Connect with us

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το αγγιναρόδαυλο – Ο φελλός της Κρήτης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, παλιά ταχτική των ανθρώπων της υπαίθρου στην Κρήτη, δεν είχαν ανάγκη τον φελλό, για μια τάπα στο μπουκάλι, να έχουν πάντα και μια εναλλακτική λύση!


Έκοβαν από τον ξερό κορμό της αγκινάρας, συνήθως το καλοκαίρι, το ανάλογο πάχος που θέλανε, υπολογίζοντας στο περίπου, και το έκοβαν με το σαρακάκι.

Με ελάχιστη επεξεργασία με το μαχαιράκι, έτοιμος ο…σούρος του μπουκαλιού!

Η χρήση του σούρου (τάπα μπουκαλιών), με αγκιναρόξυλο, ήταν πολύ διαδεδομένη κάποτε.

agkinarodavlos1

Σήμερα μπορεί να έχει εγκαταλειφθεί η μέθοδος, του αγκιναρόξυλου, αλλά κατά τη γνώμη μου, πρέπει να το έχουμε κατά νου στην άκρη του μυαλού μας..

Διότι το κρασί μας ωριμάζει στο βαρέλι, και όταν θα είναι καιρός να μπει στα γυάλινα μπουκάλια, πιο εύκολα βρίσκεις σήμερα γυάλινο μπουκάλι πάρα φελλό!

Η λύση λοιπόν…στο τσεπάκι σας!

Κείμενο – φώτος: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *