Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Βιάννο

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα μηνύματα που πέρασε από την Βιάννο ο Προκόπης Παυλόπουλος


Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε πολλά μηνύματα κατά την αντιφώνησή του.

“Η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου εκπέμπει στο διηνεκές τρία μηνύματα:

Πρώτον, το μήνυμα της Ελευθερίας. Εμείς οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε ανυποχώρητα τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που είναι σύνορα, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, το μήνυμα της Μνήμης. Δεν ξεχνάμε στη μνήμη τους και για λόγους Δικαιοσύνης ότι οι απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι και θα είναι πάντοτε απαράγραπτες. Δηλαδή θα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες ως την τελική δικαίωση.

Το τρίτο μήνυμα είναι το μήνυμα της Διδαχής. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι οι εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν τελειώσει. Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ευρώπη μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση.

Πρέπει να φύγουν οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα υπολείμματα και θυμίζουν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρέπει να υπερασπισθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη. Γιατί μέσα από την Κοινωνική Δικαιοσύνη και από την Αλληλεγγύη θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που δημιουργούν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στην δυστυχία των ανθρώπων.”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Βιάννου καθώς και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Νωρίτερα, έφτασε στον χώρο του μνημείου και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων όπου έγινε απόδοση τιμών. Η υποδοχή από τις τοπικές αρχές ήταν “θερμή” ενώ το “παρών” έδωσαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Ακολούθησε η δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

12.55 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ταβέρνα «Σελί».

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρατιθέμενο από το δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη.

Στις 15.25 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για την Αθήνα

ΚΡΗΤΗ

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του συλλόγου Πιτσιδίων Ματάλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Απέκτησε νέα γραφεία ο σύλλογος


Με επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια και ο αγιασμός στα νέα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων Ματάλων όπου παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο του συλλόγου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας που παρευρέθηκαν καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο Amari Green Festival 2019!!

Δημοσιεύτηκε

στις

Από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου


Με ένα καθημερινό δρομολόγιο, το ΚΤΕΛ Χανιων Ρεθυμνου ΑΕ , θα σας μεταφέρει #ΔΩΡΕΑΝ από και προς το Ρέθυμνο, στη Σχολή Ασωμάτων!

Από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου, θα αναχωρεί καθημερινά από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, 1 δρομολόγιο στις 19:00.

Επιστροφή το ίδιο βράδυ από Σχολή Ασωματων: 00:30.

Καλώς να ορίσετε!

Ευχαριστούμε το Χορηγό του φεστιβάλ, ΚΤΕΛ Χανιών – Ρεθύμνου!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Έργα 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιεράπετρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τέσσερα έργα του δήμου Ιεράπετρας προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούνται από τα αρμόδια υπουργεία και το πρόγραμμα “Φιλόδημος”


Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1. Τη δημιουργία Μονάδας Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 2.410.619,51€
2. Τη δημιουργία κέντρου ανοιχτού εμπορίου στην Ιεράπετρα (Open mall), με προϋπολογισμό 1.496.937,45€
3. Τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ύψους 485.100€ για έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος
4. Την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «Μάρκος Φωνιαδάκης» με προϋπολογισμό 395.000€

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

“Πολύ σημαντικά έργα που αφορούν μεταξύ άλλων το περιβάλλον, τον αθλητισμό και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης έρχονται να υλοποιηθούν στο Δήμο της Ιεράπετρας μετά από μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τη δημοτική αρχή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες, να αξιολογηθούν, να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν.
Τα έργα αυτά εξυπηρετούν σημαντικές ανάγκες των δημοτών της Ιεράπετρας και καθώς αποτελούσαν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια μπαίνουν σε υψηλή προτεραιότητα προκειμένου να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό”.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη