Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Συνάντηση Μουρτζανού με τον Γενικό Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Αμαρίου με το Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, επισκέφτηκαν το Δήμο Αμαρίου ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Κώστας Λαγουδάκης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος κ. Αντώνης Ρουτζάκης, καθώς το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα στο Δήμο Αμαρίου λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου μετέφερε την αγανάκτηση των Δημοτών για τα τελευταία και ολοένα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, τα οποία κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, δίνοντας έμφαση στις διαρρήξεις οικιών, κλοπών αγροτικών μηχανημάτων, εργαλείων και προϊόντων. Αναφέρθηκε επίσης, στο φλέγον ζήτημα των αγροζημιών που προκαλούνται κυρίως από αδέσποτα αιγοπρόβατα. Κλείνοντας, ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό του Α.Τ. Αμαρίου και την ουσιαστική αστυνόμευση της περιοχής.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή Αμαρίου και μάλιστα ήδη επεξεργάζονται σχέδιο για την αντιμετώπισή του. Για το ζήτημα της αδεσποτίας, δεσμεύτηκαν, για όσους παραβάτες εμφανίζουν επαναλαμβανόμενη παραβατική συμπεριφορά, θα προβούν στην πλήρη εφαρμογή του Ν.4056/2012 που προβλέπει την κατάσχεση των αδέσποτων αιγοπροβάτων.

Προς ενημέρωση των δημοτών, το άρθρο 17 του Ν.4056/2012 αναφέρει: Εάν, από τις διωκτικές αρχές, εντοπιστούν ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα), περισυλλέγονται και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου με ταυτόχρονη επιβολή προστίμου, πενήντα (50) € για κάθε ανεπιτήρητο ζώο, στον ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανεπιτήρητου κοπαδιού αιτηθεί την επιστροφή του, καταβάλει στο Δήμο δέκα(10) € ανά ημέρα συντήρησης για κάθε ζώο που θα του επιστραφεί. Εάν εντός δεκαημέρου από την κατάσχεση, ο ιδιοκτήτης δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, η αρμόδια επιτροπή του Δήμου προβαίνει στην εκποίηση των κατασχεθέντων ζώων μέσω πλειστηριασμού ή στη δωρεάν διάθεση σε φιλανθρωπικούς φορείς όπως π.χ. σε Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρίου κ.κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, Μενέλαος Φραγκιουδάκης, Νίκος Κόκκινος και Γιώργος Σταθωράκης, οι οποίοι μετέφεραν και εκείνοι την αγωνία τους για την επικρατούσα κατάσταση, συγχρόνως, όμως, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, με τη δέσμευση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και την εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης, το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση και εάν είναι δυνατόν στην εξάλειψη των κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας στην περιοχή του Δήμου μας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Creta

Με τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Στην σύσκεψη, στη Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσια Υγείας και...

Creta

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Αναπτυξιακά θέματα, έργα και δράσεις που αφορούν την περιοχή του Δήμου...

Creta

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ανωγείων και τον Διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Συνάντηση με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Βασίλη Χαρμανδάρη και τον...

Creta

Με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, για θέματα που αφορούν βασικές υποδομές στο Δήμο Μαλεβιζίου Στη συνάντηση...