Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Στην «κόκκινη» λίστα της Ουαλίας η Κρήτη

Η Ουαλία προχώρησε σε καραντίνα για όσους φτάνουν από 6 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη

Δεν υπήρξαν αλλαγές τελικά στις βρετανικές λίστες των χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να τίθενται ή όχι, σε καραντίνα, παρά τις έντονες φήμες για μετάταξη της Πορτογαλίας στην “κόκκινη λίστα”, αφού έχει ξεπεράσει το όριο των 20 κρουσμάτων,αλλά και των πιέσεων για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων από το ΗΒ.

Αντιθέτως, η Ουαλία προχώρησε σε καραντίνα για όσους φτάνουν από 6 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη. Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις λίστες, αλλά “ελέγχονται συνεχώς όλα τα δεδομένα και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανένα δισταγμό”. Πρόσθεσε δε ότι οι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση και το Κοινό Συμβούλιο Βιοασφάλειας (JBS) περιλαμβάνουν τον επιπολασμό Covid-19, το επίπεδο και το ποσοστό μεταβολών, η έκταση των τεστ εντός της χώρας, τις κυβερνητικές δράσεις και άλλες επιδημιολογικές πληροφορίες στους προορισμούς.

Για την Πορτογαλία, σύμφωνα με “τιτίβισμα” του υπουργού Υγείας, υπάρχει περίπτωση να επανεξεταστούν τα δεδομένα την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι αφού ανακοινώθηκαν οι προηγούμενες αλλαγές στις λίστες, μετά από μερικές ώρες αφαιρέθηκε από την “κόκκινη λίστα” η Πορτογαλία και προστέθηκε η Κροατία.

Η επαναφορά της Πορτογαλίας στην “κόκκινη λίστα”, αν και δικαιολογείται απολύτως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, αφού έχει 23 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό στο τελευταίο 7ήμερο, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την αγγλική ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι το κλείσιμο εκ νέου της Πορτογαλίας θα σημάνει και το τέλος των προγραμμάτων της για την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου για φέτος, οριστικά. Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει θέσει ως όριο τα 20 κρούσματα, ανά 100.000 πληθυσμού, στο τελευταίο 7ήμερο.

Αντιθέτως, οι ταξιδιώτες στην Ουαλία από την ηπειρωτική Πορτογαλία και έξι ελληνικά νησιά θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες από τις 04:00 την Παρασκευή. Είναι η πρώτη φορά που η Ουαλία εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες καραντίνας. Το Γιβραλτάρ και η Γαλλική Πολυνησία θα διαγραφούν επίσης από τον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από τους περιορισμούς καραντίνας. Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πάρος, Αντίπαρος και Κρήτη συγκαταλέγονται μεταξύ των ελληνικών νησιών που τίθενται σε καθεστώς καραντίνας και πλήττονται. Μέχρι τώρα η Ουαλία χρησιμοποιούσε τον κατάλογο εξαιρέσεων όπως ορίζεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση “λόγω μεγάλου αριθμού περιπτώσεων κορωνοϊού, που εισήχθησαν στην Ουαλία από τουρίστες που επέστρεφαν από τα ελληνικά νησιά”. Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς τη Σκωτία, θα πρέπει να απομονωθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, από τις 4 π.μ. την Πέμπτη το πρωί (3 Σεπτεμβρίου), όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Σκωτίας.

Πηγή: money-tourism.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.585, εκ των οποίων 86 εντοπίστηκαν...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.585, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν...

ΚΡΗΤΗ

Τέσσερις φοιτητές δύο Τμημάτων του Ηρακλείου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη θετικοί στον κορωνοϊό Πρόκειται για άτομα που παρακολουθούσαν παραδόσεις μαθημάτων και είναι σε πλήρη εξέλιξη...

ΚΡΗΤΗ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.407, εκ των οποίων 86 εντοπίστηκαν στην Κρήτη Ανάμεσα στα συνολικά...