Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τα μπλόκα των αγροτών σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν για 11η μέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι – Αντίστοιχη είναι και η απόφαση της Επιτροπής του μπλόκου στον κόμβο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο


Παράλληλα, με την κλιμάκωση του αγώνα τους, οι αγροτοκτηνοτρόφοι απαντούν και στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.

Μπλόκο Μεγάλα Χωράφια

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, επισημαίνει:

«Με εφαλτήριο τα μπλόκα που έχουν στήσει σε αρκετά σημεία της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αιτημάτων επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτά τα πλαίσια και υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, έχοντας ως όπλο την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Φλεβάρη, υλοποιώντας τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΝΧ τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, από τις 4μμ έως τις 6μμ.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Μπλόκο Πραιτωρίων

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και το κλείσιμο του δρόμου στο μπλόκο των Πραιτωρίων καθημερινά στις 5:00 το απόγευμα για μισή ώρα, αποφάσισε η επιτροπή του μπλόκου που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Σκοπός μας, να εντείνουμε την πίεση προς την κυβέρνηση, απαιτώντας συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση όπου προστίθεται: «Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν το μπλόκο, τα σωματεία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο, να μεγαλώσουν την αλληλεγγύη τους, με την παρουσία τους, με έμπρακτη βοήθεια, με αποφάσεις φορέων.

Η πάλη μας είναι δίκαια γιατί αφορά στην επιβίωσή μας! Ζητάμε να έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργούμε τη γη μας με εισόδημα αξιοπρεπές για εμάς και τις οικογένειές μας, απαιτούμε τα προϊόντα μας να φτάνουν στο τραπέζι της λαϊκής οικογένειας φθηνά, κόντρα στην κερδοφορία εμποροβιομήχανων, μεσαζόντων, κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ της ΕΕ που θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών».

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ξεκίνησε η διόρθωση λαθών στην ενιαία ενίσχυση 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι ξεκίνησε η διόρθωση λαθών στην ενιαία ενίσχυση 2019


Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «O ΟΠΕΚΕΠΕ σας ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα με καταληκτική ημερομηνία τις 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, είτε μέσω της on line εφαρμογής, είτε μέσω του ΚΥΔ που έχετε υποβάλει την Αίτηση σας, μπορείτε να προβείτε στις τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις των Αιτήσεων σας.

Τα αποτελέσματα του 12ου διασταυρωτικού ελέγχου της Αίτησης σας, έχουν αναρτηθεί, στην εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2019 (https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2019/) και στο menu “έλεγχοι αποσφαλμάτωσης” στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδαhttps://registration.dikaiomata.gr/user_registration. Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού, περιέχονται ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι όσοι από τους παραγωγούς δεν έχουν αποκτήσει προσωπικούς λογαριασμούς πρόσβασης, μπορούν να δημιουργήσουν είτε μόνοι τους , είτε μέσω των ΚΥΔ που υπέβαλλαν την Αίτησή τους».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέες πληρωμές 14,5 εκ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠE

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πληρωμές επίσης αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις νέων αγροτών και δασώσεις – Το σύνολο των δικαιούχων είναι 7.325 άτομα


Στην καταβολή ποσού ύψους 14.587.346,03 ευρώ πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Τρίτη 8 Ιουλίου έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου, προχωρώντας στην εξόφληση της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται σταδιακά από την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις Πληρωμές ύψους 14.587.346,03 € που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ 8 Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 12,7 εκατ. ευρώ σε 7.497 δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Περισσότερα από 12,7 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ)


Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός από 05/07/2019 έως τις 08/07/2019 κατέβαλε σε 7.497 δικαιούχους το ποσό των 12.706.566,93 ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν μεταξύ άλλων, τη βιολογική γεωργία και τη κτηνοτροφία

Δείτε τα ποσά αναλυτικά ΕΔΩ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη