Ο Συνεταιρισμός Τυμπακίου “ξεφορτώθηκε” σήμερα περίπου 40 τόνους αγγούρια, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά και μάλιστα οι παραγωγοί θα λάβουν μια αποζημίωση, ύψους 20 λεπτά/κιλό.

Ωστόσο τα αγγούρια αυτά θα μπορούσα να διατεθούν δωρεάν σε έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας, έστω και μετά από ενεργοποίηση σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κάτι όμως που δεν έγινε και ο Συνεταιρισμός Τυμπακίου “δείχνει” την Περιφέρεια Κρήτης ως υπαίτιο γι΄αυτό!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Σ Τυμπακίου αναφέρει:

«Τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά σοβαρό πρόβλημα διάθεσης.

Λόγω του Ρωσικού εμπάργκο προς τα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πρόγραμμα για δωρεάν διανομή, με αντίστοιχη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από «κοινωνικές συμπράξεις» που έχουν συσταθεί στις περιφέρειες της χώρας.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού την Παρασκευή 27-11-2015 με τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή της αντίστοιχης υπηρεσίας κ. Επιτροπάκη Σπύρο στην Περιφέρεια Κρήτης είχε την απάντηση ότι λόγω φόρτου εργασίας είναι αδύνατο ο κύριος Γενικός Διευθυντής αλλά, κατά δήλωσή του, και κανείς άλλος υπάλληλος να ασχοληθεί με το θέμα.

Άλλωστε κατά δήλωση του «δεν ευθύνεται αυτός που οι παραγωγοί δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους».

Μετά από επικοινωνία με τον κύριο Περιφερειάρχη και σε Παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3-12-15 ενημερωθήκαμε ότι οι Δήμοι της Κρήτης μπορούν να παραλάβουν προϊόντα στις 16-12-15.

Επειδή τα αγγούρια είναι προϊόντα που δεν μπορούν να διατηρηθούν το Δ.Σ του Α.Σ. Τυμπακίου σε έκτακτη συνεδρίαση του την Πέμπτη 3-12-15 αποφάσισε να αποσύρει «καταστρέψει» περίπου 40 τόνους αγγούρια, αποζημιώνοντας τους παραγωγούς με 20 λεπτά ανά κιλό.

Σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη τόσο για το συνεταιρισμό που θα επιβαρυνθεί οικονομικά όσο και για την κοινωνία που δεν θα γευτεί δωρεάν ένα φρέσκο και υγιεινό προϊόν θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος από την περιφέρεια Κρήτης είναι απαράδεκτη.

Ο Πρόεδρος

Ανδριγιαννάκης Εμμανουήλ».