Connect with us

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα άγνωστα ψάρια της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ίσως να είναι λίγοι σήμερα που να γνωρίζουν τι είναι τα άνθη της φωτογραφίας μας, ακόμα πιο λίγοι που να ξέρουν πως τρώγονται!


Φυσικά ελαχιστότατοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, πως οι παλιοί οι γονέοι μας και παππούδες μας, αυτά τα λέγανε «ψαράκια»!

Τα «ψαράκια» αυτά μας τα μάθανε να τα μαζεύουμε από παιδιά, και μας τα κάνανε τηγανητά ομελέτα!

Ο γράφων είχε την τύχη να δοκιμάσει τα «ψαράκια ομελέτα», με πολύ καλές αναμνήσεις!

Θα πρέπει να πούμε εδώ, πως το άνθος προέρχεται από την άσπρο ασκορδούλακα.

Είναι δηλαδή άνθος του άσπρου βολβού των υπολοίπων Ελλήνων!

Και λέω άσπρου, γιατί υπάρχει και ο κόκκινος βολβός, ο οποίος δεν κάνει τέτοιο άνθος.

Μπορεί σαν παιδιά τότε να το βλέπαμε αστείο να τρώμε «ψάρια του βουνού», σήμερα όμως και πάλι τα κόβουμε και τα κάνουμε και βραστά, μαζί με τα υπόλοιπα τσιμπητά χορταρικά της Άνοιξης!

Κείμενο – φωτογραφία: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *