Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Στεφανουδάκης: «Μεγάλος στόχος ένα μετάλλιο στο Ρίο»

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τα μαθήματα ζωής που δίνει και τόνισε ότι «η αγάπη του κόσμου μου γεμίζει τις μπαταρίες για να προσπαθώ ακόμα περισσότερο».


«Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο που αυτούς τους καιρούς, πέραν του ότι δεν έχουν την οικονομική στήριξη από την χώρα, που μας στηρίζει με τόσο μεγάλη ζεστασιά»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Μανώλη Στεφανουδάκη μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 και συνέχισε λέγοντας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Είναι μια σημαντική διάκριση, ένας στόχος ζωής για κάθε αθλητή το να πετύχει αυτό σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εγώ το πέτυχα αυτό και είναι μεγάλη τιμή. Σήκωσα την ελληνική σημαία στα ΗΑΕ και είδα τους ομογενείς να χαίρονται τόσο πολύ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη χαρά για εμένα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την προσπάθεια να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ: «Πλησίασα πολύ κοντά στο να κάνω νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είμαι ήδη κάτοχος του, όμως έχω τις δυνατότητες να το κάνω και φτάνει να έχω την υγεία μου. Δόξα τον Θεό έχω καταφέρει να φέρω αρκετές διακρίσεις και ετοιμάζομαι για την χρονιά που έρχεται ώστε να φέρω ακόμα καλύτερες επιτυχίες».

Για τους επόμενους αγώνες που θα συμμετάσχει: «Έτσι και αλλιώς θα έχουμε αγώνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και να επιβεβαιώσω τις δυνατότητες μου. Στόχος στο Ρίο θα είναι το βάθρο και να ανέβω στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Είναι τρομερά δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Έχουμε αποδείξει ότι στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο το γεγονός ότι δεν έχουμε κόντρες μεταξύ μας οι αθλητές στην κατηγορία που συμμετέχω και για εμένα ήταν νικητές και οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας: «Ευελπιστώ να κάνω το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους Αγώνες του Λονδίνου. Όλοι θα διεκδικήσουν το καλύτερο και μέσα από τους αγώνες θα φανεί ποιοι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Οι Έλληνες αθλητές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Γιώργος (σημ. Κωστάκης) είναι αθλητής που έχει να δώσει αρκετά και πιστεύω ότι μπορεί να επιστρέψει από το Ρίο με ένα μετάλλιο».

Για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος της Κρήτης: «Αυτές οι υποδοχές είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζήσει ένας αθλητής. Με το που σε υποδέχονται, σου γεμίζουν τις μπαταρίες για να συνεχίσεις. Είναι πραγματικά απίστευτη η υποδοχή του κόσμου και φορτίζω τις μπαταρίες μου για την συνέχεια».

Για τις φθορές που είχαν γίνει στο Ε.Σ. Μοιρών: «Είχε γίνει ένας βανδαλισμός στο Ε.Σ. Μοιρών, το ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξε συνέχεια. Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε αυτές τις συνθήκες. Φυσικά, δεν μπορώ να σκεφτώ τον λόγο που το έκαναν. Ίσως από απερισκεψία. Αθλούνται περίπου 30 παιδιά και δεν υπήρχε κανένας λόγος. Δυστυχώς, συμβαίνουν αυτά».

Για την συμπαράσταση που έχει: «Χωρίς τους χορηγούς μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Εδώ και δύο χρόνια είναι πραγματική οικογένεια και μου δείχνουν ότι πιστεύουν ότι στον Μανώλη. Είναι οι άνθρωποι που συμπάσχουν μαζί μου και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Όταν έχεις μια περιοχή και να σε περιμένει αυτός ο κόσμος στο αεροδρόμιο, τότε τι να πεις; Είναι πολύ σημαντικό και είναι το ισχυρότερο εφόδιο που μπορεί να έχει ένας αθλητής για να συνεχίζει».

Για τον επόμενο προσωπικό στόχο: «Το μεγάλο μου όνειρο είναι να επιστρέψω από το Ρίο με ένα μετάλλιο. Αυτός είναι τώρα ο μεγάλος μου στόχος και οι ευχές του κόσμου, μου δίνουν μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook