Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με μενού μεταξύ άλλων και τα φράγματα, που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς της Κρήτης, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την προστασία από την ξηρασία


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε αρχικά το θέμα της δωρεάν παραχώρησης κατά χρήση, ακινήτου ιδιοκτησίας του υπουργείου στην περιοχή της Μητρόπολης του δήμου Γόρτυνας.

Σύμφωνα με το ypaithros.gr, ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου είδε θετικά και έχει ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο την αναγκαία για λόγους δημόσιας υγείας χωροθέτηση της νέας δεξαμενής ύδρευσης.

Τέθηκε επί τάπητος και ο συνολικός σχεδιασμός και προγραμματισμός της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Ηρακλείου (Φράγμα Πλατύ Ποταμού, Φράγμα Αμιρών-Αγίου Βασιλείου του οποίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης), καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή του Ηρακλείου.

Ειδική αναφορά έγινε στη Γεωργική Σχολή της Μεσαράς Ηρακλείου Κρήτης και στα μέτρα που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση της σε δημόσιο ΙΕΚ. Υπενθυμίζουμε πως το θέμα της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς έχει τεθεί και από κυβερνητικούς βουλευτές και από βουλευτές της αντιπολίτευσης και ζητείται να υπάρξει μέριμνα για τη γεωργική εκπαίδευση.

Ο κ.Ηγουμενίδης σημείωσε πως με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου που έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη μετέφερε σκέψεις και προτάσεις από φορείς αγροτών και ομάδων παραγωγών του Νομού Ηρακλείου, αρκετές από τις οποίες ενσωματώνονται στο παρόν νομοσχέδιο.