικά είδη σίτισης ( καραβάνες , ποτήρια , πιρούνια , κουτάλια κτλ. ) για τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών .

– Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ ( με αναμνηστικά )

– Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μέχρι Τετάρτη 9/9/15 για ενημέρωση των διοργανωτών .

Πληροφορίες : Γιώργος Σπυριδάκης 6944583511 & Μανόλης Δακανάλης 6977310091

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Themata

Ο Ε. Ο. Σ Μοιρών βρέθηκε στον Κόφινα, σε μια όμορφη εκδήλωση “Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά”, μια πολύ όμορφη εκδήλωση του Ε. Ο. Σ...

Life

Την Κυριακή 15-3-2020 ο Ορειβατικός Μοιρών θα διασχίσει το άγριο και επιβλητικό Βοριζανό φαράγγι Η διαδρομή είναι δύσκολη, απαιτητική και ενδείκνυνται για έμπειρους ορειβάτες....

Life

Ξεκινώντας από μια μαγευτική λίμνη, διασχίζοντας ένα υπέροχο φαράγγι με προορισμό ένα πανέμορφο δάσος 10 Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών συνόδεψαν την Κυριακή 8 Μάρτη...

Life

Ορειβασία σε ένα μαγευτικό χιονισμένο τοπίο Σήμερα 9-2-2020 μια μεγάλη ομάδα ορειβατών του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών με αρχηγό το Σαββάκη Νεκτάριο, αρχίσανε την πορεία...