Connect with us

ΘΕΜΑ

Συνεχίζει να παραμένει κλειστός ο ΒΟΑΚ στο Σταλό

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας


Ανακοινώνεται ότι με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 30.01.2019 και ώρα 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.

ΘΕΜΑ

Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Μιχαήλ Καραμαλάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ‘Αμυνας (ΚΥΣΕΑ)


Στη συνεδρίαση, με εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να αναλάβει καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

O αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του Νόμου Έβρου το 1964.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982. Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.   Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και με εισήγηση του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη αποφασίστηκε η σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Ο νέος Σύμβουλος, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Εξ άλλου χθές σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε

– Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις, που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

– Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Επισης αποφασιστηκε η ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

«Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στον Υφυπουργό Αθλητισμού οι εργαζόμενοι στα ΕΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη ΓΓΑ


Οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων, όπως ο μειωμένος προϋπολογισμός, η έλλειψη προσωπικού -και ιδιαίτερα τεχνικού προσωπικού-, οι αδειοδοτήσεις, οι «γερασμένες»  εγκαταστάσεις και η συντήρησή τους, αλλά και η απουσία οργανογραμμάτων και οργανισμών για τα στάδια.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει επισκέψεις, σ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δει “ιδίοις όμασι” τις αδυναμίες των ΕΑΚ. 

Ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε και το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει, δίνοντας λύσεις σε νομοθετικό επίπεδο, παράλληλα με την υποστήριξη της ΓΓΑ και τη συνεργασία  του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα αδειοδοτήσεων και «βαλτωμένων» μελετών. 

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, τόνισε τη σημασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αλλά και την ενίσχυση των εσόδων των ΕΑΚ, μέσα από συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των αθλητών, των στελεχών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην ιδιαίτερη, λόγω της συμμετοχής παλαιών και νέων δημάρχων, συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηρακλείου, συμμετείχε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης


Οι δήμαρχοι της Κρήτης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα κυβερνησιμότητας των δήμων εξαιτίας του «Κλεισθένη», για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην λειτουργία των ΟΤΑ και για το καθεστώς λειτουργίας των παιδικών σταθμών, ενώ ενέκριναν την πρόταση του δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, για την δημιουργία κινητής μονάδας με σκοπό την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με την περιφέρεια. 

Ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, παρενέβη, από κοινού με τον δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη, στο ζήτημα της λειτουργίας των παιδικών σταθμών που δεν έχουν άδεια, με την ΠΕΔ να αποφασίζει ομόφωνα υπέρ της παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος για ένα έτος, ώστε να δοθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα για την νέα σχολική χρονιά.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Κοκολάκης ζήτησε να υποβληθεί αίτημα από την ΠΕΔ Κρήτης για τροποποίηση της νομοθεσίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και τοπικού συμβουλίου στα Βασιλικά Ανώγεια και σε όλες τις τοπικές κοινότητες που έμειναν χωρίς εκπροσώπους, λόγω έλλειψης ή μη ανακήρυξης υποψηφίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Θεωρούμε απαραίτητη την διεξαγωγή εκλογών στα Βασιλικά Ανώγεια, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να εκπροσωπούνται και να μεταφέρονται τα προβλήματά τους στην δημοτική αρχή» τόνισε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας.  

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Μιχάλης Κοκολάκης αναφέρθηκε και στα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην Γόρτυνα, σημειώνοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα ορίσει εντεταλμένο σύμβουλο που θα παρακολουθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Τέλος, για τα αδέσποτα ζώα, ανέφερε ότι οι δήμοι καλούνται να δώσουν λύση χωρίς να διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους και πρότεινε να καλυφθούν όλοι οι νομοί της Κρήτης, καθώς μία κινητή μονάδα δεν επαρκεί για όλο το νησί.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη