Connect with us

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τι μας δείχνει με την μαγκούρα του ο Γαλιανός βοσκός;

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ένα παράπονο στο βλέμμα, αλλά και με εμφανή την οργή του, ο Κωστής ο Γαλιανός, χρόνια βοσκός και κάτοικος του χωριού μας,δείχνει φανερά εξοργισμένος με την ανελέητη σημερινή κατάσταση, και μας δείχνει μπροστά στα μάτια μας, τη κατάντια ολονών μας!


Δείχνει με απογοήτευση, ένα σκοτεινό και λησμονημένο, μα άλλοτε πανέμορφο τοπίο γεμάτο ζωντάνια και ζωή, και μαζί με αυτό δείχνει και τον ζαμανφουτισμό πολλών αδιάφορων κατοίκων, αλλά και των υπευθύνων, που και τα δυο αυτά είναι και η αιτία, που δε βλέπει ο τόπος εδώ πέρα προκοπή!

Δεν έχουμε δρόμους, και άμα δεν έχουμε σχολείο οργανωμένο, τότε τι έχουμε?

Μας δείχνει λοιπόν τα χάλια του σήμερα, μέσα από μια λίμνη με λασπόνερα ανακατεμένα με σκουπίδια και ψόφια ζώα!

Δεν περίμενε ο Κωστής πως θα ερχόταν μέρα, που δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει τα οζά του από τη Κουτσουνάρα, και να μην να ποτίσει, αφού είναι σίγουρο πως θα πάθουν δυσεντερία! Έτσι τα περνά βιαστικά από το μέρος, και τα ποτίζει στο σπίτι!

Ο ίδιος έτρεξε, το πάλεψε…

-Και τι σου απαντήσανε Κωστή οι υπεύθυνοι? Τον ρώτησα.

-Με ένα «κουτσουνάρι», λέει θα ασχολούμαστε τώρα? Έχουμε σοβαρότερες δουλειές να κάνουμε! Ήταν η απάντησή τους, και τον βάλανε επιτόπου στη θέση του!

Μια ερώτηση από τους χωριανούς, και μια απάντηση από τους υπευθύνους του χωριού, όπως μας τα είπε αηδιασμένος, ο ίδιος ο Κωστης!

Και η ζωή συνεχίζεται στον ίδιο αδιάφορο πάντα τόνο, κι ας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά όλοι, πως θα φτιάξουν τη Κουτσουνάρα, ανάπλαση του τοπίου, και ασφαλώς και το δρόμο που οδηγεί σε αυτήν.

Δυο χρόνια τώρα λέμε για το βάλτο με τα μολυσμένα νερά, και δε κουνιέται φυλλαράκι!

Τα κουνούπια που εκκολάπτονται εκεί, στο «πληγωμένο μέρος του χωριού», έρχονται και τσιμπούν μεγάλους και παιδιά, και ο κίνδυνος μόλυνσης τεράστιος!

Και σκέφτεται ο Κωστής και ο κάθε Κωστής, τι ωραίο μέρος θα ήταν αν είχε διαμορφωθεί σωστά το μέρος, μπαίνανε και τραπέζια με παγκάκια και ηλεκτοφωτισμός, θα ήταν ότι ομορφότερο είχε να επιδείξει το χωριό μας η Γαλιά!

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Κωστή, και μόνο που πολεμά το θέμα να λυθεί, έστω και μόνος του!

Δεν είναι πλέον και πολλά τα μέρη, και τα χωριά που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους μια φυσική πηγή δροσερού νερού, σε ένα δροσερό τοπίο με πανύψηλα πλατάνια!

Υποσχέσεις πάντως εγώ, καθώς και ο Μαραγκομύρος που είναι και ο κύριος πρωτοστάτης από τους ενδιαφερόμενους της αναβάθμισης της περιοχής, πήραμε πάμπολλες!

Άραγε θα ξαναμπεί και πάλι σαν υπόσχεση και στον επόμενο προεκλογικό αγώνα, σαν ένα από τα σοβαρότερα θέματα της Γαλιάς? Ή θα παραμείνει ένα άχρηστο «κουτσουνάρι», που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται?

Κείμενο – Φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *