Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση για το ΒΟΑΚ και τα έργα της Κρήτης παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών

Η πορεία υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού, εξετάστηκαν στην επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, στην Περιφέρεια Κρήτης

«Επισκέφθηκα σήμερα τη Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έλαβε χθες θετική γνωμοδότηση και ξεκινάει η διαδικασία για το τελικό στάδιο του  μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ, των 157 χιλιομέτρων, από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο. Ευχαριστούμε πολύ και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και εγώ, το Περιφερειακό Συμβούλιο και για τις στοχευμένες παρατηρήσεις του, αλλά κυρίως για τη θετική γνωμοδότηση», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών στο πλαίσιο της συνάντησης με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, Χανίων Νίκος Καλογερής, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου, Γιάννης Καρνέσης.

«Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια που έχουμε με το αρμόδιο υπουργείο – με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Καραγιάννη και με την εντολή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, προχωρούμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης»,δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Αναφερόμενος στη σημασία του ΒΟΑΚ για την Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε, πως είναι «ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στην απασχόληση στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος».

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τους αρμόδιους Υπουργούς, τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και υπενθύμισε πως δεν είναι μόνο ο Βόρειος Οδικός Άξονας, από τα μεγάλα και σημαντικά έργα της Κρήτης που προχωρούν αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Κρήτη.

Δεκαετία ανάπτυξης για την Κρήτη 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία και η συνέργεια, εκφράζοντας την θέση της Περιφέρειας Κρήτης για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού την τρέχουσα δεκαετία. «Εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε θετικά ούτως ώστε αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης να προχωρήσουν. Η δεκαετία αυτή θα είναι μία δεκαετία ανάπτυξης και απασχόλησης για την Κρήτη, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά τη δική μας, πάντα με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό για να μπορούν να ξεμπλοκάρουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πάντα με την καθοδήγηση και του Υπουργείου εμείς μπορούμε και συμβάλλουμε θετικά για τα μεγάλα αυτά έργα», επισήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα έργα της Κρήτης 

Να σημειωθεί πως ο κ. Καραγιάννης στις δηλώσεις έκανε λόγο για ολοκληρωμένο και συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο για την Κρήτη ύψους σχέδιο 3 δις ευρώ μόνο για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υλοποιείται βήμα – βήμα.

«Βλέπετε την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καζαντζάκης, ενός έργου σημαντικού που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, την ενοποίηση όλου του ΒΟΑΚ, τα  μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα των φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, το Πλατύ και τέλος τον Ταυρωνίτη, για τον οποίο θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, μεθοδική και συστηματική δουλειά. Και σ’ αυτό το σχέδιο θέλουμε κοντά μας την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α και του Β Βαθμού», τόνισε.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340, εκ των οποίων 2.039 εντοπίστηκαν στην Κρήτη Ανάμεσα στα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340, εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες...

ΚΡΗΤΗ

Συνολικά 21 μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο με κίνδυνο να χάσουν τη σχολική χρονιά

ΚΡΗΤΗ

Συνολικά το 2021 διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Χανίων 1.795.236 επιβάτες σε 16.157 πτήσεις Αυξημένη κατά 155,2%, σε σχέση με το 2020, ήταν το 2021...