Connect with us

ΘΕΜΑ

Την Πέμπτη η απολογία του δολοφόνου του Κ. Κατσουλάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε από τον Ανακριτή ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου επιχειρηματία και Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ορθουνίου, Κώστα Κατσουλάκη


Ο δολοφόνος του Κώστα Κατσουλάκη

Ο 60χρονος οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, ενώ απαντώντας με κυνικό τρόπο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κίνητρο της δολοφονίας του πολύ αγαπητού στην τοπική κοινωνία οικογενειάρχη, απάντησε «Είχε ψευδορκήσει».

Ο Κώστας Κατσουλάκης

Όπως επισημαίνεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά,  «ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας»

Ο  60χρονος–στην κυριολεξία- εκτέλεσε το μεσημέρι της Κυριακής τον άτυχο άνθρωπο –πατέρα ενός ανήλικου παιδιού- έξω από το mini market που διατηρούσε στη λεωφόρο Καζαντζάκη, στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Ο 60χρονος βρέθηκε έξω από το κατάστημα του θύματος και τον  κάλεσε να βγει έξω. Στη συνέχεια, σήκωσε την καραμπίνα που κρατούσε και τον πυροβόλησε.

Ο 43χρονος άνθρωπος δέχθηκε τον πυροβολισμό στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο  δράστης κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του, για να ακολουθήσει η σύλληψή του.

Ο δράστης έχει καταδικαστεί για καταπατήσεις δημόσιας γης, όπου την κοινότητα εκπροσωπούσε ο άτυχος Κώστας Κατσουλάκης, ο οποίος ήταν και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πλατανιά.  Επίσης, πολλές ήταν οι καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής στο πρόσωπό του, αφού φερόταν σαν «τραμπούκος», ενώ στο παρελθόν είχε πυρπολήσει το κοινοτικό κατάστημα,  είχε πυροβολήσει τον θείο του στο πόδι και συχνά πυροβολούσε και σκότωνε αδέσποτα ζώα.

Μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο  κατά την έκτακτη συνεδρίασή του χθες ομόφωνα εξέδωσε  συλλυπητήρια αναφορά.

Συγκινητική είναι και η αναφορά  στο πρόσωπο του θύματος της στυγνής δολοφονίας στο ομόφωνο  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: « Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας».

 

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περιγράφεται τόσο ο δράστης όσο και το αδικοχαμένο θύμα του…

Μάλιστα, τον χειμώνα που η Κρητη είχε πληγεί από τις φοβερές βροχοπτώσεις και είχε στοιχίσει τον θανατο ανθρώπων, το οδικό δίκτυο του χωριού είχε πάθει μεγάλη ζημιά και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να φύγουν από το χωριό τους να πάνε να ψωνίσουν, ο Κωστής, μέχρι να φτιαχτεί το οδικό δίκτυο και να ανοίξουν με ασφάλεια οι δρόμοι, έφερνε ξεχωριστά στην καθε οικογένεια του χωριού ένα δέμα με νερά, γάλα και ψωμί, ενώ ταυτόχρονα έτρεχε όλες τις διαδικασίες της τοπικής κοινότητας και είχε και την δουλειά του.

Μια ηλικιωμένη κυρία συγχωριανή του αδικοχαμένου Κωστή, ανέφερε πως τον ένιωθε σαν παιδί, αφού εκείνος ήταν ο άνθρωπος που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της, προκειμένου να διορθώσει μια βλάβη, μια ζημιά ή αν χρειαζόταν να φωνάξει ο ίδιος από τα Χανιά τον μάστορα.

Όμως η μοίρα του επεφύλασσε σκληρό παιχνίδι, καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι ο 60χρονος Δ.Μ, συγχωριανός του, θα τον πυροβολούσε εν ψυχρώ, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στο κατάστημα του και για λόγους αδιανόητους.

Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους του Ορθουνίου, ο 60χρονος Δ.Μ δημιουργούσε πάντα προβλήματα στο χωριό, καθώς θεωρούσε τον ευταό ως τον απόλυτο «άρχοντα», διεκδικώντας στρέματα γης, των τρεχούμενων νερών και άλλων θεμάτων. Μάλιστα, τις παράλογες διεκδικήσεις του, τις νομιμοποιούσε με την λογική πως η οικογένεια του ήταν η πιο παλιά του χωριού και πως είχε καταπατηθεί η οικογενειακή τους γη, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο παρελθόν το ίδιο άτομο είχε βάλει φωτιά στο κοινοτικό γραφείο, καθώς, όπως έλεγε, ο δήμος το έχτισε στο οικόπεδο του ενώ πρόσφατα είχε κάψει το γκρεϊτερ του δήμου.Μια άλλη φορά είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο πόδι, τον αδερφό του πατέρα του, δηλαδή τον θείο του για κτηματικές διαφορές ενώ χρησιμοποιούσε την καραμπίνα του για να σκοτώνει κάθε τόσο αδέσποτα ζώα.

Κάθε τόσο, ο φονιάς απειλούσε και τραμπούκιζε τους συγχωριανούς του πως θα τους κάνει ζημιά αφού νόμιζε πως όλοι στο χωριό τον έχουν εξαπατήσει. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως η αστυνομία γνώριζε τις απειλές του 60χρονου προς τους συγχωριανούς του, καθώς τους είχαν γινει επανειλημμένα παράπονα στο αστυνομικό τμήμα για την συμπεριφορά του. Ο 42χρονος Κωστής Κατσουλάκης ήταν εκείνος που έβγαζε το «φίδι από την τρύπα» κάθε φορά που ο 60χρονος είχε όρεξη για καβγάδες και ήταν άγριος απέναντι στους συγχωριανούς του.

Οι κάτοικοι του χωριού είπαν ακόμα ότι ο δολοφόνος, έβλεπε τον 42χρονο πρόεδρο ως εκπρόσωπο του δήμου και τις διαφορές του με την δημοτική υπηρεσία, τις έβλεπε ως προσωπικές με τον άτυχο Κωστή.