Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Σύλλογος Εκπ/κων Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»: Τηλεκπαίδευση και Αργίες του Πάσχα

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι «θα δύναται να παρέχεται σε προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια των δύο επερχόμενων εβδομάδων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15/4 ως και Τρίτη 21/4. Το ακριβές πλαίσιο θα οριστεί με σχετικές διατάξεις»

Το Υπουργείο οφείλει να σταματήσει τις κάθε είδους «προτροπές» προς τους εκπαιδευτικούς για «προαιρετική» υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να μην προχωρήσει σε «διατάξεις» που θα παραβιάζουν το θεσμοθετημένο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων όπως ορίζεται με το Π.Δ. 79/2017. Στο άρθρο 3 του Π.Δ. και στην παράγραφο 1 στ, αναγράφεται ότι «Τα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν …από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου». Το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναιρείται ούτε με υπουργικές αποφάσεις ούτε με «συστάσεις» ούτε με το επικίνδυνο παιχνίδι που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να παίξει καταφεύγοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό. Τονίζουμε προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ότι έχει θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξει την τήρηση του Αναλυτικού Προγράμματος και την ύπαρξη των ενιαίων διδακτικών στόχων ανά τάξη. Η λειτουργία του δημόσιου σχολείου δεν είναι προαιρετική και πολλών ταχυτήτων.

H ανακοίνωση αυτή ήρθε ταυτόχρονα με την άθλια μεθόδευση και την εξαπάτηση για τους φορητούς υπολογιστές και τον εκβιασμό στις σχολικές μονάδες να καταγράψουν μηδενικές, στην ουσία, ανάγκες για να υπηρετηθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, να στοχοποιηθούν και να εκτεθούν και πάλι οι εκπαιδευτικοί απέναντι στους γονείς.
Αυτό ισχύει και για το πιο πλέον πρόσφατο «πόνημα» της Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. με ημερομηνία 9/4 όπου μέσω μιας λογικής του παραλόγου λέει στους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι μπορούν «να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας. Σημειώνεται, εν τούτοις, ότι οποιαδήποτε θέματα καλυφθούν πέραν της ύλης που έχει διδαχθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν αποτελούν διδακτέα ύλη παρά μόνο εφόσον αυτά παραδοθούν και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.». Μπορούν δηλαδή να προχωρήσουν (κατά παρέκκλιση ακόμα και των οδηγιών του ίδιου του Υ.ΠΑΙ.Θ.) σε παράδοση νέας ύλης αλλά αν το κάνουν θα χρειαστεί να επαναλάβουν τα ίδια στους μαθητές τους δια ζώσης όταν λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η κρίση της πανδημίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ώστε να αμφισβητηθούν τα δικαιώματά μας: ωράρια, αργίες, άδειες, θέσεις εργασίας. Δεν θα απολογηθούμε λοιπόν σε στημένους δημοσιογράφους και σε φερέφωνα μιας κυβέρνησης που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, εξαπατά μαθητές, γονείς και στοχοποιεί την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει με ενιαίο τρόπο τη λειτουργία των σχολείων αλλά και τις αργίες των ημερών του Πάσχα και αυτό σας καλούμε να ακολουθήσουμε όλοι και όλες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook