Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου μαθητές του ΓΕΛ Νεάπολης

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολλαπλά ζητήματα που σχετίζονται με λάθος ενέργειες προηγούμενων περιόδων, αστοχίες στο ευαίσθητο κομμάτι των κατασκευών, χρόνια εγκατάλειψη των υπαρχουσών υποδομών, καλείται να διαχειριστεί και να δώσει άμεσες ή βραχυπρόθεσμες λύσεις ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αναφορικά με τα προβλήματα που αναφύονται στα διδακτήρια της ευρύτερης περιοχής, εν όψει μάλιστα και του χειμώνα που ακολουθεί.


Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Παιδείας κ.Κων/νος Κοκκίνης με το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νεαπόλεως, τους καθηγητές και τους εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εξετάστηκαν λεπτομερειακά θέματα που προβληματίζουν μαθητές , εκπαιδευτική κοινότητα, και εγείρουν ανησυχία ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, οι εκπρόσωποι των μαθητών , έθεσαν εν πολλοίς ζητήματα γνωστά για την δημοτική αρχή που σχετίζονται κυρίως με τις υγρασίες που υπάρχουν στο διδακτήριο, αστοχίες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αντικατάστασης της παλιάς μόνωσης καθώς επίσης και μια σειρά θέματα αναφορικά με τη λειτουργικότητα του χώρου , την εμφάνιση (η αποκάλυψη οπλισμών του φέροντος οργανισμού δημιουργεί άσχημη εικόνα) ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την στατικότητα του κτιρίου.

«Έδωσα την διαβεβαίωση ως Δήμαρχος και ως μηχανικός στους μαθητές του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, σε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν υπάρχουν ζητήματα στατικότητας στο διδακτήριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να συνταχθεί η απαιτούμενη μελέτη και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κτίριο, τόνισε ο κ. Ζερβός, κάνοντας επίσης γνωστό, ότι όπως πληροφορήθηκε από τους παριστάμενους στην παραπάνω συνάντηση : από το 1985 που άρχισε να λειτουργεί το σχολικό συγκρότημα μέχρι σήμερα, έχει βαφτεί συνολικά δύο φορές.

Αντιλαμβανόμαστε –πρόσθεσε- την εγκατάλειψη που υπάρχει από λάθος ενέργειες προηγούμενων περιόδων, ιδιαίτερα σήμερα –είπε- που τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, η δυσκολία στην αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν ανακύψει δεν είναι απλή ή εύκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά –γνωστοποίησε- ότι ο δήμος,προγραμματίζει και την επόμενη χρονιά θα υλοποιήσει μελέτη συντήρησης μονώσεων, όλων των σχολικών κτιρίων, άρα και του σχολείου της Νεάπολης .

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι σε δεύτερο στάδιο, θα συνταχθεί μελέτη επισκευής καθαρίσματος και αποκατάστασης των σιδηρών οπλισμών της επικάλυψης- η οποία έχει χαθεί γεγονός που έχει ώς αποτέλεσμα να φαίνονται τα σίδερα – ώστε το κτίριο αυτό να αποκτήσει την όψη που πρέπει να έχει, για να εμπνέει σιγουριά στους μαθητές που το χρησιμοποιούν.

Σε ότι αφορά την τρέχουσα σχολική περίοδο, θα υπάρξουν όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, συντηρήσεις των μονώσεων για να αντιμετωπιστεί ο φετεινός χειμώνας, επικαλύψεις καναλιών θέρμανσης, μερική αποκατάσταση δαπέδων, αφού η εργολαβία που αναμένεται να ξεκινήσει θα εγκριθεί πρώτα από το Δ.Σ και δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει μεσούσης της σχολικής περιόδου!

Μάλιστα αναμένεται η δημοπράτηση της σχετικής μελέτης και η υλοποίησης της κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έτσι ώστε η επόμενη σχολική χρονιά , να ξεκινήσει με περισσότερο προετοιμασμένα και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *