Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη πριν από ένα χρόνο στο Αντισκάρι, εκδικάζεται αύριο, στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις νεαροί, δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 25 χρόνων και ο 27χρονος φίλος τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου, με μαγκούρες τον άτυχο 51χρονο, γιατί τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του!

Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα

Η δικαστική αίθουσα αναμένεται να κατακλυστεί από συγγενείς και φίλους και των δύο πλευρών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιάσει οι αστυνομικές αρχές θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά για την αποφυγή επεισοδίων. Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία και της απόπειρας διακεκριμένης φθοράς με φωτιά από κοινού. Δεκαέξι είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μεταξύ των οποίων ο γιος του άτυχου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, Γιώργος που ήταν μαζί του την τραγική εκείνη ημέρα, κάτοικοι του Αντισκαρίου και αστυνομικοί.

providaki_oikogeneia

Οι μαγκουριές

Στις 23 Μαρτίου 2014, το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος με συνεπιβάτη τον 27χρονο συγκατηγορούμενο και φίλο του, στον κεντρικό δρόμο του Αντισκαρίου, συναντήθηκε με το αντιθέτως κινούμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το θύμα με τον γιο του. Επειδή λόγω στενότητας της οδού ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων, ο 51χρονος Κωνσταντίνος Προβιδάκης, ζήτησε από τον 34χρονο να κάνει πίσω για να περάσουν. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 34χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και με την ποιμενική ράβδο που κρατούσε, έσπασε τους υαλοπίνακες του οχήματος του Προβιδάκη, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον 27χρονο άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο 51χρονο.

Εκείνος προσπάθησε να τους ξεφύγει, όμως οι δύο άνδρες τον καταδίωξαν τον ακινητοποίησαν στην άκρη του οδοστρώματος και συνέχισαν να τον χτυπούν. Εκείνη την ώρα φέρεται ότι κατέφτασε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 25χρονος αδερφός του 34χρονου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στον ξυλοδαρμό. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Ο 27χρονος κατηγορείται ότι επιτέθηκε, χτύπησε και στην συνέχεια καταδιώξε τον γιο του θύματος, ο οποίος εξαναγκάστηκε να απομακρυνθεί και να αναζητήσει καταφύγιο σε παρακείμενη κατοικία. Την ίδια ώρα, ο 34χρονος επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του και επιχειρούσε να εμβολίσει τον πεσμένο στο έδαφος παθόντα, ο οποίος τον απέφυγε υπερπηδώντας το υφιστάμενο προστατευτικό κιγκλίδωμα της οδού.

Η τελευταία λέξη της απίστευτης βιαιότητας των δραστών γράφτηκε δίπλα στο κιγκλίδωμα, όπου οι 3 άνδρες, φέρονται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, καταφέρθηκαν εναντίον του 51χρονου. Τον χτύπησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα σ’ όλο του το σώμα χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα πόδια αλλά τις ποιμενικές ράβδους. Το αποτέλεσμα ήταν ο Κωνσταντίνος Προβιδάκης να υποστεί κρανιογκεφαλικές κακώσεις συνεπεία των οποίων επήλθε ο θάνατός του.

Έβαλαν και φωτιά

Ήταν τέτοιο το μένος των δραστών, που όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, επιχείρησαν να κάψουν το αυτοκίνητο του θύματος, τοποθετώντας στο σημείο του χειρόφρενου ένα τμήμα υφάσματος, στο οποίο είχαν βάλει φωτιά. Το γεγονός αντιλήφθηκε κάτοικος της περιοχής, που περνούσε από το σημείο, ο οποίος το περισυνέλεξε και το έριξε στην άκρη του οδοστρώματος, αποτρέπτοντας την εκδήλωση φωτιάς στο αυτοκίνητο.

Οι ευθύνες

Ο 34χρονος απολογούμενος στον ανακριτή, είχε πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για την δολοφονία του 51χρονου, ισχυριζόμενος ότι ήταν μεθυσμένος και πως προκλήθηκε από τον άτυχο άνδρα. Ο 27χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στον θανάσιμο ξυλοδαρμό, ισχυριζόμενος ότι κυνηγούσε τον γιο του θύματος, ενώ ο 25χρονος είπε πως δεν χτύπησε τον Κωνσταντίνο Προβιδάκη.

cretalive.gr