Connect with us

ΘΕΜΑ

Το Αμάρι υποδέχεται τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια μαγευτική βραδιά, με ποιοτική μουσική και μελωδίες από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής στην πλατεία της Βισταγής, απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 7 Αυγούστου , στησυναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βισταγής


Είναι αδύνατο να περιγράψει κάποιος με λέξεις τα συναισθήματα που γεννήθηκαν όταν λύρες απόλυτα συγχρονισμένες με βιολιά και λαούτα, συνοδευόμενα από κιθάρα, μπάσο και κρουστά πλημμύρισαν με νότες ενώ,από τις μελωδικές φωνές των καλλιτεχνών του Συλλόγου ακούστηκαναγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια ολόκληρης της Κρήτης. Μουσική και τραγούδια που ξύπνησαν αναμνήσεις και αναβίωσαν τη μουσική παράδοση του τόπου.

Οι καλλιτέχνες, Στέλλα Σειραγάκη στο τραγούδι, Δημήτρης Βακάκης, Κυριάκος Πιπεράκης, Γιώργος Στριλιγγάς, Τζανής Τζανιδάκης, Γρηγόρης Σαμόλης, Κώστας Νοδαράκης στη Λύρα – Τραγούδι, Μάρκος Ρενιέρης, Γιώργος Μυλωνάκης Βιολί – Τραγούδι, Λουκάς Μανδακάκης, Στέλιος Παπαδάκης, Μιχάλης Σταυρουλάκης στο Λαγούτο, Σπύρος Παπαδάκης στην Κιθάρα, Γιάννης Παυλουδάκης στο Μπάσο, Παναγιώτης Σφακιανάκης σταΚρουστά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή 

παρουσιάστρια Αριστέα Καλογρίδη η οποία παρουσιάζει όλες τις φετινέςσυναυλίες του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό – καλωσόρισμα από τον κ. Λαγουβάρδο Νίκο, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βισταγής ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς ο οποίος είχε, όπως χαρακτηριστικά είπε, διπλό ρόλο « Του οικοδεσπότη – ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αμαρίου και του φιλοξενούμενου –  ως Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής». Ο κ. Μοσχονάς στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις και στους στόχους του Συλλόγου επισημαίνοντας: «Η μουσική και το τραγούδι υπήρχε ανέκαθεν σε κάθε έκφραση της ζωής των Κρητικών, στη χαρά μα και στη λύπη. Θρύλοι ζωντανοί, οι δάσκαλοί μας στη μουσική. Δεν μας δίδαξαν μόνο πως να παίζουμε και να τραγουδούμε. Μα κυρίως πως να φερόμαστε. Και αυτή είναι μια βαριά κληρονομιά, που εμείς τα μέλη του συλλόγου οφείλουμε να διατηρήσουμε, να εξελίξουμε, και να την προσαρμόσουμε στο σήμερα χωρίς να την αλλοιώσουμε. Βάζοντας και το δικό μας λιθαράκι λοιπόν, με εκλεκτούς μουσικούς, διοργανώνουμε μεγάλες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, όπως αυτή που θα απολαύσετε απόψε για να διαδώσουμε το σύνθημα ότι η ‘’Μουσική Ενώνει’’, ο ‘’Πολιτισμός Ενώνει’’. Και ο τόπος αυτός, η Κρήτη μας, παραμένει ξεχωριστή στα βάθη της ιστορίας γιατί ο λαός της ήταν πάντοτε ενωμένος».Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τα Μέλη του Συλλόγου που τους τελευταίους μήνες, κόντρα στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, δουλεύουν ασταμάτητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Κλείνοντας αφιέρωσε τη συναυλία στον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών  Γιώργο Κατσαμά που πριν ένα χρόνο έφυγε πρόωρα από τη ζωή.  

Στη συνέχεια προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο όπου ο αείμνηστος Γιώργος Κατσαμάς τραγουδά το «ΓΕΡΟΝΤΑ» (ΡΙΖΙΤΙΚΟ) στην συναυλία του Συλλόγου Καλλιτεχνών στα «ΤΑΛΑΙΑ 2017».

Μετά το τέλος της συναυλίας ο  Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός παρέδωσε Τιμητική πλακέτα στον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής για την προσφορά του στη διαφύλαξη, ανάπτυξη, προαγωγή και προβολή της Κρητικής Μουσικής.

ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκροί ανασύρθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου


Πρόκειται για τους δύο Ρώσους υπηκόους και τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ολοκληρώθηκαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

ΓΓΠΠ: Το πρωί αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου, η οποία δεν αναμένεται να επιδιορθωθεί απόψε.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

Ανακοίνωση εταιρείας «Ι fly» σχετικά με την πτώση ελικοπτέρου

Η διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως σήμερα το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Υπέκυψε ο πεζός που παρασύρθηκε στον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι στο 48ο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη από την αρχή του χρόνου


Υπέκυψε στα τραύματά του, ο νεαρός από το Πακιστάν ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου, χθες το μεσημέρι, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της γέφυρας Παπαναστασίου, στο Ηράκλειο.

Ο 24χρονος άνδρας, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και να τραυματιστεί σοβαρά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και νοσηλευόταν διασωληνωμένος, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Άντρας με σουγιά στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων και τραβούσε βίντεο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας άνδρας εισέβαλλε σήμερα, μετά τις 10 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων και με κάμερα έπαιρνε πλάνα


Όταν σε υπόδειξη των εργαζομένων ασφαλείας, ζητήθηκε από τον άνθρωπο να απομακρυνθεί από τα Επείγοντα, αφού απαγορεύεται η λήψη πλάνων χωρίς την άδεια της Διοίκησης, αυτός επέδειξε –χωρίς ωστόσο να απειλήσει κανένα- έναν σουγιά, λέγοντας ότι αν χρειαστεί θα τον χρησιμοποιήσει. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης, δήλωσε ότι άμεσα κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον άνθρωπο, που δεν αποκλείεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη