Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Στους δρόμους το ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Έτοιμο να βγει στην παραγωγή είναι το ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης, Sunnyclist, με την ομάδα των μηχανικών του νησιού να πραγματοποιούν μία καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης στο Ηράκλειο.


Η καμπάνια πραγματοποιείται την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας με τους Κρητικούς μηχανικούς να ενημερώνουν το κοινό για το ηλιακό αυτοκίνητο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σας περιμένουμε την Δευτέρα 16-11-2015 και ώρα 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας για να γιορτάσουμε μαζί το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας που κάνουμε, για να βγάλουμε το όχημα στην παραγωγή. Έλάτε να σας ενημερώσουμε από κοντά για την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που ξεκινάμε την ίδια μέρα και να δείτε το νέο μας πρωτότυπο, σε μία γιορτή για τη δημιουργικότητα».

Τι είναι το Sunnyclisto

Το «Sunnyclist» έχει καινοτόμα σχεδίαση που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του.

Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών και η κατασκευή του διήρκησε 4 σχεδόν χρόνια.

iliako-oxima

Ο κ. Τσικανδυλάκης  Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist εξηγώντας την καινοτόμο κατασκευή, κατά την παρουσίαση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ανέφερε: « Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη , είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Το Sunnyclist το δουλεύομε 4 χρόνια. Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις τύπου Sunnyclist:

Sunnyclist traveler

Το Sunnyclist traveler με 680W φωτοβολαταϊκή ισχύ προσφέρει 17000Km ετησίως από τον ήλιο. Εξοπλισμένo με πετάλια για κάθε επιβάτη αναλυτή ενέργειας και μπαταρία Λιθίου 100Ah 48V μπορεί να διανύσει έως 150km μία ηλιόλουστη μέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Το Sunnyclist traveler διαθέτει τις πιο αποδοτικές φωτοβολταϊκές κυψέλες παγκοσμίως της Sunpower και μπορεί να κινηθεί εντός και εκτός πόλης αποτελώντας ένα μοναδικό οικολογικό μέσο ψυχαγωγίας, διακοπών, τουριστικής περιήγησης και εξερεύνησης της φύσης. Διατίθεται και με μεγαλύτερη μπαταρία αυτονομίας 120km που με τη συνέργεια του ήλιου και των επιβατών μπορεί να διανύσει 210km.

CITY

 

Έκδοση city

Κινηθείτε ελεύθερα, οικονομικά και με ασφάλεια, χωρίς τη δέσμευση οργανωμένων υποδομών. Η έκδοση City με 540W φωτοβολαταϊκή γεννήτρια μπορεί να προσφέρει κατά μέσο όρο 35 δωρεάν χιλιόμετρα κάθε μέρα, αρκετά για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Πολύ εύκολο στην οδήγηση και το παρκάρισμα, με άνετους χώρους, είναι ένα ξέγνοιαστο όχημα που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και σπάνια θα χρειαστεί να το φορτίσετε από την πρίζα.

 

Έκδοση Hotel

Η έκδοση Hotel είναι μία οικονομική λύση που μπορεί να δημιουργήσει το νέο μοντέλο στις εσωτερικές τουριστικές μετακινήσεις για τη νέα εποχή του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού. Χωρίς έγκριση τύπου προορίζεται για μετακίνηση επισκεπτών, προσωπικού και φορτίου σε ιδιωτικούς δρόμους σε ξενοδοχεία, γήπεδα golg, μεγάλες εσωτερικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακούς χώρους κ.α

-Δώστε πράσινη ώθηση στην επιχείρησή σας

-Βελτιώστε τις περιβαλλοντικές επιδόσεις

-Ξεχωρίστε και αναδείξτε το χαρακτήρα της επιχείρησής σας

-Οικολογικό-Πρωτοποριακό- Λειτουργικό-Ελληνικό

-Οικονομικό: Mηδενικό κόστος κίνησης – ελάχιστο κόστος συντήρησης

HOTEL

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook